Nefunkcni telnet po instalaci routeru

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
forrest79
Nováček
Nováček

Nefunkcni telnet po instalaci routeru

Příspěvek od forrest79 »

Dobry den,
po prechodu na ADSL a naintalovani routeru Zyxel Prestige 650 mi prestal fungovat telnet. Pouzivam zabezpecene pripojeni, ale kdyz dam pripojit, tak se mi po chvili jenom ukaze hlaska, pripojeni bylo ukonceno. Na routeru jsem telnet povolil (port 23) a zkousel jsem i nasmerovat port 23 na konkretni pocitac v siti. Nic nepomohlo. Budu vdecny za jakoukoliv radu. Jeste napisu, ze pouzivam klienta SemTel, ale stejne se chovaji i ostatni programy, ktere jsem zkousel.
Predem dekuji za odpovedi.
Psychoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psychoz »

telnet znam jenom jeden a ten je nezabezpecenej, nejedna se nahodou o SSH?
telnet a i SSH by meli fungovat bez problemu pokud se chces pripojovat z vnitrni site na nejakou krabici co bezi v internetu
opacne z internetu do vnitrni site to de taky, ale je potreba mensi zmena v konfiguraci routeru
Naposledy upravil(a) Psychoz dne stř 30. bře 2005, 16:25, celkem upraveno 1 x.
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
mount -o password=guest -t smbfs //$1/c /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

prechod na adsl = zmena ip, skusal si viac serverov?je mozne ze ten jeden na ktory sa pokusas pripojit ta uz pozna podla predoslej ip a inu neakceptuje..(ip filtrovanie, no.. :)) )
forrest79
Nováček
Nováček

Příspěvek od forrest79 »

Tak tohle je opravdu telnet a to pripojeni je zabezpeceny pomoci SSL... Pripojeni pres SSH mi vpohode funguje. Tim IP to urcite nebude, pripojuju se tam z ruznejch pocitacu (doma, skola, prace...) a jenom z domova to nefacha. Samozrejme jsem zkousel se pripojit i jinak se stejnym vysledkem. Ja si myslim, ze chyba bude v nekde v nastaveni routeru, ale i kdyz jsem prosel celej manual, tak jsem na nic nenarazil, co by mi pomohlo...
Psychoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psychoz »

pripojovat se telnetem/ssh pres NAT router z vnitrni site do vnejsi obecne bez problemu lze a bez zmeny nastaveni

otazka je jestli ten telnet pres SSL nefunguje trochu nejak jinak, pripadne jestli ten router naschval neblokuje nejaky porty, dalsi moznost je ze tvuj ISP ma firewall, ktery blokuje port 23

se zkus pripojit obycejnym telnetem nebo ssh, pripaden se pripojit tim co mas na jinej port (ale to musis zmenit nastaveni serveru na ktery se pripojujes)
Naposledy upravil(a) Psychoz dne stř 30. bře 2005, 16:25, celkem upraveno 1 x.
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
mount -o password=guest -t smbfs //$1/c /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
forrest79
Nováček
Nováček

Příspěvek od forrest79 »

Vsem dekuju za pomoc, na routeru byla filtrovana komunikace pres telnet (na port 23). Smazal jsem tenhle filtr a vsechno chodi jak ma :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“