Agaga píše:No vobcas se stane ze nektery ramky spolu v dualu nechodej i kdyz jsou stejny...
Ale to je minimální jelikož tyto ramky(jakékoliv dual chanel) jsou právě pro dual testovány takže reklamačka je na místě.
to není pravda.....vetšinou to není ramkama,že nejedou v dualu ale zakladní deskou která nevzládá vyšší takty v dualu....navíc to že ti nekdo prodal Ramky zabalený ...a je na to napsany že jsou určený do dualu,tak neznamená,že když nejedou v dualu že jsou špatny
reklamací nic nevyřešíš.....To že se prodavají jako Dual pack ....potvrzuje jenom to že sou ze stejné serie,čipy a s stejnými parametry:-)
Agaga píše:Jestlize ti ramky, ktery si si koupil v dual channel kitu nechodej v dualu , tak ti reklamaci uznaj.
jzs a na tom jsi byl kde?????reklamoval si neco takovyho????oni to strčí do jinýho kompu a tam to určitě pojede v pohode a ty nakonec zjistiš,že to je tvoji deskou vs ty paměti!!!!takže reklamaci ti neuznaji!
Dzin píše:
Ale to je minimální jelikož tyto ramky(jakékoliv dual chanel) jsou právě pro dual testovány takže reklamačka je na místě.
to není pravda.....vetšinou to není ramkama,že nejedou v dualu ale zakladní deskou která nevzládá vyšší takty v dualu....navíc to že ti nekdo prodal Ramky zabalený ...a je na to napsany že jsou určený do dualu,tak neznamená,že když nejedou v dualu že jsou špatny
reklamací nic nevyřešíš.....To že se prodavají jako Dual pack ....potvrzuje jenom to že sou ze stejné serie,čipy a s stejnými parametry:-)
dual pack znamená, že jsou ramky testovány na dual a jako dual jsou garantované. Jestliže v dualu nejedou na určených MHz a latenci,tak je to na reklamaci a to bez debat. To, že deska nezvládá vyšší frekvence v dualu je rovněž kravina, protože deska podporuje oficiálně standart 400 MHz.
nikdo ti nebude testovat ramky v dualu a už vubec ti neda garanci,že v dualu pojedou.....přečti si oficialni stránky: třeba A-DATA,tam to je všechno napsany co znamená "obchodně" double pack......
Naposledy upravil(a) Highlander dne stř 9. bře 2005, 14:09, celkem upraveno 1 x.
ted me omluvte - budu trochu OT,nechce se mi kvuli tomu zakladat novej thread - na svoji desce 8rda3i uz nekolik mesicu pozoruju jeden "ukaz" ...vsechno bezi tak,jak ma,nic nepada,zadny bluescreeny,nic,ale obcas se stane,ze deska pri zapnuti PC "za studena" nahodi 100 FSB ...stavalo se mi to u thortona 2200+(OC na 2400+) a ted se mi to stalo i u bartona 2500+(OC na 3200+) ...driv sem mel za to,ze je spatnej OC potencial thortona nebo proste mnou spatny nastaveni biosu,ale nijak sem to neresil,protoze se to stavalo zridka ...kdyz se to ale stalo ted i u bartona(jehoz navod na OC vam dneska rekne snad i duchodkyne na zastavce),zacinam mit podezreni na desku ...jen pro ujasneni - puvodnimu majiteli barton bezel pri default vcore na STEJNE desce bez problemu na onech 3200+ ...ja sem pro jistotu po zkusenostech s thortonem nastavil 1,625V ...nechci,aby to tu nekdo nejak extra resil,jen chci vedet,jestli se s tim uz nekdo u epoxe setkal ...diky
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
tUrbine: To co popisujes ,se mi presne stavalo na Epoxu 8RDA3 taky s tim Bartonem 2500,ale zadne pretaktovani.Bylo to cca tak co 10 spusteni PC.Komp se zastavil ,zmacknul jsem Del a potom F10 ,ulozil a po restartu to jelo normalne.V Biosu jsem nic nenastavoval,proste jen F10 ,ulozit ,restart.
Chtel jsem to taky reklamovat,ale dohaduj se s nimi.....Reknou ti nam to jede a mas to Ted mam XP 3200 a zatim se mi to nastasti nestalo,ale urcite to prijde. Budme radi,ze nam to alespon po tom restartu vubec jede
normalne
Dzin píše:
Na 333MHz mi v dualu jedou pri 400 uz ne,myslite ze by to uznali??
Nejspise to svedou na desku,nastaveni atd. jenom aby nemuseli nic
vyrizovat.
