GF 6600GT - Gamma ve 3D hrách a win

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Monty70
Nováček
Nováček

GF 6600GT - Gamma ve 3D hrách a win

Příspěvek od Monty70 »

Pomoc.. Jsem nový najitel GK GeForce6600GT od PixelWiev a mám následující problém.
Používám DoubleDesktop (vitualní pracovní plocha) abych si při hraní 3D her mohl rychle přepínat mezi hrou a win. Ve hře mám nastavenou GAMMA asi na 1,5 (mam to prostě zesvětlený) a ve chvíli kdy přepnu do win, tak mán plochu skoro bílou. Prostě mi to použije tu upravu GAMMA ze hry i ve win. :-(
Předtím jsem měl ATI 9200 a tam byla v nastavení položka, kde se dala upravit GAMMA pro 3D a pro win odděleně, ale tady (u GF 6600GT) jsem tuto volbu nenašel.
Nešel jsem jen na kartě COLOR CORRECTION volby co jsou na obrázku, Obrázek
ale buď jsem to nepochopil a nebo to tady nastavit nejde :-(
A malý postřech nazávěr, zkoušel jsem grabnout i tu světlou plochu win, ale výsledný obrázek byl v pořádku (nebyl přesvětlený), tak teď jsem z toho úplný jelen.

Poradítě někdo????
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

ja bych zakazal to double desktop... netusim co to je, ale podle me tim to je :) naco potrebujes z her rychle do woken?
p.s.
todle mi delalo spatne ukonceny call of duty.....
ASUS F3T
Monty70
Nováček
Nováček

Příspěvek od Monty70 »

martin_CZ píše:ja bych zakazal to double desktop... netusim co to je, ale podle me tim to je :) naco potrebujes z her rychle do woken?
p.s.
todle mi delalo spatne ukonceny call of duty.....
Double Desktop je program který ti vytvoří druhou (virtuální) plochu win (jakoby druhý monitor) a mezi nimi si mužeš klavesovou zkratkou přepínat.
Tuto funkci potřebuji, a hojně využívám (ICQ, správa vzdálené plochy na jiném PC, atd.) takže ji opravdu zakazat nemohu :x .
CoD nejde minimalizovat, jde jen použít ALT+ENTER pro přechod do okna a i když použiji ALT+ENTER tak je výsledek stejný (plochu mám moc světlou).
Takže problém není v Double Desktopu, ale v nastavení gamma v 3D a ve win :-(.
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

Monty70 píše:Takže problém není v Double Desktopu, ale v nastavení gamma v 3D a ve win :-(.
a ses si jistej ze ty ovladace poznaj pri double desktopu kdy si ve 3d a kdy v DD? fungovalo ti to nekdy?
ASUS F3T
Monty70
Nováček
Nováček

Příspěvek od Monty70 »

martin_CZ píše: a ses si jistej ze ty ovladace poznaj pri double desktopu kdy si ve 3d a kdy v DD?
fungovalo ti to nekdy?
Problém mám i když Double Desktop nepoužiji.
CoD nejde minimalizovat, jde jen použít ALT+ENTER pro přechod do okna a i když použiji ALT+ENTER tak je výsledek stejný (plochu mám moc světlou).
Předtím jsem měl ATI 9200 a tam byla v nastavení položka, kde se dala upravit GAMMA pro 3D a pro win odděleně.
Potřebuji poradit kde nastavit korekce barev pro PLOCHU a 3D odděleně. Určitě to tam někde je, ale nedaří se mi to najít.
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

A nevite nekdo jak muzu zmenit gamu u prehravaneho videa, ktere se prehrava v prekryvanem rezimu (myslim ze se to menuje overlay nebo neco tak)?
fofrosDEATH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fofrosDEATH »

Já to taky používám a tento problém mi opravdu dělá jen CallOfDuty, žádná jiná hra s tím problémy nemá. Zřejmě si CallOfDuty přebere kompletní kontrolu nad ovladačem grafiky a dokud jede, tak to nepustí :sad: Např v UT2004 mám taky zvedlou gamu a při přepnutí do woken je vše v pořádku, takže problém asi není v nastavení, protože s tímto neměly GF karty nikdy problémy, ale v CallOfDuty. Jediná rada je: nehrej CoD a nebo když ho hraješ, nepřepínej se do Win. Toto dělá CoD i na kartách ATI. :wink:
Mám doma hodně počítačů a výpis by se mi tu nevlezl:)))
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“