Zdravim,
Nevíte jak to jede, když mám od poskytovatele 1Mb/s s agregaci 1:24.
Nebude mi to dělat blbosti tj. shaping nebude vědět co stím s jakou výchozí ryclostí má počítat, když se mi bude měnit rychlost připojení??
Agregace vs. shaping
Moderátor: Don
- geoRG77
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no vychází mi teoretická minimální propustnost na 42 kbps, záleží kolik lidí to bude skutečně současně využívat, pro 20 sosačů z DC to ideální připojení rozhodně není
žádne blbosti to dělat nebude neboť TCP protokol je přímo stavěný na měnící se vlastnosti sítě (třeba propustnost)
žádne blbosti to dělat nebude neboť TCP protokol je přímo stavěný na měnící se vlastnosti sítě (třeba propustnost)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Bajgy
- Středně pokročilý

kazdy ISP pouziva jiny funkcni algoritmus brzdeni, to co reknou verejnosti je jen zjednodusena verze skutecnosti.
napisou treba ze mas linku 1mbps a agregace je 1/24.
ve skutecnosti by to takto nastavene pri brzdicim algoritmu nefungovalo, takze se dava spis treba 2mbps agregovane 1/50 s tim, ze strop pro klienta je to 1 mego.
toto si kazdy ISP dela jinak a je veci nahody jak ti to bude fungovat. Muzes mit tu smulu a budes ve spolecnem brzdeni s par idiotama co maji DC++ spustene nonstop a jsi v riti.
napisou treba ze mas linku 1mbps a agregace je 1/24.
ve skutecnosti by to takto nastavene pri brzdicim algoritmu nefungovalo, takze se dava spis treba 2mbps agregovane 1/50 s tim, ze strop pro klienta je to 1 mego.
toto si kazdy ISP dela jinak a je veci nahody jak ti to bude fungovat. Muzes mit tu smulu a budes ve spolecnem brzdeni s par idiotama co maji DC++ spustene nonstop a jsi v riti.