VIA S3G KM400/KN400

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Santa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

VIA S3G KM400/KN400

Příspěvek od Santa »

ahoy ludkovia. viete mi niekto poradit s mojou grafickou kartou??? je integrovana na doske takze vykon nic moc. starsie hry mi fica bez akyckolvek problemov no tie novsie ani jedna. NFS Underground nainstaluem v poho, spustim v poho, no grafika je taka, ze sa nedaju citat texty.... pocul som o niecom takom ako o vypnuti hardweroveho ovladania a nechat to ficat na softweri. da sa s tym nieco spravit???

mam notebook acer apire 1350. Athlon XP 3000+, 512 DDR, 64 MB grafika

Dik moc
Ladiz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladiz »

Tohle (S3 ProSavage8) neni grafika na novejsi 3D hry. Je to jen sdilena karta (nema zadnou vlastni videopamet!), ktera je schopna ukousnout si ze systemove pameti az 64 MB. Sdilene grafiky maji mizerny vykon, protoze systemova pamet neni pro tyto ucely vhodna.

Vykonem to tvoje je nekde mezi GF 2 MX200 a GF 2 MX400. Technologiemi je taktez na urovni GF 2 MX. Takze asi sam uznas, ze novejsi hry si na tom nezahrajes. A protoze na tom tvem notebooku nejde asi vymenit graf. kartu (jako u nekterych Dellu), tak mas proste smulu :sad:. Ja se prave pri koupi sveho nb poradne podival, co je tam za grafiku, abych nenaletel jako ty.

EDIT: Konkretne na ten NFSU by jsi potreboval aspon neco na urovni GF 4 MX.
Barebone PC Asus Pundit-R350, Celeron D 2.26 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9100 IGP, 160 GB HDD, ctecka karet, PCMCIA, Acer AL1716 DVI+VGA 17" 1280x1024 LCD, 3DMark2001SE (1024x768x32): 2329 b
Johny_g
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_g »

není technologicky ani na úrovni GF1/2. Chybí jí jednotka pro T@L, některý hry bez ní prostě nespustíš. Spíš odpovídá TNT2 Ultra apod.
Gigabyte P35-DS3, C2D E7500, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, HD5670 512 MB, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, LG DVDRW, Samsung 214T.
Ladiz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladiz »

Mate pravdu, ted jsem se podival na internet poradne :o Nema to dot3 bumpmapping, takze je to na urovni TNT2. O HW T&L jednotku nejde, protoze zadna sdilena grafika (krome te v chipsetu ATI Xpress200) jej nema - je to i zbytecne, hry, ktere by tam mohli vzhledem k nizkemu vykonu karty bezet, maj stejne dost low-poly modely, takze to CPU zvladne v pohode - a to, ze nektere hry se nespusti se SW T&L, pokud neni HW podpora nalezena, je chyba autoru tech her a nastesti se to tyka jen par Direct3D her (v OpenGL je to transparentne). Ja puvodne predpokladal, ze je to grafika aspon na urovni Intel Extreme 2 :oops:
Barebone PC Asus Pundit-R350, Celeron D 2.26 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9100 IGP, 160 GB HDD, ctecka karet, PCMCIA, Acer AL1716 DVI+VGA 17" 1280x1024 LCD, 3DMark2001SE (1024x768x32): 2329 b
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

souhlas, mám zkušenost s Unichrome KM400, je to tak na úrovni TNT2.

tady je problém protože to je v notebooku, s tím asi nic moc neuděláš :(
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

napadla me taka vec :twisted:
myslite ze by notebook umel pracovat s externi PCI kartou ?
systemu by to nemelo delat moc velky problemy ne :)
sehnat nakou vhodnou malog grafiku tak by to nemuselo bejt tak uplne blbi :twisted:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Johny_g
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_g »

Já mám lepší nápad, co třeba si postavit úplně vlastní počítač? navrhnout architekturu CPU, GPU, brutálně rychlý paměti atd atd, no hlavně aby to bylo BRUTÁLNĚ rychlý a hodně předimenzovaný, že by to přežilo i pád z 5. patra :roll: pro Tebe by to nebyl problém, ne?
Gigabyte P35-DS3, C2D E7500, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, HD5670 512 MB, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, LG DVDRW, Samsung 214T.
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

gdyz mi pak zaplatis vyrobu tech cipu :wink:
hamaz
Nováček
Nováček

Příspěvek od hamaz »

Dr Meduza píše:napadla me taka vec :twisted:
sehnat nakou vhodnou malog grafiku tak by to nemuselo bejt tak uplne blbi :twisted:
A jakpak bys jí tam dal? Musel bysi ji navrhnout pro PCMCIA (pokud tam je). Jinak jí tam nedáš. Takový plácání na nic :wink:
Viděl jsem jen jednu PCMCIA video kartu, pokud by se to dalo říct, pro Apple PowerBooka která dělala DualHead a stála celkem dost cca 20.000,- Myslím, že za tuhle cenu je to pasé, páč herní výkon to nevylepší.
gdyz mi pak zaplatis vyrobu tech cipu Wink
No, než přejdeme k vlasní výrobě, chtělo by to nejaký návrh, ne?
- no machine found -
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

hamaz píše:
Dr Meduza píše:napadla me taka vec :twisted:
A jakpak bys jí tam dal? Musel bysi ji navrhnout pro PCMCIA (pokud tam je). Jinak jí tam nedáš. Takový plácání na nic :wink:
Viděl jsem jen jednu PCMCIA video kartu, pokud by se to dalo říct, pro Apple PowerBooka která dělala DualHead a stála celkem dost cca 20.000,- Myslím, že za tuhle cenu je to pasé, páč herní výkon to nevylepší.
gdyz mi pak zaplatis vyrobu tech cipu Wink
No, než přejdeme k vlasní výrobě, chtělo by to nejaký návrh, ne?
to s tou kartou byl spis takej napad :roll: igdyz by se to asi realizovat dalo
a k tomu cipu :twisted: hm navrh bu se nak udelal :roll:
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

sorry ze pouziji toto tema,

ale mam dotaz, pomuze mi nejak kdyz nainstaluji nejaky novejsi ovladac na moji grafiku (he he he S3 Virge VX 4MB), ted to provozuji na defaultnim wxp driveru (R9800PRO sel z domu)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

ten primo pro to vecinou je vo neco rychlejsi a umi opengl 8)
negdy ma i naky vychytavky jako nastaveni jasu, kontrastu, ....
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Dr Meduza píše:ten primo pro to vecinou je vo neco rychlejsi a umi opengl 8)
negdy ma i naky vychytavky jako nastaveni jasu, kontrastu, ....
jo tak to by se mi docela hodilo, existuje nejaky web (neco jako ati.com /nvidia.com) kde by byli nejake ovladace, porad nemuzu nic najit, nic co by stalo za to a stare drivery z ostatnich webu nepotrebuji Diky
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

hm tak to nevim
ale drivers.com nebo neco takyho si zkousel tam nekde by mela bejt databaze driveru na skoro vsechno
Odpovědět

Zpět na „Ostatní grafické karty“