Jakou maximální konfiguraci utáhne OS W98SE?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
HAL9000
Začátečník
Začátečník

Jakou maximální konfiguraci utáhne OS W98SE?

Příspěvek od HAL9000 »

Zdravím, chtěl bych se zeptat ještě na jednu možnost ( jinak jsem psal do vlákna multimed.sest.II ). Uvažuji o tom, zda si snad nepořídit konfiguraci ještě se systémem W98SE, který mám originál ( jeho instalace je levou zadní ). Jednak bych ušetřil za XPHOME-SP2, no a ten, pokud nebudu hrát superhry či náročné aplikace, bych snad ani nepotřeboval - byl bych také ušetřen nekonečného stahování servicepacků SP2 vč. ověřování a podobných srandiček - nějaké superutility jen pro XP nebudu potřebovat..- de facto jako bych se zadarmo rozhodoval mezi LINUXEM a W98SE :up:

Jaký moderní hardware ( ale žádné teplomety typu extreme a P4 ) si však pro 98SE mohu dovolit, aby šlapal jak hodinky?
Pojede to na onen Athlon 2800 + box, jakou vhodnou desku, jednu paměť KINGSTON 512 MB ( to je prý maximum ) - a co palírny - podporuje NEC 3520 tento 98SE? A grafickou kartu onu ATI Radeon 9550 ?

Dokážete definovat relativně moderní konfiguraci do 20 tis., na které pofrčí mně velmi sympatický W98SE ještě aspoň 3 roky? :onfire:
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

v dnešný době dava do počítače win98se se neoplati to jako kdybys chtěl dat do mazdy motor z trabanta :lol: , na ty setave by to fungovat melo ale vysledek nebude nic moc, osobne jsem videl athlon 2500+ 512MB RAM Geforce5200+vypalovacka liteon pod win98. :roll:
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

IMHO by to melo jet naprosto v pohode na cemkoliv... mozna krome 64bitu :oops: , mozna co se vykonu ve hrach tyce, taky by to nemela bejt zadna hruza, ma to asi jen jedinej malej "defekt", W98 cim vic maj ram tim dyl startujou, ale tech par (desitek :lol: ) sekund se da kousnout, jak rikam jinak v poho...
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

Allatutti píše:v dnešný době dava do počítače win98se se neoplati to jako kdybys chtěl dat do mazdy motor z trabanta :lol: , na ty setave by to fungovat melo ale vysledek nebude nic moc, osobne jsem videl athlon 2500+ 512MB RAM Geforce5200+vypalovacka liteon pod win98. :roll:
ja měl sestavu viz výše na MB MSI K7N2 Delta ILSR, ale... na WIN98SE s s tím byly jen problémy, není to podle mě dobrá volba. Navíc aktualizace a podobný věci můžeš zakázat (mě nijak neomezují - to by si mohly zkusit :-)), druhá věc je cena OS pokud ho již máš.
HAL9000
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HAL9000 »

Je zajímavé, že spousta prodejců ještě W98SE OEM prodává, a to podstatně dráž ( třeba 3 066,- u dxt ) než XP HOME ( pod 2 500,- ).

Pokud vyzní resumé jednoznačně pro XP, pak nezbývá než oželet cenový rozdíl 2 500,-, neboť SE98 budu muset hodit asi do koše :bomb:, kdo by si ho ode mne asi tak koupil :down:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

imho jestli ti vadí stahování SP a podobných srandiček, tak jseš docela drsoň, na to že W98 jsou děravý jak ementál :oops:

imho, pro cokoliv nad P3 nemá cenu nic jinýho než Windows XP. W98 prostě nejsou stavěný na nový mašiny, a je s tím na můj vkus příliš mnoho problémů (W98 například naprosto nezvládají management většího množství operační paměti, dneska vychází software hlavně pro 2000/XP, ovladače jsou taky hlavně pro 2000/XP, podpora pro starý windows prostě není... atd).

já bych ty W98 prodal a bylo by :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Jak psal zombux, a ještě dodám že pokud chceš desku na socket A, tak v 98se funguje solidně jako poslední čipset Via KT600, nforce dělal vždy problémy s ovladačema, kt880 nefunguje správně agp akcelerace.
Ovladače na grafiky do win 98 vychází taky jen jednou za uherskej rok... a třeba takovej doom3 pod 98 nejde bez úprav ani spustit.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
HAL9000
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HAL9000 »

Díky, Jája a Zombux mě přesvědčili :up:, že W98SE čeká už jen :bomb:
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Limitem u Win 98 je, pokuď vím max. velikost RAMky. To je opravdu jenom 512 MB. Dá se to sice v registru omezit, pokuď chceš mít třeba 2 systémy a 1 GB RAM, ale je to zbytečný. Druhá ramka ti pak v 98 zahálí. :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

xIndian píše:Dá se to sice v registru omezit,
Pokud si to dobře pamatuju, tak spíš v system.ini :wink:
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Imho je W98 dneska minulost, přeci jen je to přes 7 let starý a trochu neaktuální, prodej to, dokuď to ještě jde a kup za 2,4k nový XP Home OEM společně s tím kompem

//edit: Popř. Proffesional za 3,9k kvůli hyper-threadingu
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

JanHavlicek píše://edit: Popř. Proffesional za 3,9k kvůli hyper-threadingu
:?
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

trošku OT, tady http://obchod.setronic.cz/product.php?p ... 644&cat=85& mají WXP Pro za 3.659,- s DPH nebo WXP H http://obchod.setronic.cz/product.php?p ... 793&cat=85& za 2.260,- + krásné poštovné, když k tomu vezmeš neperiferní komponentu... tak bych řekl, že je to celkem slušná cena.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Shit píše: :?
No pokud vím, tak verze Home nepodporuje na Intelu Hyper-Threading ne ? I když on vlastně bere AMD, no to je jedno :P
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

JanHavlicek píše:Home nepodporuje na Intelu Hyper-Threading ne
Snad jo. :wink: http://support.microsoft.com/default.as ... -us;810231 :razz:

Kód: Vybrat vše

Note: Windows XP Home can use a maximum of one (1) physical processor. However, because Hyper-Threading is supported, the operating system takes advantage of the second (virtual) processor.
:wink:
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

aha, no tak jsem se aspoň něco přiučil, vycházel jsem vždy z toho, že XP Home HT nepodporuje :? :oops:
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Shit píše:
xIndian píše:Dá se to sice v registru omezit,
Pokud si to dobře pamatuju, tak spíš v system.ini :wink:
No jasně. jsem se spletl. :-D
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“