Zapnu PC až napodruhé

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

copper
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od copper »

pane boze je to zdrojem !!!!!!!
ve zdroji mas vadne vstupni kondezatory !!!!
dochazi k jejich depolarizaci !!!!
a tim padem se ti zdroj zablokuje

na tvojem miste bich ten zdroj co njdrive vihodil a koupil novi !!!!!
jo jednoho dne to zapnes bum prask a smrad a mas po PC :twisted:
cau
copper
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od copper »

mas vadny zdroj ...
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

copper píše:mas vadny zdroj ...
A víš to jiste?
vždyt na nižších frekvencích to funguje uplně normálně
smile4me
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od smile4me »

Dávám hlas pro vadnou desku.
Mám podobný problém. Prostě někdy zapnu pc a vše se rozjede, ale monitor nenaběhne. Začlo to od doby, kdy jsem prubnul paměti na cl1 a tak tipuju, že se něco pojebalo na desce. :evil:
Po tomto pokusu jsem taky nějakou dobu nemohl provozovat svůj procák na standadní takty. Vždy, když jsem ho dal na 133mhz, tak mi pc vytuhlo. Nějak se to flashem nového biosu a pár krát Cmosem spravilo, ale ty problémy se startem jsou stále. Jediný rozdíl mezi náma je v tom, že mně stačí nachvíli podržet reset a pc naběhne a takty se mi nijak nerozj..ou. Navíc se mi to stává jen občas.

Jinak jsem měl 300W fortron -> 550W LC Power nyní.

Prime95 a memtest nonproblem 24h nonstop.
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
copper
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od copper »

hele nevi odku si ???
ale ja bych rekl ze to je zdrojem tak na 90 procent
skus jiny jinak ti neporadim
cau
:)
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

zmrzlik muze byt kdekoli treba i ve zdroji... na desce proste kdekoli... doporucuju odskouset postupne vsechny komponenty
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Presunuto z AMD CPU.

Ja bych taky nejdriv zkusil jiny zdroj.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Mafox
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

podobný problém

Příspěvek od Mafox »

Mám podobný problém, ale spočívá v tom, že PC nezapnu když ho úplně odstřihnu od elektriky a znovu nahodím. (třeba nejde, nebo to típnu vypínačem na zásuvce) Pak nastává peklo.... :o( Zmáčknu power a pc je mrtvé. Za nějaký čas sem už zjistil že když to nahodím správným grifem na síťovém vypínači tak se komp chytí a jede. Někdy ho zapnu-vypnu klidně i 50x než se to rozjede. (sou 3možnosti co to udělá: 1) nic - to je nejhorší 2) protočí se fany, ale krátce, pc nezapnu, zkouším dál. 3) fany se protočí cca 3sec a komp pak zapnout de.) Jak už se jednou takto chytne tak jede zas relativně spolehlivě až do dalšího přerušení. Už bych ten zdroj měl vyměnit... Ale zkoušel sem ho i rozdělat a mrknout na něj, ale mým okem rozeznatelnou závadu sem nenašel.
Tamraton
Nováček
Nováček

Re: podobný problém

Příspěvek od Tamraton »

tohle není zdrojem!!!

Mafox píše:Mám podobný problém, ale spočívá v tom, že PC nezapnu když ho úplně odstřihnu od elektriky a znovu nahodím. (třeba nejde, nebo to típnu vypínačem na zásuvce) Pak nastává peklo.... :o( Zmáčknu power a pc je mrtvé. Za nějaký čas sem už zjistil že když to nahodím správným grifem na síťovém vypínači tak se komp chytí a jede. Někdy ho zapnu-vypnu klidně i 50x než se to rozjede. (sou 3možnosti co to udělá: 1) nic - to je nejhorší 2) protočí se fany, ale krátce, pc nezapnu, zkouším dál. 3) fany se protočí cca 3sec a komp pak zapnout de.) Jak už se jednou takto chytne tak jede zas relativně spolehlivě až do dalšího přerušení. Už bych ten zdroj měl vyměnit... Ale zkoušel sem ho i rozdělat a mrknout na něj, ale mým okem rozeznatelnou závadu sem nenašel.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“