Napájení Switche přes UTP kabel
Moderátor: Don
- Baal
- Nováček

-
Napájení Switche přes UTP kabel
Chci se zeptat jestli to bude fungovat na 100m jestli tam nebude velký odpor
trafo orig. 7,5V 1A
trafo orig. 7,5V 1A
CPU: Sempron 2300 (190x11)1,77V chladič AC2TC - MB: PC CHIPSM848A - RAM:512 - VGA: Hercules GF2 MX 64MB GPU:175Mhz MEM:175Mhz HDD:WD 80GB - DVDRW:Sony - CASE:ATX 400W - TVcard Winfast 2000Deluxe - Monitor Hyundai v770
- Hajs
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pepa.02
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Baal
- Nováček

-
tak sem vypocital odpor na tech 100m a je to neco kolem 2,5 ohm ale ted nevim co stim
CPU: Sempron 2300 (190x11)1,77V chladič AC2TC - MB: PC CHIPSM848A - RAM:512 - VGA: Hercules GF2 MX 64MB GPU:175Mhz MEM:175Mhz HDD:WD 80GB - DVDRW:Sony - CASE:ATX 400W - TVcard Winfast 2000Deluxe - Monitor Hyundai v770
- mhl
- Středně pokročilý

-
- pepa.02
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

První věc je že asi těžko tam budeš protlačovat nominální hodnoty které jsi opsal z trafa. Samozdrějmě to žere míň.
Nicméně vzdálenost je to veliká, a pochybuji že to projde. Todle je specifický problém proto to asi buseš prostě skusit a uvidíš. Ale u AP [kanopek] mám oskoušeno nějákých nožná k 20m a prošlo to.
Skus napsat e-mail výrobci a dej vědět.
Nicméně vzdálenost je to veliká, a pochybuji že to projde. Todle je specifický problém proto to asi buseš prostě skusit a uvidíš. Ale u AP [kanopek] mám oskoušeno nějákých nožná k 20m a prošlo to.
Skus napsat e-mail výrobci a dej vědět.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

Doplním že napětová ztráta je samozdřejmá a musí se s ní počítat, ale to by měl mít zmáklé výrobce a trafo by mělo být spočítané na maximální vzdálenost. Pokud chcem větší vzdálenost tak samozdřejmě musíme dát dtafo s vyšším napětím.
Platí vztah který napsal mhl ale není nutné počítat s celou 1A která je jak jsem vyrozuměl napsaná na originálním trafu.
Potom platí dU=I*R
dU ... je úbytek napětí který počítáme.
I ... je proud který zařízení skutečně odebírá. Skutečný odběr je nižší než moninální na trafu a nechá se změřit ampérmetrem. Ampérmetr se zapojí sériově do obvodu.
R .. je odpor v drátu změřený ohmmetrem. K tomuto dvě věci. Pozor na nekvalitní ohmmetry a oxidace na hrotech kabelů které trochu blbnou při měření malých odporů a je nutné odečíst odpor samotných měřících kabelů. Zkoušel jsem změřit kabel a změřil jsem 0.075Ohm na 1m, ale krk bych za to nedal. Pozn. neměřte jedem metr, ale změřte delší kus a vydělte výsledek.
Platí vztah který napsal mhl ale není nutné počítat s celou 1A která je jak jsem vyrozuměl napsaná na originálním trafu.
Potom platí dU=I*R
I ... je proud který zařízení skutečně odebírá. Skutečný odběr je nižší než moninální na trafu a nechá se změřit ampérmetrem. Ampérmetr se zapojí sériově do obvodu.
R .. je odpor v drátu změřený ohmmetrem. K tomuto dvě věci. Pozor na nekvalitní ohmmetry a oxidace na hrotech kabelů které trochu blbnou při měření malých odporů a je nutné odečíst odpor samotných měřících kabelů. Zkoušel jsem změřit kabel a změřil jsem 0.075Ohm na 1m, ale krk bych za to nedal. Pozn. neměřte jedem metr, ale změřte delší kus a vydělte výsledek.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No já mám celkem kvaltní multimetr a ten měří na jedno desetinné místo. Jen měřící šňůry mi ukazují 0,2 Ohm.cabman píše:Doplním že napětová ztráta je samozdřejmá a musí se s ní počítat, ale to by měl mít zmáklé výrobce a trafo by mělo být spočítané na maximální vzdálenost. Pokud chcem větší vzdálenost tak samozdřejmě musíme dát dtafo s vyšším napětím.
Potom platí dU=I*R
To musíš mít tedy velice kvalitní měřák, že měříš tisíciny Ohmů.
Když jsem kdysi dávno vyráběl přesné odpory, tak jsem je měřil a nastavoval na měřícím mostě.
Toshiba Satellite
- cabman
- Středně pokročilý

To ani ne, mám klasický multimeter na jedno desetinné místo!! Ale měření jsem prováděl tak, jak píši výše. Totiž vzal jsem 8m kabelu které se mi válely doma, změřil jsem odpor a vydělil ho těmi osmi metry. Výsledek je samozdřejmě trochu podezdřelá hodnota na tisíciny. Ovšem s touto hodnotou se dále mnohem líp pracuje.pavduf píše:No já mám celkem kvaltní multimetr a ten měří na jedno desetinné místo. Jen měřící šňůry mi ukazují 0,2 Ohm.cabman píše:Doplním že napětová ztráta je samozdřejmá a musí se s ní počítat, ale to by měl mít zmáklé výrobce a trafo by mělo být spočítané na maximální vzdálenost. Pokud chcem větší vzdálenost tak samozdřejmě musíme dát dtafo s vyšším napětím.
Potom platí dU=I*R
Když jsem kdysi dávno vyráběl přesné odpory, tak jsem je měřil a nastavoval na měřícím mostě.
Pls, napiš kolik odpor vyšel tobě.
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem UTP neměřil, ale jak budu mít čas, tak to změřím.cabman píše:To ani ne, mám klasický multimeter na jedno desetinné místo!! Ale měření jsem prováděl tak, jak píši výše. Totiž vzal jsem 8m kabelu které se mi válely doma, změřil jsem odpor a vydělil ho těmi osmi metry. Výsledek je samozdřejmě trochu podezdřelá hodnota na tisíciny. Ovšem s touto hodnotou se dále mnohem líp pracuje.pavduf píše: No já mám celkem kvaltní multimetr a ten měří na jedno desetinné místo. Jen měřící šňůry mi ukazují 0,2 Ohm.
Pls, napiš kolik odpor vyšel tobě.
Toshiba Satellite