Problém s wifi... DALEKO K ANTENĚ
Moderátor: Don
- KIvos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Problém s wifi... DALEKO K ANTENĚ
Chtěl bych propojit 3PC s tím, že dvě mám doma a to třetí by byl kámoš, kterej je vzdálenej asi 450m.
Problém je v tom, že na sebe v pohodě vidíme jen ze střech. Já to mám na pudu 25m od pc1 40m od pc2 a on 55m....
Táhnout koax by se velice prodražilo a byly by tam nehorázný ztráty. Proto mne napadlo, že by jsme na půdu hodily APčko v režimu client a ke komplum už táhly kroucenou dvojlinku. Teď už jen nevím jaký APčka by byly asi nejlepší a jaký antény...
dík za Vaše příspěvky
PS: Chceme co nejvíce ušetřit a rádi bychom jeli v SuperG (108)
Problém je v tom, že na sebe v pohodě vidíme jen ze střech. Já to mám na pudu 25m od pc1 40m od pc2 a on 55m....
Táhnout koax by se velice prodražilo a byly by tam nehorázný ztráty. Proto mne napadlo, že by jsme na půdu hodily APčko v režimu client a ke komplum už táhly kroucenou dvojlinku. Teď už jen nevím jaký APčka by byly asi nejlepší a jaký antény...
dík za Vaše příspěvky
PS: Chceme co nejvíce ušetřit a rádi bychom jeli v SuperG (108)
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ten nápad s ethernetovým kabelem je dost dobrej ... ono by to ani jinak nešlo 
co se týče AP - na obou stranách muzsíš mít stejnou značku a pokudmožno i typ, protože SuperG není a nebude standartizováno, ale IMHO není nárůst výkonu tak brutální, aby se do toho musely vrážet takové peníze... tzn. moje doporučení je koupit nějakou osvědčenou značku na "obyčejné" 802.11g (D-link, Linksys, popř. Asus)
Antény - záleží na elektromagnetickém zamoření okolí - ale jako jistotu bych bral nějaké Yaginy 17dBi za pár korun (cca 1500Kč-2000Kč) +- s největší pravděpodobnější by stačily panelové antény, ale jako správní wifisté by jste se měli snažit co nejméně zarušit okolí...
co se týče AP - na obou stranách muzsíš mít stejnou značku a pokudmožno i typ, protože SuperG není a nebude standartizováno, ale IMHO není nárůst výkonu tak brutální, aby se do toho musely vrážet takové peníze... tzn. moje doporučení je koupit nějakou osvědčenou značku na "obyčejné" 802.11g (D-link, Linksys, popř. Asus)
Antény - záleží na elektromagnetickém zamoření okolí - ale jako jistotu bych bral nějaké Yaginy 17dBi za pár korun (cca 1500Kč-2000Kč) +- s největší pravděpodobnější by stačily panelové antény, ale jako správní wifisté by jste se měli snažit co nejméně zarušit okolí...
Francie ... sladká Francie
- KIvos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no dyť to musí být jedině nějaký APčko co připojíš k síťovce v režimu clientKIvos píše:a taky jsem něco slyšel o ethernet wifi klientech..... co to nebylo by to levnější....
sovička Ti to napsal naprosto výborně, nemám co dodat takže bych doporučil držet se jeho návodu
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- KIvos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- KIvos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
no už bych měl APčko a to: OvisLink WL-8000AP http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=22500
Jenom nevím jestli to rozchodím v réžimu client......
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jo rozchodíš, tohle AP je v pohoděKIvos píše:no už bych měl APčko a to: OvisLink WL-8000AP http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=22500
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- KIvos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle www.inwifi.cz ,jak říkáš ty, v režimu client a bridge v současné době nechodí:sovicka2001 píše:no, není to náhodou to samé APčko jako na předchozím linku, kde bylo tučně napsáno, že toto AP v režimu client a bridge nechodí? (nevím proč, ale je to tam...)pavel.minarik píše:jo rozchodíš, tohle AP je v pohodě
http://www.inwifi.cz/eshop/index.php?go ... t=6&sub=18
Toshiba Satellite
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ajajaj, omlouvám se, skutečně mám dojem, že tahle krabička podporuje pouze režim AP (Client neumí)sovicka2001 píše:no, není to náhodou to samé APčko jako na předchozím linku, kde bylo tučně napsáno, že toto AP v režimu client a bridge nechodí? (nevím proč, ale je to tam...)
- mbaz
- Začátečník

- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Toto zařízení ve standartním režimu nepracuje v režimu client. Jen po úpravě.mbaz píše:A co skusit ASUS WL-500g? Podla mna je to velmi spolahlive AP a podporuje aj rezim Client
http://www.inwifi.cz/podpora/?id=3
Toshiba Satellite
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
takže to jde a já ho můžu taky vřele doporučit!pavduf píše:Toto zařízení ve standartním režimu nepracuje v režimu client. Jen po úpravě.mbaz píše:A co skusit ASUS WL-500g? Podla mna je to velmi spolahlive AP a podporuje aj rezim Client
http://www.inwifi.cz/podpora/?id=3
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- KIvos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Hajs
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- KIvos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Hajs
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: