Jak odstranit rušení v repro

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jak odstranit rušení v repro

Příspěvek od -HoNY- »

V mých CT P5800 slyším ve středovém reproduktoru neustále šum, když odpojím ventila´tory je šum nižží ale pořád tam je... vznikají tam nějaký harmonický sinusovky nebo jak se tomu nadává...
Váš názor na odstranění... jedno řešení mám vymyšlený ale nebudu ho uvádět aby nedoślo k ovlinění přispivatelů
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

blbej dotaz, ale mas vypnuty na zvukovce mic_in, cd_in a line_in ?
jinak...co nejaky pridavny uzemneni? kdysi sem to delal u takovejch megashit bednicek a dost to pomohlo
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Pres co to mas zapojeny? Cinch, jack...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

nejdriv zkus ztlumit vsechny vstupy zvukovky, jestli ti to neleze z nektereho z nich, abys nedelal odrusovani zbytecne
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

hmmm... elektricky ruseni v PC (pokud to delaj jen pri pripojeni do PC)... zkus uzemnit case... a popr. pichnout to do zasuvky, ktera je na jinym jistici.... za pokus nic nedas a uvidis... jinak s tim asi moc nepohnes... Jo a v biosu zkus zapnout "Spread Spectrum Modulated".... ale v tom pripade PC netaktovat.. :(
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

ja mam CT P5900 a tiez mi robi to iste v center repraku sa ozyva niekedy sumenie skor az take piskanie a rozne to stupa a klesa tiez som dlho uz rozmyslal co s tym.
ThomasTT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ThomasTT »

mně se z repráků ozývalo pištění a šumění a vůbec takové rušivé zvuky, strašně dlouho jsem to nemohl vyřešit a pak jsem vypnul v mixeru PC speeker a je to OK.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Tak dolů jsem jeste nespadnul ze bych mel zaply a daný na plno vstupy...
Popíšu to ještě jednou:
Předtím jsem používal celkem solidní ale 6let starý 2.0 Encory... ty mely nevýrazný stredy.
Jediný rusení co se ozývá z tehle CTček leze ze stredu a ten kdyz se odpojí tak je to v poradku.

čím víc je pripojených vetráků, tím hlasitejsi se ozyva rusení ze stredovýho repro...

Mám takový resení... dát odrusovací kondiky na napájení ventilátorů a ve zdroji...
co vy na to elektro znalí :)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

zistil som ze na tych mojich to robi aj ked povytahujem jack konektory z pocitaca, preto ma napadlo ze tam nieje asi dobre odrusene napajanie tych reprakov, to skusit nejako odrusit najskor ten kondik by mohol pomoct treba vyskusat, su asi zle odrusene lebo aj na signal z telefonu reaguju velmi citlivo az moc by som povedal.
PhoenixK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PhoenixK »

mozna by pomohl ten filtrovaci kondenzator dej tam aspon 1000micro/100V elektrolit,zkus zapojit zesak do stejne zasuvky jako kompa....zkus propojit radiator s pocalem nejakym dratem a musis to dat na ciste zelezo BEZ BARVY..Mne by to pomoct...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

PhoenixK píše:mozna by pomohl ten filtrovaci kondenzator dej tam aspon 1000micro/100V elektrolit,zkus zapojit zesak do stejne zasuvky jako kompa....zkus propojit radiator s pocalem nejakym dratem a musis to dat na ciste zelezo BEZ BARVY..Mne by to pomoct...
:lol:

To je smozrejme nesmysl...
pokud to sumi kdyz hybes kabelem tak je pravdepodobne nalomenej
C@esar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C@esar »

mal som ten isty problem, ale na creative reprakoch... v kx driveroch som nieco zakazal (neviem teraz presne co :oops: ) a sum zmizol... vecer pozriem co presne som spravil
CPU: AMD64 Winchester 3000+@1,8GHz , VCore 1,4V; Cooler: TT Tower 102; MB: Abit AV8; RAM: 2,5 GB; HDD: Seageate Barracuda 120GB 7200rpm 2MB cache; 2x Seageate Barracuda 250GB SATA 7200.10 16MB cache (raid 0) VGA: ASUS Radeon x1950, 512MB, AC Accelero X2; Mechaniky: Asus DVD-E616P, DVD-RW LG; Audio: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS; Case: MidiTower 3R System Neon Light/AKASA 460W; Repro: Creative Inspire P580 5+1; Mouse: Logitech MX1000; Keyboard: Logitech Internet Navigator; Monitor: HP w2207h
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

