muzete mi ji posoudit jestli treba Dooma 3 pustim na Very High detail atd cetl sem uz tolik for ze se mi s toho zacina tocit hlava chtel bych konecne koupit neco poradneho tak do tech 12 000,.
i kdyz sem jeste premyslel i o gf 6600 GT asi od te same firmy vykonove vypada taky slusne .
Ted mam GF 5200 a to sem slapl dost vedle a nechcu se spalit podruhe
No dooma si zahrajes klidne i na 1600x1200 na ultra high.Koukni se do sekce benchmarky tam mas jaky maj ruzny karty vykony treba v Doom 3 ci v 3Dmarku 01-05. Ten Gainward nevypada spatne,ale otazka je jak bude hlucnej.6600gt neni spatna karta,ale jestli chces aby ti to nejakou dobu vydrzelo a nevadi ti dat 12000 za 6800gt,tak do ni jdi. Ja bych si jeste chvili pockal nVidia ji nemuze drzet porad na tak vysoky cene,nebo si pockej na x800xl az bude na AGP mela by stat kolem 9000kc a vykon bude mit srovnatelny s 6800gt
no popravdě....z vlastní zkušenosti můžu říct, že DOOMa 3 si sice na té 6800 GT od gainwardu na ultra high zahraješ, ale ten procák, co máš (můj je jen o kousek rychlejší) tu grafiku nekrmí dostatečně. Řekněme, že je to opravdu využití na téměř minimální hranici. Chce to rozhodně A64 a čím vyšší takt tím lépe.
Víš, ono je těžké radit podle her, které jsou teď. Ta síla 6800 GT se projeví až ve vysokých rozlišeních, ale třeba Far Cry ve vysokém rozlišení a se zapnutým HDR pro tu kartu není až takový problém. Čili, pokud hodláš v nejbližší době upgradovat na A64 a chceš aby ti kompl vydržel tak jdi bezpečně do toho gainwardu 6800 GT. Co se týče chlazení, tak bohužel nemůžu sloužit, protože moje deska má nedaleko AGP slotu kondík a to chlazení toho gainwarda je hodně blbě udělané, že jsem tu kartu prostě nemohl do AGP slotu zasunout. Naštěstí jsem měl doma SIlencera, takže s tím už je to každopádně v pohodě. V pohodě jede i na taktech ultry i vejš. Karta je to kvalitní, to každopádně. Kondíky se na tom téměř nevyskytují, takže je malá pravděpodobnost, že se ti podělaj.
ale trochu se bojim ze bude jestli se mi nepodari otevrit ty pipelins horsi nez Gf 6600 Gt pritahuje me ze je 256bit a ma vysokou propustnost jeste se porozhlidu po foru a srovnam si to v testech Gf6600Gt ver Gf 6800
Mám Inno3D GF 6800GT 350/1000 MHz
V 3DMarku jsem dosahoval hodnot kolem 11000 při teplotě kolem 70°C.
V ovladačích jsem ji přetaktoval na 400/1110 MHz (tedy z verze GT na Ultra)a vyměnil původní cladič za NV Silencer 5. Teplota se drží při max. zatížení na 75°C (určitě by mohla být nižší, ale topí me tam Prescott ).
Teďka mam v 3DMarku03 přes 12300 bodů, bez jakých koliv artefaktů a pod..
Všechny hry jedou prakticky na maximum s AA i AF.
Podle testů se však kvality této karty projeví az při rozl. 1280x1024 a výš.
Kartu 6800GT pro paření her můžu jenom doporučit.
Nedávno jsem dostal GWPP FX 6800 AGP 128MB darem, tak jsem nahradil starou Club FX 5900XT 128MB a výkon se zvedl více než dvojnásobně. (Doom3 timedemo 1024 high detail - 45,2 fps; driver FW 71.89 WHQL)
AthlonXP 2000+; 512MB DDR CAS2; MB Gigabyte 7VRX; HDD WD 120+80GB; SB Live; TV Dart Europe; OS WinXP SP2;
čoveče, teď jsem tu svoji gainward 6800 GT prodal někomu z ocguru a ten ji provozuje s původním chlazením a prý je to dost hlučný. Takže nevím. Jinak ta karta mi šla s 1,4 V biosem na 440/1160. Myslím, že docela hukot. Ale já to nepotřeboval, takže mám teď to, co mám dole. Karta je to hodně slušná, ale vím, kde ji mají mnohem levněji. Teda hlavně pokud jsi student.