Stereo WAV -> 5.1 AC3
- Behnil
- Nováček

Stereo WAV -> 5.1 AC3
Nevite nekdo jak se da tohle spachat?Zkousel jsem Sony Vegas 5.0 nebo BeSweet,ale bud to neumeji nebo nevim jak na to.poradi nekdo?Klidne i jinej programek...dik moc
MB: Abit NF7-S 2.0, CPU: Athlon XP 2500+@2145MHz(10x195 1,7V), Cooler: Spire WhisperRock IV, RAM: 512MB A-DATA 450MHz CL3, VGA: Sapphire Radeon 9800 Pro 128MB, HDD: 80GB Seagate 8MB Casche SATA, Supply: 350W noname, DVD-RW: LG 4120, Monitor: 17"Samsung Syncmaster 793df, Mouse: Logitech MX510
- Modena
- Začátečník

Sonic SoftEncode
Minnetonka SurCode DD
Maven 3D
Steinberg Nuendo
Já to stereo napřed upravím v Adobe Audition 1.5 : načtu dvoukanál *.waw - insert into multitrack - view - multichannel encoder,
udělá to samo 6 *.waw mono souborů, který pak nasázím do Sonicu, nebo Minnetonky
DD 5.1 jako víno ! ! !
Zkoušel jsem BeSweety a podobný hovadiny "zadarmo", ale nakonec jsem zjistil, že kvalita se holt musí zaplatit !

Několikrát jsem se pokoušel i o to, co píšeš - překodovat 2kanál na DD 5.1 přímo, ale nějak tě mi to žádnej z těch softů nechtěl pochopit, že po něm fakt chci to 6k digitální audio AC3 . . .

Minnetonka SurCode DD
Maven 3D
Steinberg Nuendo
Já to stereo napřed upravím v Adobe Audition 1.5 : načtu dvoukanál *.waw - insert into multitrack - view - multichannel encoder,
udělá to samo 6 *.waw mono souborů, který pak nasázím do Sonicu, nebo Minnetonky
Zkoušel jsem BeSweety a podobný hovadiny "zadarmo", ale nakonec jsem zjistil, že kvalita se holt musí zaplatit !
Několikrát jsem se pokoušel i o to, co píšeš - překodovat 2kanál na DD 5.1 přímo, ale nějak tě mi to žádnej z těch softů nechtěl pochopit, že po něm fakt chci to 6k digitální audio AC3 . . .
- Behnil
- Nováček

No jo,ale kdyz udelam to co rikas..prozenu to Adobe Audition 1.5 a vznikne mi 6 samostatnych wav souboru,tak ten co je ozn. jako untitled_LFE.wav nema zadnej zvuk..je uplne prazdnej.Je to normalni?
Je lepsi pak pouzit Sonic a nebo minnetonka?
Je lepsi pak pouzit Sonic a nebo minnetonka?
MB: Abit NF7-S 2.0, CPU: Athlon XP 2500+@2145MHz(10x195 1,7V), Cooler: Spire WhisperRock IV, RAM: 512MB A-DATA 450MHz CL3, VGA: Sapphire Radeon 9800 Pro 128MB, HDD: 80GB Seagate 8MB Casche SATA, Supply: 350W noname, DVD-RW: LG 4120, Monitor: 17"Samsung Syncmaster 793df, Mouse: Logitech MX510
- Modena
- Začátečník

Když se Ti v Audition rozevře okno "Multichannel Encoder", bylo by dobrý hnout s posuvníkem Sub Channel Level někam víc do prava, než na nulu ! (vpravo nahoře ! ! !)
Defaultně je ta nula bohužel nastavená - dej si na to bacha !
Lepší je rozhodně Minnetonka - někteří "Netopejři" dokonce tvrdí, že ze SoftEncode je zvuk poněkud plochej . . .
. . . já ale jsem asi "normální" (chápej - hluchej !) tak to nepozoruju. Minnetonka je pro mě best proto, že nabízí lepší možnosti nastavení .
Defaultně je ta nula bohužel nastavená - dej si na to bacha !
Lepší je rozhodně Minnetonka - někteří "Netopejři" dokonce tvrdí, že ze SoftEncode je zvuk poněkud plochej . . .
- Behnil
- Nováček

