Dokážete vysvětlit toto

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dokážete vysvětlit toto

Příspěvek od Necroman »

Pánové, odborníci, mám tu jeden vydařený screenshot , který jsem típnul při testování jednoho celkem obyč CD. Schválně, jestli dokážete vysvětlit, jak mohlo vzniknout to, co zobrazuje :D. Jen doplním, že se v žádném případě nejedná o fotomontáž a že ono CD bylo testováno na běžně, "fyzické" DVD mechanice.:roll:
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Nic novýho pod sluncem. :) Ten program normálně zblbnul, už se mi to stalo taky a konkrétně v NERO při pálení, byla to nějaká z dřívějších verzí 6.6.x.x. No a tenhle test je dělanej taky v NERO CD-DVD/Speed.
Bathory
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Neni to až tak docela pravda, že by zblbnul program. Stalo se mi to na starší mechanice už několikrát. Zřejmě za to může nějaká chyba buď ve windows, nebo ve firware, kdo ví... stalo se to, že po vyjmutí CD a vložení nového zůstal v paměti MBR(či FAT tabulka, nebo jak se tomu nadává) předchozího CD!!! Medium se chovalo jako přesně ten CD, který tam byl před tím. Jen, když se chtěl otevřít nějaký soubor, tak systém šáhl na to místo, na které ukazovala neaktuální FATka, načetl úplně jiné data a zkusil je interpretovat podle staré FATky. Dobře se to třeba dalo poznat podle toho, že si člověk otevřel nějaký txt soubor podle starý FATky z nového CD, a ten soubor obsahoval jen nesmyslný znaky.
A konkrétně při tomto testu, původně byla v mechanice mini-CD-vizitka s kapacitou těch 39 MB, tu jsem vyndal a dal jsem tam nějaký jiný, 700MB CD. Dal jsem test v Neru a to zřejmě špatně zkombinovalo informace ze staré FATky a struktury aktuálního disku, a vydělilo skutečnou kapacitu dobou potřebnou ke kontrole souborů podle starý FATky, výsledkem -> "273,3x rychlostní čtení". Je to dobře vidět z toho screenu, povrch ukazuje jasně klasický CD, ale v rohu je udaná kapacita 39MB. Zní to šíleně, ale vážně se to stalo. :)
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Bathory »

Mě se to stalo s novou mechanikou a přímo při vypalování a to opakovaně, či spíš pravidelně několik dní za sebou v NERO 6.6.0.1 (vzpoměl jsem si, že to bylo ve chvíli, kdy jsem tady popisoval Pioneera DVR-108). Pak jsem shodou okolností updatnul na právě vyšlou nejnovější verzi a problém zmizel a od tý doby se mi to nestalo. Možná to s tím systémem nebo firmwarem zní logicky, ale já v tu dobu vypálil hromadu (desítky) médií střídavě v NERO, Alcoholu 120% či CloneCD a stalo se to pouze a jenom v tom NERO.
Bathory
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Opět

Příspěvek od Necroman »

Tak jsem se s touto chybou setkal opět. A to na verzi Nero 6.6.0.8 !
Presny popis, jak se to stalo: mechanika LG GSA-4081B
Chtel jsem jen tak ze zvedavosti vyzkouset jedny z mych nejstarsich CD-R, jak jdou nacist.
1. vlozim cd s MPtrojkama queenu
2. spustim CD-DVD Speed 3.70 a dam Otestovat CD, jak soubory, tak povrch. Otestuju, par zlutych sektoru, OK)
3. Vyjmu CD na obrazovce s vysledkem, vlozim CD se zalohou Age Of Empires 2
4. Dam ten samy test.
5. A co nevidim => za chvilku to hlasi chybu, ze nejdou precist nektery soubory, ktery byly na puvodnim CDcku - ty queeni meli vice dat, nez AoE2 a proto podle FATky se nektery soubory z queenu hledali mimo oblast dat na CDcku AoE2. Dal jsem potom ukoncit test a klasicky Pruzkumnika: tam se pohodove zobrazoval strom puvodniho cdcka, mohl jsem i prochazet adresare, jen data, ktere jsem zkusil otevrit byly nesmyslna, respektive nahodne brana z dat AoE2.
Zajimalo by mne, jak je neco takovyho jest dneska mozny, kdyz uz kraluje DVD vypalovani, Nero ma za sebou miliony prodanych kopii, roky vyvoje... :-D
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“