Karneval - 2 compy
Moderátor: Don
- DiVaio
- Nováček

-
Karneval - 2 compy
Zdravím.
Mám kabelové připojení od Karnevalu a do modemu (Motorola SBC100) mám píchnuté dva compy. Desktop přes ethernet a notebook přes USB. Internet na obou compech fičí v pohodě, ale navzájem se oba compy nevidí. Na desktopu jedu přes pevnou veřejnou IP adresu, dejme tomu 81.27.202.1 a notebook mam nastaven na neveřejnou IP adresu, např. 10.98.16.2. Zkoušel jsem nastavit u desktopu druhou ip adresu ve stejné síti jako o notebooku, jak tu někdo doporučoval, tzn. adresu 10.98.16.3 a přesto se pořád oba compy nevidí. Můžete mi pls někdo poradit, co nastavit dál nebo kde provést korekci? Velké díky.....
Mám kabelové připojení od Karnevalu a do modemu (Motorola SBC100) mám píchnuté dva compy. Desktop přes ethernet a notebook přes USB. Internet na obou compech fičí v pohodě, ale navzájem se oba compy nevidí. Na desktopu jedu přes pevnou veřejnou IP adresu, dejme tomu 81.27.202.1 a notebook mam nastaven na neveřejnou IP adresu, např. 10.98.16.2. Zkoušel jsem nastavit u desktopu druhou ip adresu ve stejné síti jako o notebooku, jak tu někdo doporučoval, tzn. adresu 10.98.16.3 a přesto se pořád oba compy nevidí. Můžete mi pls někdo poradit, co nastavit dál nebo kde provést korekci? Velké díky.....
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
není to pravda....lze to ....ale musíš mit stejnou ip adresu ....tzn počateční tři sloupce znaku.....např: 10.50.50.1....a na druhym kompu 10.50.50.2....atd....když budeš mit třeba na druhym kompu 11.50.60.2,tak už to nepojede,pac prvni cislo identifikuje druh site.....
je jasny,že veřejná IP nejede s neveřejnou,protože je uplně jina.....tak pak nemužeš videt kompy v siti
jinak ten modem,funguje neco jako switch....já to tak použvám s kaámošem a jede to v pohode:-))
je jasny,že veřejná IP nejede s neveřejnou,protože je uplně jina.....tak pak nemužeš videt kompy v siti
jinak ten modem,funguje neco jako switch....já to tak použvám s kaámošem a jede to v pohode:-))
- DareDevil
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- DareDevil
- Začátečník

pavel.minarik píše:jistě, nastavení sítě ve Windows, na tomto fóru už k tomuto tématu bylo nápsáno dost a dost (hledej)
Jo dík a můžeš mi pls aspoň příblížít kde to hledat?
Naposledy upravil(a) DareDevil dne sob 26. bře 2005, 10:46, celkem upraveno 1 x.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- DareDevil
- Začátečník

- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jestli na obou kompech funguje internet,tak:DareDevil píše:Já mám podobný problém. mám taky internet od kabelovky. do 1compu to mám přes USB a do druhýho přes ethernet(kabel k síťovce od modemu) IP adresa se liší pouze v posledním sloupci a to o 2(dejme tomu že je 10 a 12)kompy na sebe nevidí. Highlander psal že to nějak jde poradíte mi pls? díkec
zkus jestli maji na sebe ping .....pokud budou mit na sebe ping,tak to je jenom nastavenim ve widlech ..myslim v tom pruvodci v XP
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: