mam nekvalitni prevod z DVD do AVI (vidomi)

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
pr.skavka@seznam.cz
Červená karta
Červená karta

mam nekvalitni prevod z DVD do AVI (vidomi)

Příspěvek od pr.skavka@seznam.cz »

Ahoj,

pro prevod pouzivam vidomi, pac sem nebyl schopnej zadny jednodussi soft sehnat. Ted k memu problemu:

(pouzivam kodek divx3.11a (tento musim, pac i novejsi i treba divx 5.05, 5.11 i xvid z brezna 2003 (koepi) mi delal hrozne nekvalitni filmy - v tmavych oblastech hrubsi kostky, fleky (mapy) atd a to delam bitrate min 1000, max. 2000kbps pri nemennem pomeru (720...) a jen tento starsi divx3.11 ma nejlepsi vysledky, i kdyz ne absolutne (pred 2 roky jsem videl film bait na 2 cd, kazde 1hodina a obraz jak vino... jak to udelali? Smile upresnuji ze delam vyhradne 2-pass ale jak rikam celkove nic moc...)

problemem je s klicovymi snimky. dal jsem min 25, max 250, ale kdyz ve virtaul dubu kontroluju, jedou ok, ale konci to v pulce filmu. pak je dalsi ks az ve 3/4 a pak az na konci.. jak to??

pak sem zkousel vyradit minim. ks (jen max. 250) a to samy. Prvni film byl ok, psanou chybu mely az 2 dalsi, nic nepomohlo...

Dalsi problem je, ze v jinem filmu je z dvd originalu poskozenej zvuk. asi do 1/3 jede avi ok, pak finito a je zpomalenej...
Naposledy upravil(a) pr.skavka@seznam.cz dne pát 30. pro 2005, 10:57, celkem upraveno 1 x.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: mam nekvalitni prevod z DVD do AVI (vidomi)...

Příspěvek od Dzin »

pr.skavka@seznam.cz píše:Ahoj,

pro prevod pouzivam vidomi, pac sem nebyl schopnej zadny jednodussi soft sehnat. Ted k memu problemu:

(pouzivam kodek divx3.11a (tento musim, pac i novejsi i treba divx 5.05, 5.11 i xvid z brezna 2003 (koepi) mi delal hrozne nekvalitni filmy - v tmavych oblastech hrubsi kostky, fleky (mapy) atd a to delam bitrate min 1000, max. 2000kbps pri nemennem pomeru (720...) a jen tento starsi divx3.11 ma nejlepsi vysledky, i kdyz ne absolutne (pred 2 roky jsem videl film bait na 2 cd, kazde 1hodina a obraz jak vino... jak to udelali? :) upresnuji ze delam vyhradne 2-pass ale jak rikam celkove nic moc...)

problemem je s klicovymi snimky. dal jsem min 25, max 250, ale kdyz ve virtaul dubu kontroluju, jedou ok, ale konci to v pulce filmu. pak je dalsi ks az ve 3/4 a pak az na konci.. jak to??

pak sem zkousel vyradit minim. ks (jen max. 250) a to samy. Prvni film byl ok, psanou chybu mely az 2 dalsi, nic nepomohlo...

Dalsi problem je, ze v jinem filmu je z dvd originalu poskozenej zvuk. asi do 1/3 jede avi ok, pak finito a je zpomalenej...
Tak to děláš úplně blbě.... :)
Zkus třeba DVDx2,2 ale dělal jsem to i v Vidomi akorát DVDx je jednodušší.Musíš použít 1.pass a pak 2. pass pří bitrade kolem 1300 už je to hodně dobré! :)
Ale každopádně dvou průchodové enkódování!!!!
DivX 5.0.0.2 používám ale je to skoro jedno ale 3.1 je historie..... :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
pr.skavka@seznam.cz
Červená karta
Červená karta

prave to je ten pruser, ja davam 2-pass, mam bitrate 1000-2000 kbps ale cokoli jineho nez ten integrovany ve vidomi divx3.11 mi dela z obrazu picoviny...

Samo o sobe divx 3.11 je jiste jiz par let stare, ale s novyma divx 5.05 atd jak pisu vyse se nemuze za boha dostat vysledkum co by staly za to...

SHIT...

ANekde jsem cetl ze je dobry avisynth... to je co? all-in-one jak gordian nebo jeden sw??

