Problém s připojením dvou počítačů pomocí sítových karet...
Moderátor: Don
- AdrianMetal
- Nováček

Problém s připojením dvou počítačů pomocí sítových karet...
Ahoj lidičky jsem v beznadějných koncích,zakoupil jsem dvě sítovky a nainstaloval do dvou počítačů.Sdílet oba počítače mohu bez problému, ale nefunguje mi pripojení na internet z počítače který nemá modem jen na tom co modem má jde internet nevím co dělám špatně???Prosím poradte.....
Dále mi nejde rozchodit hra DUNE2000 aby jsme mohly hrát dva lidi na dvou počítačích jednu hru......Byl bych velice vděčen za radu....Mám na obou počítačích Windows 98.....Předem děkuji za radu...........

- shadow Walker
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Dahlik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

nechapem preco, kedze v povodnom prispevku je napisaneDahlik píše:i, v opacnem pripade je zavada hardwarova tzn nejspis spatnej kabel...
Sdílet oba počítače mohu bez problému,
- AdrianMetal
- Nováček

shadow Walker
Ahoj kabel je v poho karty taky..........oba se vidíme dokážem se číst ale nejde aby on se přes muj modem připojil na internet.A taky nevím jak docílit toho abychom si mohly proti sobě zahrát hru Dune 2000???Poradíš jak na to pink atd. co jsi popisoval ve svém příspěvku????Díky za odpověd.ADRIAN
- Psychoz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
k tomu aby se ten druhej pocitac pripojil k internetu bude potreba bud:
- nastavit sdileni internetu ve win (obcas to funguje, obcas to funguje spatne, obcas nefunguje vubec)
- koupit si hw router pripadne vzit nakou starou 386 s 8MB pameti a lepsi a udelat z toho linuxovej router
k tomu dune 2000
mozna by neuskodilo naistalovat na obou pocitacich IPX/SPX protokol, nektery hry pres to chodej, taky dobrej napad je vypnout vsechny firewally
- nastavit sdileni internetu ve win (obcas to funguje, obcas to funguje spatne, obcas nefunguje vubec)
- koupit si hw router pripadne vzit nakou starou 386 s 8MB pameti a lepsi a udelat z toho linuxovej router
k tomu dune 2000
mozna by neuskodilo naistalovat na obou pocitacich IPX/SPX protokol, nektery hry pres to chodej, taky dobrej napad je vypnout vsechny firewally
Naposledy upravil(a) Psychoz dne stř 30. bře 2005, 16:26, celkem upraveno 1 x.
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
mount -o password=guest -t smbfs //$1/c /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
mkdir /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
- johny128
- Začátečník

- AdrianMetal
- Nováček

odpověd Psychoz
ahoj díky moc ale nevím kde seženu instalaci protokolu IPX/SPX? a také nevím jakým způsobem nasdílet to připojení k internetu u obou počítačů?U obou počítačů mám win 98 SE druhé vydání.První počítač je: Pentium III 450 Mhz 320MB RAM základní deska Octecc síťová karta je Micronom Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC,a modem na připojení do internetu Connexant HCF V90 56K Speakerphone PCI modem.
Druhý počítač je: Pentium II processor AMD 166 Mhz, 64 MB RAM, základní deska FIC, Síťová karta je Micronom Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC, zvuková karta AUDIGI. děkuji za radu Adrian
Druhý počítač je: Pentium II processor AMD 166 Mhz, 64 MB RAM, základní deska FIC, Síťová karta je Micronom Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC, zvuková karta AUDIGI. děkuji za radu Adrian
- johny128
- Začátečník

no a odpovies aj na moj prispevok?inac
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=11845a také nevím jakým způsobem nasdílet to připojení k internetu u obou počítačů
- AdrianMetal
- Nováček

odpověď Johny128
Z prvního pc jsem připojen na net přes pevnou linku modemem Connexant HCF V90 56K Speakerphone PCI Modem. FireWall nemám nainstalovan žádný, respektive standartní, které poskytuje Windows 98. A kde zjistím ten ping IP druhého Pc.dík Adrian
- AdrianMetal
- Nováček

odpověď na tvou odpověď Johny128 vs. Adrian Metal
zkoušel tak jak si mi napsal ale je to složitý tak bych tě chtěl poprosit jestli bys mi nenapsal podrobnější výpis instalace a nastavení.Dík Adrian
- Psychoz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
IPX/SPX de pridat nekde v nastaveni site v ovladacich panelech
prikazem ipconfig zjistis svoji ip adresu
kazdopadne pokud situjes dva pocitace tak je asi dobry si nastavit pevnou ip
prikazem ipconfig zjistis svoji ip adresu
kazdopadne pokud situjes dva pocitace tak je asi dobry si nastavit pevnou ip
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*