problem v ms-dos

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Loutka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

problem v ms-dos

Příspěvek od Loutka »

Znamy ma problem s instalaci ve win.XP profesi. programu učto.Najede ms-dos a nejde pohybovat myší ani klávesnicí tak že instalaci jsem provedl jiným spusobem a jde to,ale jen jeli spusteno pozadi.Nevim jak bych to jinak popsal.Prosím poradte v programu to není mě jede v poho.
Slibuji, že si hned přečtu pravidla o podpisu, než sem zase na 10 řádků naházím svoje zajímavé sestavy !!!
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Zřejmě je potřeba před spuštěním toho programu zavést DOS ovladače pro myš a klávesnici nebo pokud jde o USB zařízení, tak DOS ovladač pro USB.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Co myslis tim, ze to jde jen kdyz je spusteno pozadi ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Loutka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Loutka »

no myslím tím,že to jede jen jako ninimalizované okno.
Slibuji, že si hned přečtu pravidla o podpisu, než sem zase na 10 řádků naházím svoje zajímavé sestavy !!!
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Loutka píše:no myslím tím,že to jede jen jako ninimalizované okno.
A jede ti na fullscreen treba prikazovy radek ?
Nektere LCD monitory (treba muj), nejede v DOSu na fullscreen, pokud ho pripojim pres DVI.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Loutka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Loutka »

Tak jestli jde přika.rádek nevím jsem nezkoušel.Jinak si myslím že bude chyba v biosu
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

tak to nevim

Příspěvek od cabman »

Loutka píše:Tak jestli jde přika.rádek nevím jsem nezkoušel.Jinak si myslím že bude chyba v biosu
DOS a WinXP přistupují k hardware stejným způsobem.
Takže pokud nějaký hw běží ve WinXP tak to musí běžet i v DOSu a nad hw chybou biosu bych si dovolil pochybovat. Nadruhou stranu si jí nedovoluji takhle na dálku vyloučit.
Problém DOSových aplikací je v tom, že v prostředí dosu "šahají" přímo na hw. We WinXP je přístup k hw řešen virtuálním strojem. Tzn. že každá DOS aplikace (ale vlastně jakákoliv aplikace nepracující na úrovni vlastního systému) dostane přidělen prostor v systému a myslí si, že má k dispozici celý počítač. Ovšem někdy se stane, že DOSová aplikace nejede. Známý případ starých DOSových her. Problém je možná v tom, že XP neemulují vše co je potřeba a tak jak by měly, nebo se spouštěná aplikace snaží použít nestandartní přístup k hw. S těmito stavy toho moc neuděláte. Ovšem často se setkám, že DOS aplikaci blokuje nějaký antivir nebo firewall...

... koukám že jsem se trochu odchýlil od tématu tak radší končim :?
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“