DivX x XviD

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Jannnn
Začátečník
Začátečník

DivX x XviD

Příspěvek od Jannnn »

Jaky je mezi nimi rozdil? - v kvalite, velikosti videa, rozsirenosti..... Proste co je lepsi...
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: DivX x XviD

Příspěvek od Dzin »

Jannnn píše:Jaky je mezi nimi rozdil? - v kvalite, velikosti videa, rozsirenosti..... Proste co je lepsi...
Dělal jsem řadu testů a porovnání.
DivX je lepší pro rychlejší scény a ostřejší obraz....... :)
XviD je lepší pro detaily.
Ale rozdíl je minimální.
Pro mě je DivX číslo 1. ale zaleží na tobě.
DivX je trochu rychlejší v kódování.
Velikost je přímo úměrná bitrade(datový tok) ten si nastavíš dle toho jakou chceš kvalitu nebo velikost. Spočítáš jakýmkoliv bitrade kalkulátorem.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Pro mě osobně je číslo 1 to co stáhnu z internetu. podle mě je s..h oboje a skusil bych to kódovat do vob.
Spoustu informací najdeš na http://tvfreak.cz/
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

kódovat do VOB? :roll: VOB je nekomprimovaný DVD, o to tady asi nepůjde
ignorelist: kremrole a dezoláti
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

zombux píše:kódovat do VOB? :roll: VOB je nekomprimovaný DVD, o to tady asi nepůjde
Jasně, myslím to tak, že pokud si uživatel třeba grabuje nekomprimovaně z kamery na hdd, tak bych hotovou práci nekomprimoval do DivX ale převedl to do vob - nižší stráty za cenu že to nezabere cd ale dvd a to je jedno.
Druhá věc je, že jsem se trefil mimo téma. K tématu XviD mi připadá prokreslenější ale hodně záleží na nastavení při komprimaci. ve skutečnosti je to asi jedno ale asi bych brad DivX protože mi připadá že ho podporuje víc stolních DVD přehrávačů.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

cabman píše:
zombux píše:kódovat do VOB? :roll: VOB je nekomprimovaný DVD, o to tady asi nepůjde
Jasně, myslím to tak, že pokud si uživatel třeba grabuje nekomprimovaně z kamery na hdd, tak bych hotovou práci nekomprimoval do DivX ale převedl to do vob - nižší stráty za cenu že to nezabere cd ale dvd a to je jedno.
Druhá věc je, že jsem se trefil mimo téma. K tématu XviD mi připadá prokreslenější ale hodně záleží na nastavení při komprimaci. ve skutečnosti je to asi jedno ale asi bych brad DivX protože mi připadá že ho podporuje víc stolních DVD přehrávačů.
NO to si napsal docela blbinu.
DivX je daleko lepší na akčnější scény a XviD zas na detaily ale v praxi sotva postřehneš rozdíl pokud nastavíš multipass kódování tak při bitrade kolem 1500 je to best kvalita u obou. Hlavně můžeš použít různé filtry, jako deinterlace, zaostření atd. a na PC je to koukatelnější ne Mpeg2!!!
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
bArDa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bArDa »

Xvid a DivX sou si hodne podobny jinak u me vede Xvid
porovnani mate treba tady http://divx.pc.cz/porovnani.htm
Intel Pentium 4(Presscot) 3.0 GHz, Kingmax 512 DDR2 RAM, Leadtek WinFast PX6600, Western Digital Caviar 160 GB, integrovaná zvuková karta 7.1, DVD palírna ASUS DRW 1604P
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“