WIFi testování
Moderátor: Don
- krizovka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
WIFi testování
Poradíte mi nějakej soft na testování signálu a a stability signálu u WIFi?Něco na ztátu paketů a tak.Pokud možno v češtině.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud jde o Wifi a pakety, tak by mě zajímala jedna věc : když si pinknu někam přes Wifi spoj, tak se mi vrací spousta duplicitních paketů (už jsem viděl i pět odpovědí na jeden Echo Request)... To je normální, nebo co za to může ?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Bajgy
- Středně pokročilý

to je normalni chovani. Existuji k tomuto probemu dva pristupy. Jedni vyrobci (napr.. SMC) pokud nedostanou odpoved poslou stejny packet znova. Jini (Orinoco, Proxim aj... ) jej nechaji vyprset. A posilaji dalsi v poradi.TomV píše:Pokud jde o Wifi a pakety, tak by mě zajímala jedna věc : když si pinknu někam přes Wifi spoj, tak se mi vrací spousta duplicitních paketů (už jsem viděl i pět odpovědí na jeden Echo Request)... To je normální, nebo co za to může ?
Obecne na spatne lince je vice DUPu (duplicitnich paketu)
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Aha... To APčko je nějakej Ovislink, co je na druhý straně nevím, ale asi zřejmě to samý... Linka je asi 1 km, přímá viditelnost, já tu mám 24 dBi síto, na druhé straně je nějaká sektorovka. Těch DUPů je celkem dost, ale na normální provoz (384k Internet) to nemá vliv. Takže říkáš neřešit ?Bajgy píše:to je normalni chovani. Existuji k tomuto probemu dva pristupy. Jedni vyrobci (napr.. SMC) pokud nedostanou odpoved poslou stejny packet znova. Jini (Orinoco, Proxim aj... ) jej nechaji vyprset. A posilaji dalsi v poradi.
Obecne na spatne lince je vice DUPu (duplicitnich paketu)
The problem has been eaten.

- cabman
- Středně pokročilý

Zajímavé názory i téma.
Já osobně používám na test průchodnosti paketů utilitu ping a duplicitní pakety se vyskytnou jen při nějakých problémech v síti. Třeba jeden čas mi na jedné mašině skákalo spousta duplicitních a stráta byla okolo 70%! Po přeladění AP na jiný kanál duplicitní pakety zmizely.
Nadruhou stranu když o tom přemýšlím, tak je jasné že vznikají například vlivem různé metriky, nebo zpoždění při rušení.
Ale pokud jich není moc tak bych to řešil výhledově ...
ps: dost se těším na další názory
Já osobně používám na test průchodnosti paketů utilitu ping a duplicitní pakety se vyskytnou jen při nějakých problémech v síti. Třeba jeden čas mi na jedné mašině skákalo spousta duplicitních a stráta byla okolo 70%! Po přeladění AP na jiný kanál duplicitní pakety zmizely.
Nadruhou stranu když o tom přemýšlím, tak je jasné že vznikají například vlivem různé metriky, nebo zpoždění při rušení.
Ale pokud jich není moc tak bych to řešil výhledově ...
ps: dost se těším na další názory
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- pepa.02
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: