UPC & Bittorrent
Moderátor: Don
- ezz2p
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
UPC & Bittorrent
zdravim, mam dotaz, slape nekomu s UPC bittorrent ? (cili dynamicka IP) ?? videl jsem tu sice podobne tema, ale odpoved zadna .... dik
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

- ezz2p
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- hippygamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
musim oponovat.. v okamziku kdy na strankach chella zadas do modemu novou MAC adresu a pak restartujes comp (tzn. pripojis se k chellu) tak ti chello zarezervuje IP na na dobu neurcitou... (aspon u me to takto bezi uz cca pul roku a IP furt stejnyjohny128 píše:ake prkna?jasne ze upc ma dynamicke ip, na kazde 4 dni zapozicane z dhcpJoži píše:upc ma dynamicke IP, prkna
CPU:i5-6600K 3,5Ghz @ 4,2Ghz, MB: , RAM: HyperX 2x8Gb, GK: 1070 GTX 8Gb, HDD: Barracuda 1,5Tb 200 32MB + 2TB Hybrid, Myš: Logitech MX Performance + skleneny Corepad, Monitor: 32'' Samsung UE32H5000 + 24" Samsung Syncmaster P2450H, Audio: Logitech Z-5500, OS:Win7 64-bit,
- johny128
- Začátečník

a ja som niekde napisal ze mas po styroch dnoch vzdy inu ip?hippygamer píše:musim oponovat.. v okamziku kdy na strankach chella zadas do modemu novou MAC adresu a pak restartujes comp (tzn. pripojis se k chellu) tak ti chello zarezervuje IP na na dobu neurcitou... (aspon u me to takto bezi uz cca pul roku a IP furt stejnyjohny128 píše: ake prkna?jasne ze upc ma dynamicke ip, na kazde 4 dni zapozicane z dhcp)
@ezz2p: ja som chello mal a na bittorente som sa nejake to giga veru nastahoval...
- ezz2p
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
NAT & firewall
azareus mi pise, ze muj problem muze byt v firewallu (tady asi chyba nebude, pouzivam Kaspersky anti-hacker a problemy s nim nemam, vse jede jak ma a klient bittorrentu jsem v nem take povolil a nez jsem presel na UPC tak mi bittorrent s timto firewallem fungoval) a druhou moznosti je pry NAT, s tim nevim co udelat ... tak jestli nekdo vite
>> ostatni p2p mi jedou, aspon Xdcc Catcher jede v pohode, nic jineho jsem zatim nezkousel, pouzivam totiz jen bittorrent a cathera resp. IRC (mIRC a xdcc explorer) a na mp3 soulseek (ikdyz ten nejel buhvijak, ale myslel jsem, ze to je spis druhou stranou, nez mnou), ted jsem si rikal, ze zkusim eMule
>> jestli muzete nejaky p2p programek doporucit, budu rad (jen ne DC, ten mi nejak nesedi)
>> ostatni p2p mi jedou, aspon Xdcc Catcher jede v pohode, nic jineho jsem zatim nezkousel, pouzivam totiz jen bittorrent a cathera resp. IRC (mIRC a xdcc explorer) a na mp3 soulseek (ikdyz ten nejel buhvijak, ale myslel jsem, ze to je spis druhou stranou, nez mnou), ted jsem si rikal, ze zkusim eMule
>> jestli muzete nejaky p2p programek doporucit, budu rad (jen ne DC, ten mi nejak nesedi)
- Neller
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mam CHELLO easy (prostu tu nejpomalejsi variantu 256kbps), mam taky Azareus, me to funguje v poho, sice strasne pomalu a nevim proc (pac dvim sem jel 30KB/s, ae ted uz ne:-(, ale jako stahovani me funguje. Jinak kdyz mam zapnuten firewall co je ve win XP SP2, tak me to taky nekdy nejde stahovat-nekdy jo. Ale celkove to jede.
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
- Psychoz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no to by mohlo bejt tim ze kdyz presosas 5GB tak pojedes na 64/64kbitNeller píše:mam CHELLO easy (prostu tu nejpomalejsi variantu 256kbps), mam taky Azareus, me to funguje v poho, sice strasne pomalu a nevim proc (pac dvim sem jel 30KB/s, ae ted uz ne:-(, ale jako stahovani me funguje. Jinak kdyz mam zapnuten firewall co je ve win XP SP2, tak me to taky nekdy nejde stahovat-nekdy jo. Ale celkove to jede.
Naposledy upravil(a) Psychoz dne stř 30. bře 2005, 16:10, celkem upraveno 1 x.
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
mount -o password=guest -t smbfs //$1/c /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
mkdir /mnt/win
mount -o password=guest -t smbfs //$1/c /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
- Neller
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tim to fakt neni, o tom limitu vim, taky si dost casto merim rychlos na www.dsl.cz (abych mel vsechno pod kontrolou:-) ps: jediny my stesti ze limit uplatnujou az po prekroceni 10GB, pac limit 5GB v obou smerech byl zrusil do tydne bez problemu:-)Psychoz píše:no to by mohlo bejt tim ze kdyz presosas 5GB tak pojedes na 64/64kbitNeller píše:mam CHELLO easy (prostu tu nejpomalejsi variantu 256kbps), mam taky Azareus, me to funguje v poho, sice strasne pomalu a nevim proc (pac dvim sem jel 30KB/s, ae ted uz ne:-(, ale jako stahovani me funguje. Jinak kdyz mam zapnuten firewall co je ve win XP SP2, tak me to taky nekdy nejde stahovat-nekdy jo. Ale celkove to jede.
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
- johny128
- Začátečník