Je to preci jednoduche jak facka: V tom PC jak jsi mel ty pameti v dual modu tak to funguje tak ze se bios podiva na SPD prvni z nich a podle ni casuje vsechny banky. Takze aby jsis overil ze to je pametma tak je v dualu, jen je mezi sebou prohod... Pokud to bude zlobit i tak, jeste bych je vzal k nekomu na zkousku(taky na 400 v d.chanel) a pak bych sel reklamovat desku ze s temito pametmi proste nechodi stabil a ze rozhodne si kvuli nacle desce nebudes kupovat jine znackove(doufam ze jsou znackove) pameti. Jinak v opacnem pripade(kdyby to chodilo) to budou nejspis pameti, jedna je horsi parametrove nez ta druha...
s.754 AMD64 2800+@2457MHz(11397 sandra2004), SOLTEK SL-K8AN2E-GR, 2*512DDR550 Mushkin(4202mb/s sandra2004), SATA NCQ 160GB Seagate, GF6800@380/813(10450b 3d03), pak uz jen LCD Benq FP931(obrazovka samsung, 16ms), LG4163B, SDR 1412T.
milos - jj,to mas pravdu,staci jen vlezt do biosu,dat save end exit a restart ...to sem rad,ze to neni jen muj problem ...a mas pravdu,hlavne,ze to pak najede a drzi ;)
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
tUrbine píše:ted me omluvte - budu trochu OT,nechce se mi kvuli tomu zakladat novej thread - na svoji desce 8rda3i uz nekolik mesicu pozoruju jeden "ukaz" ...vsechno bezi tak,jak ma,nic nepada,zadny bluescreeny,nic,ale obcas se stane,ze deska pri zapnuti PC "za studena" nahodi 100 FSB ...stavalo se mi to u thortona 2200+(OC na 2400+) a ted se mi to stalo i u bartona 2500+(OC na 3200+) ...driv sem mel za to,ze je spatnej OC potencial thortona nebo proste mnou spatny nastaveni biosu,ale nijak sem to neresil,protoze se to stavalo zridka ...kdyz se to ale stalo ted i u bartona(jehoz navod na OC vam dneska rekne snad i duchodkyne na zastavce),zacinam mit podezreni na desku ...jen pro ujasneni - puvodnimu majiteli barton bezel pri default vcore na STEJNE desce bez problemu na onech 3200+ ...ja sem pro jistotu po zkusenostech s thortonem nastavil 1,625V ...nechci,aby to tu nekdo nejak extra resil,jen chci vedet,jestli se s tim uz nekdo u epoxe setkal ...diky
no kámoš měl stejnej problém s deskou DFI-Lanparty .....má to nataktovany na 2425 mhz a někdy mu to skočí při zapnutí na 1700+...asi nejaka chyba desky
Highlander píše:hh...stejne nechapu jak nekdo může upgradovat z 2500+ na 3200+ .....
jakej to má smysl???ten 3200+ XP je dražší než A643000+
Navíc tu 2500+ stačilo přetaktovat:-)
myslim že tenhle thread je zbytečnej:-D
To je moje věc a nebudu kvůli A 64 kupovat novou desku atd. Taktovat procesor mne zas tak moc nebere.
A já zase myslím ,že tvoje odpověď je úplně ,ale úplně mimo mísu
//Edit by Paja: hlavne vase hadani je "mimo misu"...takze bez toho to pujde lip
hehe....no já se jenom divim kolik lidi vyhazuje penize jen tak do popelnice kvuli takovymu procaku:DDDD
Xp3200+ bych si nikdy nekoupil,pac jeho cena je strasná cca 5K a navíc je nevhodnej na OC!!
Navic staci na té tvé celkem dost dobré desce dát FSB na 200 mhz a máš to přetaktovaný...z 99% to všechno funguje,aniž bys musel testovat stabilitu nebo zvyšovat napěti.prostě lolec
To Highlander: Já jen ,že jsem to platil ze svého,tak už toho nech.Když chceš dělat OC tak si kup co chceš ty.Já OC nepotřebuji.
Mad Max II: No zkusil jsem je přehodit a je to pořád na pytel.Značkové asi nejsou /Elixir/,když jsem je totiž kupoval tak stály asi 1500 za kus. A vic než 3000 jsem nebyl ochoten do RAM investovat.Možná teď pořídím 2x 512 MB
milos píše:To Highlander: Já jen ,že jsem to platil ze svého,tak už toho nech.Když chceš dělat OC tak si kup co chceš ty.Já OC nepotřebuji.
Mad Max II: No zkusil jsem je přehodit a je to pořád na pytel.Značkové asi nejsou /Elixir/,když jsem je totiž kupoval tak stály asi 1500 za kus. A vic než 3000 jsem nebyl ochoten do RAM investovat.Možná teď pořídím 2x 512 MB
no ono stači kdyby ses nekoho zeptal,tak bys ušetřil 5K:-))
a to myslim je docela dost penez jenom za to že neco zmenis v biosu a ono to funguje stejne jako ten procak za 5K:-)