WIFi testování

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

WIFi testování

Příspěvek od krizovka »

Poradíte mi nějakej soft na testování signálu a a stability signálu u WIFi?Něco na ztátu paketů a tak.Pokud možno v češtině.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

signál - Network Stumbler
packety - ping
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Pokud jde o Wifi a pakety, tak by mě zajímala jedna věc : když si pinknu někam přes Wifi spoj, tak se mi vrací spousta duplicitních paketů (už jsem viděl i pět odpovědí na jeden Echo Request)... To je normální, nebo co za to může ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

TomV píše:Pokud jde o Wifi a pakety, tak by mě zajímala jedna věc : když si pinknu někam přes Wifi spoj, tak se mi vrací spousta duplicitních paketů (už jsem viděl i pět odpovědí na jeden Echo Request)... To je normální, nebo co za to může ?
to je normalni chovani. Existuji k tomuto probemu dva pristupy. Jedni vyrobci (napr.. SMC) pokud nedostanou odpoved poslou stejny packet znova. Jini (Orinoco, Proxim aj... ) jej nechaji vyprset. A posilaji dalsi v poradi.
Obecne na spatne lince je vice DUPu (duplicitnich paketu)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Bajgy píše:to je normalni chovani. Existuji k tomuto probemu dva pristupy. Jedni vyrobci (napr.. SMC) pokud nedostanou odpoved poslou stejny packet znova. Jini (Orinoco, Proxim aj... ) jej nechaji vyprset. A posilaji dalsi v poradi.
Obecne na spatne lince je vice DUPu (duplicitnich paketu)
Aha... To APčko je nějakej Ovislink, co je na druhý straně nevím, ale asi zřejmě to samý... Linka je asi 1 km, přímá viditelnost, já tu mám 24 dBi síto, na druhé straně je nějaká sektorovka. Těch DUPů je celkem dost, ale na normální provoz (384k Internet) to nemá vliv. Takže říkáš neřešit ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Zajímavé názory i téma.
Já osobně používám na test průchodnosti paketů utilitu ping a duplicitní pakety se vyskytnou jen při nějakých problémech v síti. Třeba jeden čas mi na jedné mašině skákalo spousta duplicitních a stráta byla okolo 70%! Po přeladění AP na jiný kanál duplicitní pakety zmizely.
Nadruhou stranu když o tom přemýšlím, tak je jasné že vznikají například vlivem různé metriky, nebo zpoždění při rušení.
Ale pokud jich není moc tak bych to řešil výhledově ...

ps: dost se těším na další názory
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
pepa.02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa.02 »

já dicky projedu spoj fpingem. pokud projede dobre treba fping -c -t 1 -s 10000 -w 100 tak se dá řit že je spoj ok.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“