MSI Diamond K8N- problém s detekcí HDD

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Tommis
Začátečník
Začátečník

MSI Diamond K8N- problém s detekcí HDD

Příspěvek od Tommis »

Řeším problém : deska není schopna načíst HDD Maxtor SATA
i přes instalaci přiložených ovladačů dodávaných k desce z disket po F6.Systém stále hlásí, že nebyl nalezen pevný disk.Zkoušel jsem na primárním řadiči i na přídavném Silocon 3132.Disk se točí, je teplý.
Když připojím na primárním řadiči disk na SATA 1 a 2, tak se nedostanu ani do Biosu, ze SATA 3 a 4 se do biosu dostanu , načtu ovladače z diskety,ale disk nenalezen.Co s tím?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

stejnej problem jsem uz resil,bylo to na reklamaci harddisku,mas nejak pretaktovano nebo vse na default.
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

Zatím vše na default,zajímavé je že když disk připojím na přídavný řadič tak při startu systému je vidět ještě před bootováním : Maxtor 279 GB
V biosu se po zapojení SATA kablíku zpřístupní předtím skryté položky (3.-6. IDE) při zapojení jak na primární tak i na přídavný řadič.
Když jsem zapojil poprvé desku tak mi hlásila že systém je v safe modu,že mám zrušit přetaktování :o
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

mel jsem stejnej problem s asus a8n sli,pomohl az bios,koukni po novym biosu.Pravidlo c.1 rika ze pokud disk nevidis v biosu nema cenu vubec nic jinyho zkouset s Win a podobne,nejprve ho musis dostat do biosu.dej ho na sata1 dej vse na default,dobre vse nastav v biosu,pokud disk neuvidis muze bejt v cudu radic disku.
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

Sestavil jsem počítač, zapnul do zdroje,disk připojil na SATA 1,zapnul.Objevila se ůvodní obrazovka-logo MSI a tím to skončilo.Do Biosu se nedá dostat! :x Proč? Do biosu se dostanu až na SATA 3 a 4.
Je špatná deska,nebo disk?,nebo softwarová chyba?
fue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fue »

nemas v tom disku len tak nahodou zapojene oba napajacie kable, ze nie? len tak pre istotu... :P
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

V disku je zapojený SATA napájecí kabel ze zdroje,disk je native SATA. Nemá jiný typ konektoru napájení.
Pokud napojím disk na SATA 3 tak v biosu se objeví původně skryté položy související s SATA disky (3.,4.,5.,6.IDE ,auto detect zde samozřejmě bez efektu). Je třeba něco změnit v biosu před nahráním ovladačů SATA?,mám default.
fue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fue »

mm.. myslim, ze aj ja mam native sata, kdezto napajacie konektory mam dva.. a dost velke upozornenie na disku, ze zapojeny ma byt len jeden.. ale spat k veci.. ja by som skusil supnut novy bios na prkno, hoci aj ten isty, lebo sa mohlo stat, ze doslo k njakej chybe pocas nahravania //kolisanie prudu a pod/ apod.. popridade to vrazit k niekomu do PC, ci mu nabehne HDD korektne... :? je to ale njake divne.. problemove
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

Chování systému je opravdu divné,nikde jsem o podobném problému nečetl. Zatím si s tím nevím rady. Řešení ale musí existovat,až to vyřeším dám vědět. Zatím dík.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

i na tomhle foru najdes uplne stejny problem akorat s jinou nforce4 deskou kdy se majitel po pripojeni nedostal ani do biosu,hledej v radicich,problem byl na reklamaci desky,nebo na novejsi bios,vyzkousej disk jinde.
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

Nemůže být problém v tom , že při startu systému mi to vypisuje jen řadič Silicon 3132, který je přídavný a o primárním ani zmínka?
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

