mno... já začal na Shogunu, ten byl jednoduchej a základní principy se na něm daly krásně naučit. Medieval byl komplexnější a Rome z těchle dvou samozřejmě vychází. jestli můžu doporučit, zkus se prvně dostat do Shogunu, je sice staršího data, ale pořád to je vynikající pecka!
jinak co stavět a proč. máš dvě možnosti - buď prvně vybičuješ produkci abys měl hodně peněz - na to se vyplatí zvýšit daně co to dá (rozuměj dokud se ti nebudou bouřit lidi - tj aby byl public order minimálně na 85%), nebo se dáš rovnou na válčení ale to ti asi časem dojdou prachy
já na dobývání kašlu, lepší je oblýhat a AI v posledním kole oblýhání stejně sama zaútočí, takže to je vpoho.
boj ve městě tudíž neřeším, maximálně tak obranu
moje taktika při boji je defenzivní - postavim dopředu pěchotu, za ní střelce, po stranách jízdu... rozstřílím nepřítele na kaši a pak dorazím úderem jízdy, v týhle hře je hodně znát když útočíš třeba z boku nebo zezadu, chce to promyslet a prokombinovat, výborný jsou bleskový přepadový údery
můžeš samo velet každý četě (co to je za výraz?) zvlášť, je to spíš žádoucí (velení po skupinách se mi neosvědčilo). silná "četa"? jasný že čím víc lidí tím líp, když ti jednotku hodně pomasakrujou tak jde obnovit (Retrain), ale jen v tom městě kde se dá trénovat.
je toho moc co?