pri bittorrente je troska tazke sudit rychlost linky...z osobnej skusenosti mozem povedat ze jedno video(jasne ze vsetko legalne
) moze ist aj 30kB/s a druhe 2kB/s ...zalezi od toho kolkati to tahaju, atd...
2ezz2p , ty mas ten net rozsieteny?nejaky router v ceste?alebo normalne z modemu kabel k tebe...skusal si vypnut firewall?(aj ked tu som si nie isty co to bude ono co tomu brani...)
2ezz2p , ty mas ten net rozsieteny?nejaky router v ceste?alebo normalne z modemu kabel k tebe...skusal si vypnut firewall?(aj ked tu som si nie isty co to bude ono co tomu brani...)
- ezz2p
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
nemam rozsireny, ani router, kabel jde rovnou.johny128 píše:pri bittorrente je troska tazke sudit rychlost linky...z osobnej skusenosti mozem povedat ze jedno video(jasne ze vsetko legalne) moze ist aj 30kB/s a druhe 2kB/s ...zalezi od toho kolkati to tahaju, atd...
Azareus udela test torrentu (ci co to probiha), napise, ze je oki, dokonce vidim i pocet seeds atd. ale stahovat proste nezacne(hodnoty u seeds zustavaji v zavorce), zkousim to nejak rozjet, ale nedari se
z ostatnich jsem ted jeste zkousel emule, ale taky me nejak nenadchl, potom taky eXeem (pry od tvurcu suprnovy), ale ten si spolu se sebou naistaluje i spyware, takze unistall a at si to strci do oblasti kadidel
- hippygamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pouzivam q3torrent a nemuzu si stezovatezz2p píše:nemam rozsireny, ani router, kabel jde rovnou.johny128 píše:pri bittorrente je troska tazke sudit rychlost linky...z osobnej skusenosti mozem povedat ze jedno video(jasne ze vsetko legalne) moze ist aj 30kB/s a druhe 2kB/s ...zalezi od toho kolkati to tahaju, atd...
Azareus udela test torrentu (ci co to probiha), napise, ze je oki, dokonce vidim i pocet seeds atd. ale stahovat proste nezacne(hodnoty u seeds zustavaji v zavorce), zkousim to nejak rozjet, ale nedari se
z ostatnich jsem ted jeste zkousel emule, ale taky me nejak nenadchl, potom taky eXeem (pry od tvurcu suprnovy), ale ten si spolu se sebou naistaluje i spyware, takze unistall a at si to strci do oblasti kadidel( zustava mi uz jen IRC, ale to je zase o cekani ve frontach, takze me cim dal vic mrzi ten torrent
![]()
kdyztak vice na icq
CPU:i5-6600K 3,5Ghz @ 4,2Ghz, MB: , RAM: HyperX 2x8Gb, GK: 1070 GTX 8Gb, HDD: Barracuda 1,5Tb 200 32MB + 2TB Hybrid, Myš: Logitech MX Performance + skleneny Corepad, Monitor: 32'' Samsung UE32H5000 + 24" Samsung Syncmaster P2450H, Audio: Logitech Z-5500, OS:Win7 64-bit,
- J X P
- Středně pokročilý

