Problémy s grafarnou

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Brzda
Začátečník
Začátečník

Problémy s grafarnou

Příspěvek od Brzda »

Zkoušel jsem taktovat grafiku GF FX5900XT od Gigabyte a taktl jsem ji z 700 na 810 paměti, a jadro z 390 na 460. Žádné artefakty se neobjevovali. Grafika šlapala v poho. Ale ve hrách asi tak po 2 minutách se mi sekne a za chvili zase rozjede, ale v 3Dmarku nic. Ted sem snizil takty na 750 paměti a 430 jadro. Teď jede v poho ani se nesekne. Tak se chci zeptat jestli by nepomohlo zvýšit napětí na AGP, nebo nějakej Vmod (v českém jazyce, popř. i obrázky)?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

A co takle FAQ :-).Tam je toho dost :wink:
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

nechce se me tam hledat, trvalo by to dlouho a chci rovnou odpoved a ne nekde hledat kde stejne najdu neco jinyho co nepotrebuju.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

AGP voltáž ne, VMod možná jo
ignorelist: kremrole a dezoláti
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

A jak mám ten Vmod udělat? Můžete sem uvézt český návod, popř. i s obrázky? Anglicky totiž neumím, takže mi sem nedávejte žádný anglický návody.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Brzda píše:Anglicky totiž neumím
sou tam vetsinou jeste polsky nebo rusky... :)
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=24687 ,
presneji http://www.xbitlabs.com/articles/video/ ... ing_2.html a je to ENG... CZ asi nesezenes. Leda ze by byl nekdo tak hodnej a prelozil to.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

A něco jinýho by se nenašlo? Třeba i s obrázky?
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Brzda píše:A něco jinýho by se nenašlo? Třeba i s obrázky?
Ty si fakt asi brzda a drza, ja by som to zamkol.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

Já říkam že neumím anglicky!! Jako magor se učim NJ. A na nějakej Vmod bez pořádnýho popisu si netroufám. :oops:
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Brzda píše:nechce se me tam hledat, trvalo by to dlouho a chci rovnou odpoved a ne nekde hledat kde stejne najdu neco jinyho co nepotrebuju.
Ide o formu prejavu a nie o obsah tvojho prispevku,ale nie som tvoj foter,aby som ta tu karal.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Taky se mi to tvoje vyjadřování moc nelíbí.Vem v úvahu že tady žádáš o radu a mi ti můžem ale NEMUSIME pomoct a pokud nevíš přesně o co jde tak ti nemá cenu něco o VModu vykládat ani v češtine a ještě z obrázky navíc si myslím podle tvého projevu že by jsi to ani nezvládl a karta by to nepřežila a pc a angličtina bohužel patří k sobě s tím nic nenaděláš.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Brzda píše:Já říkam že neumím anglicky!! Jako magor se učim NJ. A na nějakej Vmod bez pořádnýho popisu si netroufám. :oops:
Hehe... Ja se taky ucim nemecky. Ale i anglicky... :)
Obrazky staci, ne?

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

beztak jsou ty navody i v němčině, uz jsme myslel nejaky videl.. jo a kdyz se mrknes do faq tak tam nejaky vobrazky myslim jsou...tea v odkazech :D
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

Proč mě každej ignorujete? Já anglicky moc neumím ale zaklady jo. PC rozumím velmi dobře, tak nevím co furt proti mě máte. Když neuvidím obrázky, tak nevím ani do čeho du. A nechcu si zničit grafarnu za 6 tiček. A když mě tady nikdo nedokáže poradit, tak se budu muset zeptat jinde. :x :cry: :x To sem si nemyslel že tady budou takový ignoranti. Tato stránka je snad proto, aby se radilo těm co němčemu nerozumí nebo neví jak to udělat, ale zatím se mě to tak nejeví. Vypadá to tu jako kdyby tady každý rozuměl PC hneď napoprvé. :cry:
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Zkus mrknout na tohle je to sice pro Ati ale at vis co ten Vmod je kdyz si tu kartu za šest tiček nechceš zničit.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=28486
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

Brzda píše:Proč mě každej ignorujete? Já anglicky moc neumím ale zaklady jo. PC rozumím velmi dobře, tak nevím co furt proti mě máte. Když neuvidím obrázky, tak nevím ani do čeho du. A nechcu si zničit grafarnu za 6 tiček. A když mě tady nikdo nedokáže poradit, tak se budu muset zeptat jinde. :x :cry: :x To sem si nemyslel že tady budou takový ignoranti. Tato stránka je snad proto, aby se radilo těm co němčemu nerozumí nebo neví jak to udělat, ale zatím se mě to tak nejeví. Vypadá to tu jako kdyby tady každý rozuměl PC hneď napoprvé. :cry:
ty asi moc nevis co je to ten v-mod vid...my tady sice jsme od toho aby jsme radili..ale v prvni rade bys ses mel mrknout do faq.. jinak jsme ti psal ze kdyz projedes google tak ten navod n nemine najdes.. :wink:
kdyz zahledas tady na PC tuningu tak ten v mod najdes ke kratam ATI zrovna k 9550 jsou tam obrazky.. napr pajeni toho odporu atd. jsou tam na to odkazy..hledej!! a hlavne se nerozciluj :roll:
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

Já vím co je Vmod. Prostě se k regulaci napětí na kartě připájí nějaký odpory od 8Kohm do 10Kohm. Ale nevím ke kterým nožičkám to mam připajet. A proto chcu ty obrázky, abych věděl ke kterým to mám přpijátek a kde přesně mám měřit napětí.
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

Ale ja potrebuju na GF FX5900XT, a ne na ati. Na tu stranku sem se dival ale ta moje ma uplne jine rozvrzeni.
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

Už sem našel obrázek podle kterého to udělat, je na ní uplně stejné rozvržení grafarny jako mé. Teď jenom potřebuju zjistit jaké hodnoty mám nastavit na těch poteinciometrech.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“