Propojení switche a AP
Moderátor: Don
- KIvos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Propojení switche a AP
chci si koupit AP ZeXEL G-560 a potřebuji k němu přiojit 2pc ale AP má jen jeden konektor RJ45 šlo by to pomocí switche??? např Edimax ES-3105P 5port a zařízení propojit křiženým kabelem........ Dík za odpověď
- veles
- Začátečník

To spíš snad router s firewallem, např. SMC Barricade 7004VBR V2:
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... tegoryId=0
Intel Core i5 650, GF GTS 450 1GB, P7H55, 12GB RAM, W7P 64b, HDD 2x 1TB Samsung
- johny128
- Začátečník

ak nepotrebuje NAT tak nevidim dovod preco by switch nestacilveles píše:To spíš snad router s firewallem, např. SMC Barricade 7004VBR V2:
- veles
- Začátečník

- johny128
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- KIvos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- KIvos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- KIvos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ještě mně napadlo koupit tohle AP ZyXEL ZyAIR G-2000 má i 4 portovej router http://www.zyxel.com/product/model.php? ... 1085450343
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

Ano jetli problém správně chápu tak máš pravdu, skutečně stačí do každého switche píchnout nějaké zařízení pracující v režimu most (bridge). Bridge pracuje jako by switche byli spojený utp. Tzn. na obou stranách musí být IP nastaveny na stenou síť a musí být stejný rozsah adres.pavel.minarik píše:no, pak ty apčka tedy budou dělat bridge mezi dvěma sítěma - vhodné zapojení je tedy switch, IP adresy si nastavíte sami podle potřeby
Router nemá cenu dávat protože překlad adres nebude nutné využívat.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

No, předně z vlastní zkušenosti pochybuji že za 1500 koupíš kvalitní zařízení s funkcemi které udáváš. U těchto laciných a překombinovaný zařízení většinou můžeš čekat problémy - záleží na konkrétním zařízení, jeho čipové sadě ... .Highlander píše:to je sice pravda,že by AP+switch stačily ....ale proč to kupovat když tohle se všechno dá koupit za 1500 jako router+switch+AP.......navíc pak máš vetsi možnost nastaveni
Router opravdu v popisovaném případě není potřeba protože není co a kam routovat. I když možná by to ve specielním připadě význam mělo ale na takovéhle rozhodnutí bych potřeboval lepší popis co se od sítě čeká. V případě jednoduché domácí sítě to budou spíše problémy, protože některé hry a programy pracují stejně jen na jednom rozsahu adres, ale to už je jiná pohádka ... . Radši bych koupil jednoduší zařízení s lepšími parametry a router se nechá vždy dodat.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- KIvos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

No tak šlo by to, ale asi to nemá reálný význam. Instaloval jsem hromadu AP i routerů z PC ale nikdy jsem se s tím nezabýval. Fakt je, že je většinou v krabici AP s PC ale že by ten ubohej compaq tu bednu vyhříval? Zatím mi nikdy nic neodešlo. Nicméně znám snaživý lidi (Hujery) kteří by byli schopní ap nebo pc vyhřívatKIvos píše:Teď řeším jeden takovej problém... Jedno APčko bude umístěno na půdě, kde není problém i -20 a napadlo mně umístit AP do krabice a dát tam nějaký topítko s regulací aby udržovalo těch 5 stupňů... co vy na to šlo by to