Fajn..to by bylo.A ted posledni otazka,nebo spis par posledni otazek
Mam sest mono .wav souboru.Jak z nich pomoci Sonic SoftEncode udelam 5.1 AC3?Normalne dam otevrit a otevru vsech sest najednou.Fajn,mam je naskladany pod sebou.Asi u tech brazku co symbolizujou prostor nastavim co ma ktera stopa hrat (centr,FL,woofer atd.)A potom?Kdyz si dam Preview as Dolby Digital,tak neni absolutne nic slyset,maximalni ticho.Je potreba neco neco specialne nastavovat treba v Encode nebo Decode Settings kdyz delam ac3 zvuk do DVD?Kdyz dam pak encode bez jakychkoliv dalsich nastaveni,tak to pak v DVD hraje..ale je to celkem tichy oproti originalu.
- Modena
- Začátečník

Asi zajedu do Tábora pro provizi za školení !
Od Tábora až k nám, cestička jako mlat -
cca 100km !
Všimni si, že v Audition má každá stopa jinou úroveň - nejmenší má centr. V Audition v Multitrack Session klepni pravou a dej Adjust Audio Clip Volume a uprav hlasitost FR a LR kanálu cca o 3dB nahoru, centr podle toho, jestli je tam hodně dialogů, nebo spíš muzika. Ulož a exportuj do Sonicu.
Když to dáváš v Sonicu po jednotlivých kanálech, nesmíš to pomíchat - i když pak změníš ty čtverečky, zvuková stopa se neprohodí ! ! !
Sonic : v záložce Option dej Encode Setting, vyber Preprocessing a zadej odpovídající hodnotu Compression Characteristic. Pamatuj, že "z výroby" je volba NONE . Bit Stream Mode dej na Complete Main, samplovací frekvenci na 48kHz a Data Rate nedávej pod 320kbps ! Ostatní volby jsou Ti asi víceméně jasný, né ?
Na to abys něco slyšel ze Sonicu po zmáčknutí červeného Play bys musel podle mého mít dig. výstup ze zvukovky(to nevím, můžu se mýlit - taky totiž slyším jen jakýsi prskot
). Když nemáš tak mu věř a přehraj si to tím černým čudlíkem. Jinak nic neuslyšíš.
Obecně vzato je DD vždycky tišší, navíc ,když v audio editoru nic neupravíš v úrovních zvukových stop, je to i logický. Chce to vyzkoušet a drobet si pohrát hlavně v Auditionu, protože co pošleš do enkodéru, takový to
většinou
i vyleze !
Možnosti tohohle audio editoru objevuju pokaždý, co ho otevřu. Vždycky něco novýho ! ! !:D
Všimni si, že v Audition má každá stopa jinou úroveň - nejmenší má centr. V Audition v Multitrack Session klepni pravou a dej Adjust Audio Clip Volume a uprav hlasitost FR a LR kanálu cca o 3dB nahoru, centr podle toho, jestli je tam hodně dialogů, nebo spíš muzika. Ulož a exportuj do Sonicu.
Když to dáváš v Sonicu po jednotlivých kanálech, nesmíš to pomíchat - i když pak změníš ty čtverečky, zvuková stopa se neprohodí ! ! !
Sonic : v záložce Option dej Encode Setting, vyber Preprocessing a zadej odpovídající hodnotu Compression Characteristic. Pamatuj, že "z výroby" je volba NONE . Bit Stream Mode dej na Complete Main, samplovací frekvenci na 48kHz a Data Rate nedávej pod 320kbps ! Ostatní volby jsou Ti asi víceméně jasný, né ?
Na to abys něco slyšel ze Sonicu po zmáčknutí červeného Play bys musel podle mého mít dig. výstup ze zvukovky(to nevím, můžu se mýlit - taky totiž slyším jen jakýsi prskot
Obecně vzato je DD vždycky tišší, navíc ,když v audio editoru nic neupravíš v úrovních zvukových stop, je to i logický. Chce to vyzkoušet a drobet si pohrát hlavně v Auditionu, protože co pošleš do enkodéru, takový to
Možnosti tohohle audio editoru objevuju pokaždý, co ho otevřu. Vždycky něco novýho ! ! !:D
- Behnil
- Nováček

Super,ted uz to zni celkem dobre.Dik moc.
Az pojedes do Tabora,tak se hlas...koupim ti pivko
Az pojedes do Tabora,tak se hlas...koupim ti pivko