ZATUHOVANI PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Sergejik
Nováček
Nováček

ZATUHOVANI PC

Příspěvek od Sergejik »

Ahoj lidi. O Vanocich jsem si skladal (poprve) pocitac. Kupoval jsem novou desku, procesor, chladic a pameti. Cele to beha az na jeden zasadni problem. Nemam to jeste presne zjistene, ale pri vyssi zatezi pocitac zatuhne. Parkrat se mi to stalo ve woknech, kdyz jsem spustil vice aplikaci (vcetne ripovani dvd atd), ale vetsinou jen pri hrach. Napriklad mam odzkousenu cast Call of Duty, kde se to sekne vzdy 100%. Je to absolutni zatuhnuti, kde pomaha jen restart. Pote pc nabehne normalne a cele se to opakuje. Napada me par veci, kterymi by to mohlo byt. Proto jsem zkousel merit teplotu (Asus Probe), snizovat frekvence pameti, taktovat procesor tam i zpet. Tech veci je mnoho. U zadneho z techto postupu vsak presne nevim, jak by to fungovat melo, takze bych timto chtel poprosit cloveka, ktery ma vetsi zkusenosti, trpelivost a prehled ohledne podobnych problemu a pokusil by se ho spolecne se mnou vyresit. Vim, ze to muze byt zdlouhave, ale neznam ze sveho okoli nikoho, kdo by to mohl zvladnout. Vsechny podrobnosti poslu pripadnemu obetavci. Dekuju moc, uz se s tim trapim 2 mesice! Diky
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no tak bych zkusil memtest , ten ti zjisti z dosu jestli mas stabilni pameti, jestli budou stabilni pameti, tak bych hodil prime 95 , ten otestuje CPU + MEM , no a kdyz i to bude stabilni tak pak 3D marky a byl by problem s VGA
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
maku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maku »

Napis jakou mas sestavu?
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

ta sestava by se fuck hodila...kusil bch v prvni rade ten prime95 na otestovani stability
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no ja mem test (ok - ok , fail je to pameti) , pak prime 95 (ok - ok , fail - CPU) 3Dmarky a hry (ok -ok , fail - VGA), je fakt ze to muze bejt i treba slabym zdrojem dalsima vecma , ale bez konfigurace to je o nicem

PS: pro priste staci JEN JEDEN THREAD
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Sergejik
Nováček
Nováček

Konfigurace

Příspěvek od Sergejik »

SiSoftware Sandra

System
Host Name : SERGEJIK
User : Fanda
Domain : SERGEJIK

Processor
Model : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz
Speed : 3.20GHz
Performance Rating : PR4255 (estimated)
SMT Support : 2 Unit(s)
Type : Standard
L2 On-board Cache : 1024kB ECC Synchronous ATC (8-way sectored, 64 byte line size)

Mainboard
Bus(es) : ISA AGP PCI IMB USB
MP Support : 1 CPU(s)
MP APIC : Yes
System BIOS : American Megatrends Inc. 1003.004
System : To Be Filled By O.E.M. To Be Filled By O.E.M.
Mainboard : ASUSTeK Computer Inc. P5P800
Total Memory : 1023MB DDR-SDRAM

Chipset 1
Model : ASUSTeK Computer Inc 82865G/PE/P, 82848P DRAM Controller / Host-Hub Interface
Front Side Bus Speed : 4x 200MHz (800MHz data rate)
Total Memory : 1024MB DDR-SDRAM
Memory Bus Speed : 2x 200MHz (400MHz data rate)

Video System
Monitor/Panel : Monitor Plug and Play
Adapter : GIGABYTE RADEON 9600 PRO
Adapter : GIGABYTE RADEON 9600 PRO - Secondary
Imaging Device : hp psc 2100 series

Physical Storage Devices
Removable Drive : Disketová jednotka
Hard Disk : ST3160023A (149.1GB)
Hard Disk : ST380021A (74.5GB)
CD-ROM/DVD : HL-DT-ST DVDRAM GSA-4120B (CD 40X Rd, 16X Wr) (DVD 5X Rd, 2X Wr)
CD-ROM/DVD : AXV CD/DVD-ROM SCSI CdRom Device (CD 32X Rd) (DVD 4X Rd)

Logical Storage Devices
1.44MB 3.5" (A:) : N/A
Windows xp (C:) : 19.5GB (5.2GB, 27% Free) (NTFS)
Disk (D:) : 149.0GB (3.7GB, 2% Free) (NTFS)
Hry (E:) : 55.0GB (7.9GB, 14% Free) (NTFS)
Audio cd (F:) : 0MB (0MB, 0% Free) (CDFS)
CD-ROM/DVD (G:) : N/A

