problem v ms-dos
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Loutka
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
problem v ms-dos
Znamy ma problem s instalaci ve win.XP profesi. programu učto.Najede ms-dos a nejde pohybovat myší ani klávesnicí tak že instalaci jsem provedl jiným spusobem a jde to,ale jen jeli spusteno pozadi.Nevim jak bych to jinak popsal.Prosím poradte v programu to není mě jede v poho.
Slibuji, že si hned přečtu pravidla o podpisu, než sem zase na 10 řádků naházím svoje zajímavé sestavy !!!
- Intelman
- Začátečník

- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Loutka
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Loutka
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

tak to nevim
DOS a WinXP přistupují k hardware stejným způsobem.Loutka píše:Tak jestli jde přika.rádek nevím jsem nezkoušel.Jinak si myslím že bude chyba v biosu
Takže pokud nějaký hw běží ve WinXP tak to musí běžet i v DOSu a nad hw chybou biosu bych si dovolil pochybovat. Nadruhou stranu si jí nedovoluji takhle na dálku vyloučit.
Problém DOSových aplikací je v tom, že v prostředí dosu "šahají" přímo na hw. We WinXP je přístup k hw řešen virtuálním strojem. Tzn. že každá DOS aplikace (ale vlastně jakákoliv aplikace nepracující na úrovni vlastního systému) dostane přidělen prostor v systému a myslí si, že má k dispozici celý počítač. Ovšem někdy se stane, že DOSová aplikace nejede. Známý případ starých DOSových her. Problém je možná v tom, že XP neemulují vše co je potřeba a tak jak by měly, nebo se spouštěná aplikace snaží použít nestandartní přístup k hw. S těmito stavy toho moc neuděláte. Ovšem často se setkám, že DOS aplikaci blokuje nějaký antivir nebo firewall...
... koukám že jsem se trochu odchýlil od tématu tak radší končim
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.