Má význam koupit CelerD 2,8 místo CelerD 2,26?
- Gykor
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Má význam koupit CelerD 2,8 místo CelerD 2,26?
Má nějaký význam koupit CeleronD 2,8 Ghz místo Celeronu D 2,26? Slyšel jsem že je to to samé akorát výrobcem méně nataktované... 
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
To je tezky 
U celerona D (narozdil od staršího northwood celera) uz je vyssi frekvence znát, takze pokud je vymena 2,26 za 2,8 otazka pár korun, tak bych neváhal.
Druha strana veci je, že ty procesory jsou vicemene "stejný". Jak uz bylo řečeno hodněkrát, ten pomalejší celer proste (nejspíš) neprošel testem a dostal nižší označení a šup s nim do prodeje
Samozrejme to tak neni vždy, ale šance na pretaktování je celkem velká.
U celerona D (narozdil od staršího northwood celera) uz je vyssi frekvence znát, takze pokud je vymena 2,26 za 2,8 otazka pár korun, tak bych neváhal.
Druha strana veci je, že ty procesory jsou vicemene "stejný". Jak uz bylo řečeno hodněkrát, ten pomalejší celer proste (nejspíš) neprošel testem a dostal nižší označení a šup s nim do prodeje
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Spoléhat se na to určite nedá a nerad bych aby tady pak nekdo brečel, ze to prece musí jít, protoze na PCT přece psali, ze to jde vzdyckySatiriasis píše:No ja bych rekl ze Cel D 2.26Ghz dostane na 2.8Ghz vzdycky-
Ver tomu, ze i na kvalitní desce jsem videl nizko taktovany Celery, ktery se vic jak o 300MHz nehly ... to se může stát. Nikdo ti to nikdy nezaručí.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Presne jak říkáš, za zkoušku nic nedá a šanci má velkou.Satiriasis píše:To je sice pravda,ale kdyz uz to 2.26Ghz ma tak to treba muze aspon zkusit za to nic neda a kdyz na 2.8Ghz pojede tak uz nic nemusi resit. Zatim jsem nevidel Cel.D aby sel min jak 3.2Ghz,ale i to se opravdu muze stat to je vzdycky sazka do loterie
- Gykor
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Má význam koupit CelerD 2,8 místo CelerD 2,26?
Jinak se tu porozhlidni na dosazene vysledky s Cel. D a pokud nevis jak se taktuje tak se koukni do FAQGykor píše:Má nějaký význam koupit CeleronD 2,8 Ghz místo Celeronu D 2,26? Slyšel jsem že je to to samé akorát výrobcem méně nataktované...
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Aha tak to jsem te opravdu spatne pochopil. Ja myslel ze uz toho Cel.D mas. No osobne bych koupil Cel.D 2.4Ghz je to asi tak nejvyhodnejsi koupe na taktovani,ale jak rikam nikdy ti to nikdo nezaruci,ale znam hodne lidi co ma 2.4Ghz a jedou jim na 3.4 az 3.6Ghz na def. volt.A pokud nechces taktovat tak to zalezi na tvych financnich moznostech kolik do toho chces investovat
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2.26GHz Celerony D ktore som zatial skusal isli vsetky aspon na 3GHz .... ( aj ked pravidlo to byt nemusi... )
Ale ak kupujes novy tak by som ale siahol po 2.4 pripadne 2.66GHz .... cena o moc vyssia nieje... a idu pomerne bezne taktovat na +3.5GHz.... uz len vybrat nejaku poriadnu dosku....
Ale ak kupujes novy tak by som ale siahol po 2.4 pripadne 2.66GHz .... cena o moc vyssia nieje... a idu pomerne bezne taktovat na +3.5GHz.... uz len vybrat nejaku poriadnu dosku....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Majk44
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
celer D je kvalitni procak... dobre taktovatelnej. kamos s nim dela pokusy. docela malo topi. pokud mas moznos vzit 2,8Ghz za priblizne stejnou cenu jako tu 2.26Ghz tak do toho bez. ale pokud je tam rozidl tech 700-800 kc jak v obchode tak bych se na to vykaslal. podle me to dotaktujes.
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Gykor
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No, ještě taky uvažuji o 2,66 ale pokud myslite ze je 2,4 good tak to zvazim
No, desku jsem si zatim vyhlidl Asus P5P800 - Intel 865PE ale samozrejme nemam zadne prakticke zkusenosti tak jestli ji nekdo mate nebo jste ji uz meli moznost videt a ozkouset na CeleruD, napiste sem
byl bych samozrejme moc rad.
A jeste jeden dotaz: Ramku: No 512 je jistota (minimum
) ale mam koupit noname nebo si par set priplatit za znackovou? Vyplati se to??
No, desku jsem si zatim vyhlidl Asus P5P800 - Intel 865PE ale samozrejme nemam zadne prakticke zkusenosti tak jestli ji nekdo mate nebo jste ji uz meli moznost videt a ozkouset na CeleruD, napiste sem
A jeste jeden dotaz: Ramku: No 512 je jistota (minimum
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Presne o tom by som doporucil porozmyslat aj ja......ICE píše:btw.. co prejit na PCI-E?
Cena az o tolko vyssia nieje a s pohladu buduceho ugrade sa to celkom oplaty.....
Na druhej strane uz sa objavilo par dosiek ktore maju i915 teda PCIe + s478 co tiez nieje zla investicia ( naviac je mozne ze sa este nejake casom objavia.... )......
Ak to ma byt s478 dobra doska je aj spominany Abit IS7-E za malo penazi... ma naozaj vela moznosty na OC....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Gykor
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
random píše:Presne o tom by som doporucil porozmyslat aj ja......ICE píše:btw.. co prejit na PCI-E?![]()
Cena az o tolko vyssia nieje a s pohladu buduceho ugrade sa to celkom oplaty.....
Na druhej strane uz sa objavilo par dosiek ktore maju i915 teda PCIe + s478 co tiez nieje zla investicia ( naviac je mozne ze sa este nejake casom objavia.... )......
Ak to ma byt s478 dobra doska je aj spominany Abit IS7-E za malo penazi... ma naozaj vela moznosty na OC....
No, ale ja jednak chci ten celerD na s.775, a jednak mi jde prave o to AGP bo mam kartu uz doma... O chipu i915 jsem uz taky uvazoval ale bohuzel jsem nenasel desku s i915 ktera by mela AGP a ne jenom PCI-E, a ty co maji oboji tak jsou moc drahe- tolik do compu nevrazim bo tolik nemam
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Su uz dokonca aj dosky ktore maju i915 a AGP.... uz som to spominal v cipovich sadach....
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=31436
Cena rozhodne nijak prehnana nieje...., horsie je to uz s ostatnimi vlastnostami.....
..... chcelo by to nieco podobne od nejakej poriadnej znacky.....
Cena rozhodne nijak prehnana nieje...., horsie je to uz s ostatnimi vlastnostami.....
- Gykor
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
random píše:Su uz dokonca aj dosky ktore maju i915 a AGP.... uz som to spominal v cipovich sadach....![]()
Cena rozhodne nijak prehnana nieje...., horsie je to uz s ostatnimi vlastnostami.......... chcelo by to nieco podobne od nejakej poriadnej znacky.....
Hm, a to se mi prave nepodarilo... Take bych rad takovou ktera mi par let vydrzi