Peripherals
Serial/Parallel Port(s) : 2 COM / 1 LPT
USB Controller/Hub : Universální hostitelský řadič Intel(R) 82801EB sběrnice USB - 24D2
USB Controller/Hub : Universální hostitelský řadič Intel(R) 82801EB sběrnice USB - 24D4
USB Controller/Hub : Universální hostitelský řadič Intel(R) 82801EB sběrnice USB - 24D7
USB Controller/Hub : Rozšířený hostitelský řadič Intel(R) 82801EB sběrnice USB2 - 24DD
USB Controller/Hub : Universální hostitelský řadič Intel(R) 82801EB sběrnice USB - 24DE
USB Controller/Hub : Kořenový rozbočovač USB
USB Controller/Hub : Složené zařízení USB
USB Controller/Hub : Podpora tisku přes sběrnici USB
Keyboard : Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
Mouse : Genius NetScroll Optical Mouse(PS2)
Human Interface : Herní zařízení standardu HID
Human Interface : Logitech WingMan Gamepad (USB)

MultiMedia Device(s)
Device : Zařízení MIDI kompatibilní s MPU-401
Device : Standardní game port
Device : Creative SB Live! series
Device : Creative Game Port

Printers and Faxes
Model : PDF995
Model : hp psc 2100 series

Power Management
AC Line Status : On-Line

Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows XP/2002 Professional (Win32 x86/IA32) 5.01.2600 (Service Pack 2)

Network Services
Adapter : Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller

Performance Tips
Warning 100 : Large memory sizes should be made of Registered/Buffered memory.
Tip 101 : Large memory sizes should be made of ECC/Parity memory.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
Sergejik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sergejik »

Wiruz píše:no tak bych zkusil memtest , ten ti zjisti z dosu jestli mas stabilni pameti, jestli budou stabilni pameti, tak bych hodil prime 95 , ten otestuje CPU + MEM , no a kdyz i to bude stabilni tak pak 3D marky a byl by problem s VGA
Memtest jsem pred jistou dobou delal, tusim, ze bez chyby. Ted jsem navic zkousel hrat Far Cry a ani po 10 minutach nic, pritom Call Of Duty zatuhlo hned po 30 sekundach... Jdu zkusit ten prime 95. 3D Marky jsem projel od 99 az po 2005 a zda se, ze bez problemu... Tusim, ze mi nekde vyhodila Sandra neco ohledne zdroje, vyssi teplota nebo tak neco, ale uz si nevzpominam a marne to hledam... Jinak e-mail mam sergejik@mujmejl.cz, pokud bys byl ochotny se mi venovat blize a zkusit to se mnou nejak poresit. Dik
Prince
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Prince »

chtěl bych se jen zeptat (mam podobny problem )jak dlouho se musí nechat projet PRIME 95?
Intel i5-4570 ES + Coolermaster Hyper 212 Plus l Gigabyte GA-Z87-HD3 l 2x 4GB DDR3 Crucial Ballistix Tactical CL8 1600Mhz l
MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 6G OC l Samsung SSD 850 EVO - 250GB | HDD 250 + 1000 GB SATA II l Seasonic S12II-620 620W l Fractal Design Define R3

Logitech G502 + G413
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Sergejik píše:Tusim, ze mi nekde vyhodila Sandra neco ohledne zdroje
Co mas za zdroj?
Jestli nakej shit, tak ho zkus vymenit, melo by to byt tim.
Sergejik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sergejik »

masakr_cz píše:
Sergejik píše:Tusim, ze mi nekde vyhodila Sandra neco ohledne zdroje
Co mas za zdroj?
No kupoval jsem ho pred pul rokem, je to PC ATX 350W P4/12 FAN, RedStar - rizene otacky, ultra tichy - stal me nejakych 670kc. Ikdyz co si vzpominam, tak co jsem ho dal ted do nove desky, tam mi ho Asus Probe (softwar od asusu na kontrolu otacek, teploty atd) vubec nechytne. Takze navic pochybuju, ze je rizeny... Ale kdyz k nemu dam ruku, nezda se mi, ze by byl extra zahraty.... Fakt uz nevim, zkousim vsechno mozne a porad to zatuhuje...
Sergejik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sergejik »

petura.g píše:chtěl bych se jen zeptat (mam podobny problem )jak dlouho se musí nechat projet PRIME 95?
Myslim, ze vyrobce doporucuje 6-24h...
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