reseni je myslim proste, staci si projit FAQ na nejake strance o torrentech. Musis nastavit rozsah portu, ktere bude pouzivat ke spojeni a to od "49152 do 65535". Bittorrent ma zakazane nasledujici porty "411-413, 1214, 4662, 6346-47 a 6881-89" a v tom je myslim tvuj problem.
Defaultne byva klient nastaveny na rozsah portu 1-65535 a to je spatne. Zkus a reportuj vysledek
.
Defaultne byva klient nastaveny na rozsah portu 1-65535 a to je spatne. Zkus a reportuj vysledek
---
- ezz2p
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
torrent
no tak jsem to vyresil tak,ze jsem zkusil odinstalovat puvodni firewall, protoze se mi proste nedarilo ruznym nastavovanim portu atd. nic vyresit. Naistaloval jsem ZoneAlarm a ted uz to jede v pohode, takze problem byl opravdu firewall (Kaspersky anti-hacker , jinak pro me idealni firewall)[/b]
- J X P
- Středně pokročilý

- ezz2p
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Me spis mrzi takovyhle plkance, mel jsem problem, proto jsem se ptal, nic vic nic min. Kdybych nepouzival ten firewall uz delsi dobu urcite bych ho zkusil odisntalovat. Jenze ja jsem ho mel rok, rok mi slapal torrent s timhle firewallem v pohode, pak jsem presel na UPC a najednou problem, proto jsem se ptal na UPC a torrent. To vis, ze jsem zkusil Kasperskeho i vypnout, ale to nepomohlo, musel jsem ho uplne odinstalovat. A promin, ale radsi se zeptam, to me stoji min usili nez jen tak z hecu odinstalovat nastavenej firewall. Na snade pak neni zbytecnost threadu, ale tve posledni poznamky.J X P píše:trochu me mrzi, kdyz neco nekdo prohlasuje a ani to nevyzkousi. je to tvoje ostuda ptat se aniz by si mel vyzkousenu takovou zakladni vec. Za takoveto thready bych v klidu daval zlutou kartu. Zbytecnost threadu je celkem na snade.
- hippygamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nic si z toho nedelej, vzdycky se najde nejakej chytrak kterymu je vse jasny...ezz2p píše:Me spis mrzi takovyhle plkance, mel jsem problem, proto jsem se ptal, nic vic nic min. Kdybych nepouzival ten firewall uz delsi dobu urcite bych ho zkusil odisntalovat. Jenze ja jsem ho mel rok, rok mi slapal torrent s timhle firewallem v pohode, pak jsem presel na UPC a najednou problem, proto jsem se ptal na UPC a torrent. To vis, ze jsem zkusil Kasperskeho i vypnout, ale to nepomohlo, musel jsem ho uplne odinstalovat. A promin, ale radsi se zeptam, to me stoji min usili nez jen tak z hecu odinstalovat nastavenej firewall. Na snade pak neni zbytecnost threadu, ale tve posledni poznamky.J X P píše:trochu me mrzi, kdyz neco nekdo prohlasuje a ani to nevyzkousi. je to tvoje ostuda ptat se aniz by si mel vyzkousenu takovou zakladni vec. Za takoveto thready bych v klidu daval zlutou kartu. Zbytecnost threadu je celkem na snade.
Ale ruku na srdce, zabyvam se problematikou spojenou s PC a moc dobre vim, ze dost casto clovek narazi na problem, ktery je tak elementarne snadny, ze zkuseneho uzivatele ani nenapadne... pak je dobre pozvat lamku a problem se vyresi
pekny den
- johny128
- Začátečník

ticho tam! aby vam bolo jasne toto je diskusne forum, jeden sa pyta, druhy radi a predpoklada sa ze vsetko co poradi niekto kto tu uz nejaky ten piatok je(zistis podla poctu vetrakov, prispevkov..) aj vyskusas aby si pomohol tvoj problem vyriesit
takze vravis ze problem bol firewall?no ale co, tak sleduj co som ti kdesi hore napisal
takze ja som na strane J X P ...nie som sice mod, ale aj tak vam odporucam dalsie zbytocne ot diskusie cez sukromne spravy, problem je vyrieseny, nie je dovod tu dalej pisat..dakujem za pochopenie
johny128 píše:skusal si vypnut firewall?(aj ked tu som si nie isty co to bude ono co tomu brani...)
takze ja som na strane J X P ...nie som sice mod, ale aj tak vam odporucam dalsie zbytocne ot diskusie cez sukromne spravy, problem je vyrieseny, nie je dovod tu dalej pisat..dakujem za pochopenie