C@esar píše:mal som ten isty problem, ale na creative reprakoch... v kx driveroch som nieco zakazal (neviem teraz presne co :oops: ) a sum zmizol... vecer pozriem co presne som spravil
podle me to produkuje deska, ted tam ma 1600+ palomino a šumí to jinak
C@esar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C@esar »

no, neviem pravdou je, ze zo zaciatku mi to nesumelo... zacalo to az neskor... skusal som vsetko mozne, prehadzovat zvukovku do inych slotov, posuvat / menit kable kvoli ruseniu, ale nic nepomohlo... teda az na tie kx drivere... tento tyzden som menil MB + CPU a sumenie ostalo, takze co sa mna tyka bude asi problem bud vo zvukovke alebo v ovladacoch :? :(
CPU: AMD64 Winchester 3000+@1,8GHz , VCore 1,4V; Cooler: TT Tower 102; MB: Abit AV8; RAM: 2,5 GB; HDD: Seageate Barracuda 120GB 7200rpm 2MB cache; 2x Seageate Barracuda 250GB SATA 7200.10 16MB cache (raid 0) VGA: ASUS Radeon x1950, 512MB, AC Accelero X2; Mechaniky: Asus DVD-E616P, DVD-RW LG; Audio: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS; Case: MidiTower 3R System Neon Light/AKASA 460W; Repro: Creative Inspire P580 5+1; Mouse: Logitech MX1000; Keyboard: Logitech Internet Navigator; Monitor: HP w2207h
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nanuk »

zdravym :),
sorac ze trocha mimo temy..., ale trocha davnejsie som tu videl thread o odstraneni rusenia v repro pri prichadzajucom hovore na mobile, resp. ruseni v repro sposobenym mobilom, ale neviem ho najst:(, bol by som velmi vdacny ak by mi niekto nan poslal link, cez sz, alebo icq alebo....
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
C@esar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C@esar »

tu je screen... zaskrtnutim spdif mi center prestal sumiet

Obrázek
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

C@esar píše:no, neviem pravdou je, ze zo zaciatku mi to nesumelo... zacalo to az neskor... skusal som vsetko mozne, prehadzovat zvukovku do inych slotov, posuvat / menit kable kvoli ruseniu, ale nic nepomohlo... teda az na tie kx drivere... tento tyzden som menil MB + CPU a sumenie ostalo, takze co sa mna tyka bude asi problem bud vo zvukovke alebo v ovladacoch :? :(
zkus jeste jinej zdroj
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

Ak to je rusenie sposobene rusenim v sietovej casti tak pomoze foliovy kondenzator 100nF na 250V medzi fazu a 0. Ak je to signalova cast tak to skus napojit na discmann alebo dvd a zistis co to je.Ak je to chyba v signale tak smola,nekvalitny zosil v repro..... :lol:
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

ten foliov kondik myslis priletovat rovno na privod 220V este pred trafak?
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

SPDIF je digitální výstup. Jinak já ženu zvuk (5.1) přes subwoofer se zesíkem od Targy, na to nepojený přes homemade kabel (jack do čokolády a z čokolády normálně 2 dvou linky do 2 satelitů) a zadní přes asi 20 let starou výbornou věž od SONY, ketrá teda má samostatně zesilovač a dvě 60W bedny a nic mi nikde nešumí, akorát po vypnutí PC a při naprostém tichu je slyšet trochu přední repro, ale jen takové bručení, pokud člověk neni u toho, tak to neslyší. a center mám přes SCARt do TV, stejně na filmy čučim na bednu (televizní) a ne na monitor...
Made by Piranha
AMD Athlon XP2700+ | SOLTEK nF2 75FRN3-L | 512 DDR 400mhz | nVidia GeForce FX 5600 128MB | seagate berracuda 120GB | Samsung SpinPoint 250GB |
P.I.R.A.N.H.A. : Poloautomatický Inteligentní Robot na Anihilaci Nájezdníků a Hromadění Antihmoty :borg:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50805
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“