Zdá se že jsem problém zčásti vyřešil.
Bios detekoval SATA disk na primárním řadiči až když jsem odpojil všechny IDE zařízení /optické mechaniky na IDE 1/ a FDD.Instalaci Windows XP SP2 proběhla v pořádku.
Zajímavé je, že když teď zapnu PC normálně tak se do Biosu nedostanu/skončí na logu MSI/,ale když PC vypnu a zapnu 2 x těsně za sebou v rozmezí cca 0,2sec. naběhně až do Windows bez problémů.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

A tomu rikas reseni? To je peklo! To ze 2xrychle zapnes,vypnes urcite vyresetujes bios,proto to nabiha.Poste stale neco nefunguje,pujc si jinej mensi sata disk a zkus to,pokud to bude delat to stejny tak tu desku reklamuj je to obvykla zavada.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Hodlam kupovat MSI K8N Neo 4 Diamond a Maxtora 200gb diamod max 10. Tak zatím jste mi vůbec nepotěšili. To se na to mam vykašlat???
A nemůžete mi poradit kde sehnat ten tvůj case Cooler-Master Centurion??? Nikde není... pouze u Foxpc a to jen v sestavách... :x
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

Desku jsem poslal na reklamaci. :evil:
Ohledně skříně- měl jsem problém najít obchod ,který je prodává.Je zajímavé, že skříň, která je zajímavá po funkční,estetické i cenové stránce není nabízena větším množstvím prodejců.Nakonec jsem našel 2 firmy působící v Česku-Pixmania.com/nutno platit převodem/ a JSC Computer-koupě bez problémů.Stačí ale trošku hledat na netu.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

A nemůžeš mi poslat stránky kde bych to ty obchody našel--spíš teda ten druhej.. Ten CoolerMaster Centurion je totož fakt ostrej. Elegantní a perfektní...prostě nehoráznej.Kolik stál?? Ještě jsem zvažoval case 3r Air.
Dík
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

Problém s detekcí HDD se mi stále nepodařilo vyřešit.
Mám 2 x HDD Maxtor 3OO GB SATA, oba dva se chovají při bootování stejně-jsou načteny v biosu až teprve když 2 x rychle za sebou vypnu a zapnu PC.
Reklamoval jsem základní desku- dostal jsem novou,ale problém je pořád stejný. Nenapadá někoho o co tu běží? Že by byla špatná i ta druhá deska-to snad ne?! :x
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Zdroj? Nebo se ta deska nesnáší s těmi Maxtory (nový BIOS) ? Dvě vadný desky po sobě - no může se to stát, ale spíš to bude něco jinýho. :(
chmelic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelic »

Podle mě to vyřeší novej bios
tohle je např. changelog pro posledni BIOS desky K8N Neo4 Platinum

- Update NVMM version to 4.79.
- Support Maxtor 300 GB HDD.
- Update NVPXE version to 2.03.0469.
- Update NVRAID version to 4.81.
1st:MSI KT6 Delta FISR,AthlonXP 2700+ BOX,RAM 512 MB DDR 400 Samsung,Maxtor 160GB+200GB SATA/150 7200rpm 8MB, MSI Nvidia Geforce FX5900XT Ultra,LG GSA-4163B,TEAC CD-W552 52-24-52,Case Middletower ATX EuroCase 300W P4 ML 5470černý
2nd:Celeron 500MHz,Aopen AX6BC,128 MB ram 100MHz,15GB WD 7200ot/min,Geforce2MX,CD-RW 16-10-40 , DVD-ROM Toshiba 16*dvd 40*cd,case je nejakej shit s 200w zdrojem
Planovany upgrade 2nd: MB MSI K8N NEO4-Platinum, A64 3000+ s939, 2x GeIL 512MB PC400 CL 2.5,Maxtor 200GB SATA/150 7200rpm 8MB,GF Nv6600 256MB PCIE,Middle 5412 (černá/stříb.) 350W LCD+USB panel ATX !!!!!!
:
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

Dík za tipy, zkusím nahrát nový bios.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“