A ten dvdx2.2 dela jen zmenseniny dvd na dvd s mensim bitratem, ne? ale ja chci .avi
Naposledy upravil(a) pr.skavka@seznam.cz dne pát 30. pro 2005, 11:09, celkem upraveno 1 x.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

pr.skavka@seznam.cz píše:prave to je ten pruser, ja davam 2-pass, mam bitrate 1000-2000 kbps ale cokoli jineho nez ten integrovany ve vidomi divx3.11 mi dela z obrazu picoviny...

Samo o sobe divx 3.11 je jiste jiz par let stare, ale s novyma divx 5.05 atd jak pisu vyse se nemuze za boha dostat vysledkum co by staly za to...

SHIT...

ANekde jsem cetl ze je dobry avisynth... to je co? all-in-one jak gordian nebo jeden sw??

A ten dvdx2.2 dela jen zmenseniny dvd na dvd s mensim bitratem, ne? ale ja chci .avi
DVDx nedělá žádný zmenšeniny! :roll: :lol: :wink:
Ano umí také VCD,SVCD ale hlavně DivX,Xvid.
Má mnoho nastavení ořez, filtry, atd.
Umí rovnou kompresi z DVD netřeba kopírovat na disk.....
Děláš jen 2.pass?
Musíš 1.pass a pak 2.pass případně nth.pass ale kvalita už o moc lepší není..... :)
Při bitrade kolem 1500kbps nepoznáš prakticky rozdíl od DVD!!!!
pr.skavka@seznam.cz
Červená karta
Červená karta

Ale nee...

Ve vidomi sem delal normalne 2-pass jak xvid, tak divx505 (i 5.1.1), tak divx 3.11a (ten, co interne podporuje vidomi).

film (aspon zkusebnich 10 minut) jede, je to OK ve vsech pripadech, ALE
jde ciste o tu kvalitu: i kdyz sem se snazil nastavit vsude kvalitu na max, zvitezil jen divx3.11, ostatni fuj: mapy, holka (na monitoru cca 1 cm prumer, chapes Smile mela pres pulku xichtu "čáru", tak pak zmizela atd...

A ano, dvdx sem vazne zjistil ze umi co rikas Smile

..ale na vidomi asi nema

ach jo ja uz nevim..
tak cao
Naposledy upravil(a) pr.skavka@seznam.cz dne pát 30. pro 2005, 11:09, celkem upraveno 1 x.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

pr.skavka@seznam.cz píše:Ale nee...

Ve vidomi sem delal normalne 2-pass jak xvid, tak divx505 (i 5.1.1), tak divx 3.11a (ten, co interne podporuje vidomi).

film (aspon zkusebnich 10 minut) jede, je to OK ve vsech pripadech, ALE
jde ciste o tu kvalitu: i kdyz sem se snazil nastavit vsude kvalitu na max, zvitezil jen divx3.11, ostatni fuj: mapy, holka (na monitoru cca 1 cm prumer, chapes :) mela pres pulku xichtu "čáru", tak pak zmizela atd...

A ano, dvdx sem vazne zjistil ze umi co rikas :)

..ale na vidomi asi nema

ach jo ja uz nevim..
tak cao
Ale píšeš 2-pass!
Musíš 1pass a pak 2pass!
Ale je to blbost že 3.11 je lepší než 5.1.1
Mezi Vidomi a DVDx v tom co děláš není rozdíl to je věc kodeků....
Užiatelsky jsou skoro stejný, jen DVDx má více a podrobnější nastavení ale DVD rip ti udělám z každého stejnej že to nepoznáš..... :) Záleží jen co ti vyhovuje.
Něco děláš špatně.....
Jak to ořezáváš? Co rozlišení? Filtry?"bicubic,biliner,mmx atd."
Pokud máš bitrade kolem 1500 tak to musí být jak víno!!!Pod 1000 nechodím ale víc než 1500 už vlastně taky ne...... :)
Zkus popsat jak to děláš.
pr.skavka@seznam.cz
Červená karta
Červená karta

smazat, dekuji
Naposledy upravil(a) pr.skavka@seznam.cz dne pát 30. pro 2005, 11:10, celkem upraveno 1 x.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No já být tebou tak bych se stím nespokojil! Podle mě máš špatně nastaven buď kodek nebo Vidomi.
Zkus ještě DVDx nebo Gordian, nebo Easy DivX.
Jelikož co jsem dělal zkoušky DivXu tak nejhorší byl povšech stránkách 3.1
Automatický ořez suxx....!
:)
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“