No ono nejde o to jestli je zahraty, ale jestli je schopny uzivit PC.
Napis dystak presny oznaceni toho zdroje nebo jeho specifikaci.
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Sergejik píše:
masakr_cz píše: Co mas za zdroj?
No kupoval jsem ho pred pul rokem, je to PC ATX 350W P4/12 FAN, RedStar - rizene otacky, ultra tichy - stal me nejakych 670kc. Ikdyz co si vzpominam, tak co jsem ho dal ted do nove desky, tam mi ho Asus Probe (softwar od asusu na kontrolu otacek, teploty atd) vubec nechytne. Takze navic pochybuju, ze je rizeny... Ale kdyz k nemu dam ruku, nezda se mi, ze by byl extra zahraty.... Fakt uz nevim, zkousim vsechno mozne a porad to zatuhuje...
No, specifikace toho zdroje jsem nikde nenašel, ale docela bych tvrdil, že to bude právě tim zdrojem ... Koukal jsem různě po netu a skříně s tímhle zdrojem se prodávají okolo 750Kč (miditower). Ta cena je na case s kvalitním zdrojem příliš nízká. Řekl bych, že to bude něco na úrovni Eurocasu, takže kup novej zdroj. Fortron nezklame
Např tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26803
nebo rovnou tenhle, a máš vystaráno :)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29855
No jo no hold kvalitní zdroj něco stojí :? :)
Naposledy upravil(a) kuceraj dne pon 7. bře 2005, 23:32, celkem upraveno 1 x.
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

A nebo tento
http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=578&kat=7

Myslel sem si ze je to tim zdrojem, ale chtel sem si to overit :lol:
Naposledy upravil(a) masakr_cz dne pon 7. bře 2005, 23:33, celkem upraveno 1 x.
Sergejik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sergejik »

masakr_cz píše:No ono nejde o to jestli je zahraty, ale jestli je schopny uzivit PC.
Napis dystak presny oznaceni toho zdroje nebo jeho specifikaci.
To co jsem pred chvili napsal je specifikace ze zarucaku, presneji to asi nesezenu...:-) Hodi mi to sandra? Jestli jo, tak pod cim? Nejak jsem to nenasel... kdyztak jukni na celkovou specifikaci, co jsem tady hodil, mozna z toho neco vyctes:-) Dik
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

EE. To Sandra nijak nezjisti. :P
Sergejik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sergejik »

kuceraj píše:
Sergejik píše: No kupoval jsem ho pred pul rokem, je to PC ATX 350W P4/12 FAN, RedStar - rizene otacky, ultra tichy - stal me nejakych 670kc. Ikdyz co si vzpominam, tak co jsem ho dal ted do nove desky, tam mi ho Asus Probe (softwar od asusu na kontrolu otacek, teploty atd) vubec nechytne. Takze navic pochybuju, ze je rizeny... Ale kdyz k nemu dam ruku, nezda se mi, ze by byl extra zahraty.... Fakt uz nevim, zkousim vsechno mozne a porad to zatuhuje...
No, specifikace toho zdroje jsem nikde nenašel, ale docela bych tvrdil, že to bude právě tim zdrojem ... Koukal jsem různě po netu a skříně s tímhle zdrojem se prodávají okolo 750Kč (miditower). Ta cena je na case s kvalitním zdrojem příliš nízká. Řekl bych, že to bude něco na úrovni Eurocasu, takže kup novej zdroj. Fortron nezklame
Např tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26803
nebo rovnou tenhle, a máš vystaráno :)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29855
No jo no hold kvalitní zdroj něco stojí :? :)
Ted si nerozumime, samotny zdroj stal 670, bez caseu:-) Jde spise o ty waty ne, koukam, ze kolegove s podobnymi parametry maji 450W a tak...
Sergejik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sergejik »

masakr_cz píše:EE. To Sandra nijak nezjisti. :P
Clovece a kdo to ma zjistit?:-) Maximalne muzu zabrousit pod kapotu a vytahnout ho a prepsat co je na nem:-)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Sergejik píše:
masakr_cz píše:EE. To Sandra nijak nezjisti. :P
Clovece a kdo to ma zjistit?:-) Maximalne muzu zabrousit pod kapotu a vytahnout ho a prepsat co je na nem:-)
no, presne to udelej... zalezi na amperech na jednotlivych vetvich...
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Já jsem tě pochopil, ale v casech, který se prodávají za 750 i se zdrojem, nemůžeš čekat, že v něm najdeš nějaký kvalitní zdroj ... Vím ,že těch 670 je bez casu. Koukni na ten zdroj a podívej se na proudy na jednotlivých větvích ... Měl by to mít na štítku, ale stejně podle mě je te tvůj zdroj shit ... Ano jde o waty, ale i právě o zmiňované proudy (ukazují kolik toho zdroj opravdu utáhne). Je rozdíl mezi Eurocase 350W a Fortronem 350W (a to nejen v ceně :-D ) ... Tvojí sestavu by v klidu utáhl Fortron 350W. Např. já provozuji PC s podpisu na Aopenu zdroji 350W ...
//Edit: Než to člověk postne, tak už jsou tady další 2 odpovědi. Ach jo, musim rychleji psát :)
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“