Přetaktování procíku:-)
- PepíkHřebík
- Začátečník

Přetaktování procíku:-)
Jak přetaktovat procesor u mé kalkulačky? Chci mít víc bodíků ve faktoriál marku 71' ...
- zombux
- Odborník PCT

Re: Přetaktování procíku:-)
PepíkHřebík píše:Jak přetaktovat procesor u mé kalkulačky? Chci mít víc bodíků ve faktoriál marku 71' ...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Slezman
- Středně pokročilý

taky jsme kdysi závodili, komu to udělá dřív. Zvyšuj napětí...PepíkHřebík píše:Jak přetaktovat procesor u mé kalkulačky? Chci mít víc bodíků ve faktoriál marku 71' ...
ne, to byl ftip. blbější dotaz bys neměl?
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- percolator
- Nováček

Podle toho, co mas za typ, nejvhodnější jsou pro to ty klasický Casia fx *** s dvouřádkovym displayem.PepíkHřebík píše:Jak přetaktovat procesor u mé kalkulačky? Chci mít víc bodíků ve faktoriál marku 71' ...
Ale zkoušej to spis na integralech, to muze trvat az 15 minut (ověřeno na Casio fx 991 MS, trojnasobny vypocet), pak je to lepsi rozlisovaci schopnost.
Podarilo se mi zvednout vykon o 95 vterin.
!cofeinforever!
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Fifi
- Středně pokročilý

Mám své zkušenosti s Texas Instruments Ti-85. Nevím jak přidat napětí, snad jen přidat další baterku. Ale Firma která má smlouvu o technické podpoře s TI mi pomohla přehrát Firmware. Mám teď mnohem lepší menu a zdá se mi že vše je živější.
PS:Přeji hodně štěstí s papírem a tužkou
. Studium na SPS mne naučilo že tužka vyžaduje tuhu a pořád se někde ztrácí a proto je na p*tchu!
PS:Přeji hodně štěstí s papírem a tužkou
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A Casio fx-270W Plus by nešlo?!
..něják taktnout.. dělení, složené zlomky.. to tomu dělá problémy:(

..něják taktnout.. dělení, složené zlomky.. to tomu dělá problémy:(
- co ty tu každého soudíš?Jack O'Neal píše:Pánové vy jste zrálí pro SPAM TEAM......
Naposledy upravil(a) DivX dne pon 14. bře 2005, 13:41, celkem upraveno 2 x.
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- FIRE
- Nováček

-
- spirit64
- Mírně pokročilý

- martin2600
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hej.. to sem fakt nezažil!.: Moje Casio (fx-270W PLUS) ma padělaného dvojínka
Kamoš raz dotaha do matiky takeho křapa!
Kalkulačka vypada téměř shodně s tou moji, akorat se nemenuje Casio, ale Catiga.
Design, vzhled.. no prostě uplně stejna
Rozdíl je akorát ve výkonu... to co moje spočítá cca 2s, tak ta jeho až 16s !!!
Až ji zas dotahne tak udělam fotky ať věřite...
Nevite jakou s*it součastkou to je
Kamoš raz dotaha do matiky takeho křapa!
Kalkulačka vypada téměř shodně s tou moji, akorat se nemenuje Casio, ale Catiga.
Design, vzhled.. no prostě uplně stejna
Rozdíl je akorát ve výkonu... to co moje spočítá cca 2s, tak ta jeho až 16s !!!
Až ji zas dotahne tak udělam fotky ať věřite...
Nevite jakou s*it součastkou to je
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

no rychlost je urecena krystalem a delicem frekvence
v kompu se da nastavit ten delic ale v ty kalkulacce ne takze na takt se musi vymenik krystal
jina otazka je jestli to zvladne procak
(pak by ses moh vymlouvat ze tys to spocital dobre ale kalkulacka ti napsala blbej vysledek
)
Jinak vjetnaci tak urcite budou davat anky zmetkovy procaky ktery se tam do tech nedaj pouzit protoze nezvladaj ten takt
v kompu se da nastavit ten delic ale v ty kalkulacce ne takze na takt se musi vymenik krystal
jina otazka je jestli to zvladne procak
Jinak vjetnaci tak urcite budou davat anky zmetkovy procaky ktery se tam do tech nedaj pouzit protoze nezvladaj ten takt
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Krystal v kalkulačce jsem měnil už před 15 lety na průmyslovce
Nestačí ale vyměnit jenom krystal, musí se vyměnit i dva kondenzátory okolo (za menší), aby to stále tvořilo rezonanční obvod. Moje kalkulačka byla původně taktovaná 2MHz krystalem (evidentně se to někde v čipu dělilo, tyhle kalkulačky chodily na cca 100kHz) a já tehdy nemohl sehnat vhodný krystal. Nakonec jsem vykuchal z nějaké televize na smetišti krystal 3.58MHz (subcarrier NTSC), propočítal ty kondenzátory a přepájel. A kupodivu to fungovalo a kalkulačka byla opravdu rychlejší!
Nestačí ale vyměnit jenom krystal, musí se vyměnit i dva kondenzátory okolo (za menší), aby to stále tvořilo rezonanční obvod. Moje kalkulačka byla původně taktovaná 2MHz krystalem (evidentně se to někde v čipu dělilo, tyhle kalkulačky chodily na cca 100kHz) a já tehdy nemohl sehnat vhodný krystal. Nakonec jsem vykuchal z nějaké televize na smetišti krystal 3.58MHz (subcarrier NTSC), propočítal ty kondenzátory a přepájel. A kupodivu to fungovalo a kalkulačka byla opravdu rychlejší!
i7-920, Gf 8800GTS, 6GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DSi, Nintendo Wii, XBox360.
- honny
- Středně pokročilý

Lol... udelej FAQ...Mican píše:Krystal v kalkulačce jsem měnil už před 15 lety na průmyslovce![]()
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Když už jsme u těch kalkulaček, ještě mám doma zcela legendární programovatelnou kalkulačku TI-59, první svého druhu na světě (viz. http://www.ti59.com)! Přetaktovávat ji nehodlám, škoda zničit takový historický kus. Mohl jsem k ní mít i tiskárnu, bohužel ji vyhodili dřív, než jsem si ji mohl vyzvednout.
i7-920, Gf 8800GTS, 6GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DSi, Nintendo Wii, XBox360.