Prosím o zhodnocení budoucí sestavy.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Brizka
Nováček
Nováček

Prosím o zhodnocení budoucí sestavy.

Příspěvek od Brizka »

Prosím zhodnoťte mi tuto sestavu.

AMD Athlon 64 3000+ BOX 939.
DIMM 512MB DDR PC3200 (400 MHz) CL 2.5 CORSAIR
DIMM 512MB DDR PC3200 (400 MHz) CL 2.5 CORSAIR
LEADTEK WinFast A6600 GT TDH Geforce 6600GT 128MB DDR3 TV-out DVI AGP (8x)
Hitachi 7K250 160GB (7200rpm, SATA/150, 8MB cache)
DVD±RW ASUS DRW-1608P BLACK retail
FDD SONY/ALPS 3.5"
GIGABYTE GA-K8NS-939
MODECOM Fresh Silver-Black (ATX, 350W Fortron,
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jak jsem psal, jen tu DVDRW bych dal NEC nebo TEAC.
Stačilo poprosit admina aby ti to přesunul do odpovídající sekce takto je to duplicidní thread.... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Brizka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brizka »

Jo, díky moc. Poprvé jsem si nevšiml, že je tady sekce PC sestavy. A ten můj první přízpěvek byl asi smazán.
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

nechci do toho kecat aaale proc chces AGP?vzdyt PCIE stoji stejne , to byt tebou bych si velmi rozmyslel :wink:
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Tiez by som siel do PCIE.....
Na grafike usetris a mozes mat lepsiu dosku...napr. DFI
DVDRW NEC 3520
BTW: kolko stoja tie pamete a kde to vlastne kupujes?
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

desku kup DFI, grafiku do PCI-e.
mechaniku buď NEC nebo LG.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

Smith píše:desku kup DFI, grafiku do PCI-e.
mechaniku buď NEC nebo LG.
presne a pameti 500MHz
....ze by to byl MELOUN
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Keďže pôvodný thread zrušili, tak ešte raz :-D

Dosku by som radšej zvolil ABIT AV8 3RD EYE, je v tejto kategórii najsamlepšia, je v pohode s cenou, má 5 ks regulovaných konektorov na vetráky a taktiež v pohodičke merače teplôt
Nehovoriac o tom, že zatiaľ nemá až také výrazný problém s nekompatibilitou komponentov ako iné dosky.

Taktiež ako spomínal vyššie napalovačku radšej TEAC, alebo LITE-ON, keďže LITE-ON je zatiaľ aj v testoch najlepšia a má tú istú elektroniku ako TEAC len je lacnejšia.

A HDD prečo nie MAXTOR, jeho pomer hluk/výkon je najlepší a nehovoriac o spoľahlivosti. Čo mám skúsenosti, tak HITACHI (IBM), SAMSUNG, SEAGATE a WD mi odchádzali u užívateľov 2 až 3 z 5 a MAXTOR 1 zo 100.

Tak asi toľko
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

romco píše:Keďže pôvodný thread zrušili, tak ešte raz :-D

Dosku by som radšej zvolil ABIT AV8 3RD EYE, je v tejto kategórii najsamlepšia, je v pohode s cenou, má 5 ks regulovaných konektorov na vetráky a taktiež v pohodičke merače teplôt
Nehovoriac o tom, že zatiaľ nemá až také výrazný problém s nekompatibilitou komponentov ako iné dosky.

Taktiež ako spomínal vyššie napalovačku radšej TEAC, alebo LITE-ON, keďže LITE-ON je zatiaľ aj v testoch najlepšia a má tú istú elektroniku ako TEAC len je lacnejšia.

A HDD prečo nie MAXTOR, jeho pomer hluk/výkon je najlepší a nehovoriac o spoľahlivosti. Čo mám skúsenosti, tak HITACHI (IBM), SAMSUNG, SEAGATE a WD mi odchádzali u užívateľov 2 až 3 z 5 a MAXTOR 1 zo 100.

Tak asi toľko
pri nove sestave , je dnes opravdu blbost jit do AGP , nevidim duvod , smysl ...
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

K!ll3r píše:
romco píše:Keďže pôvodný thread zrušili, tak ešte raz :-D

Tak asi toľko
pri nove sestave , je dnes opravdu blbost jit do AGP , nevidim duvod , smysl ...
Asi by som povedal toľko PCIE za takú cenu ako AGP nie sú také výkonné.
Tak prečo nie a ešte dosť dlho sa bude vyrábať AGP, keďže PCIE majú slabšie problémiky.
Nehovoriac o tom, že keď kúpi napr. RADEONa X800, tak mu stačí táto mašina min. na 2 roky a potom bude aj tak kupovať nový stroj :-D
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

romco píše: Asi by som povedal toľko PCIE za takú cenu ako AGP nie sú také výkonné.
Tak prečo nie a ešte dosť dlho sa bude vyrábať AGP, keďže PCIE majú slabšie problémiky.
Nehovoriac o tom, že keď kúpi napr. RADEONa X800, tak mu stačí táto mašina min. na 2 roky a potom bude aj tak kupovať nový stroj :-D
tak to co si napsal je opravdova blbost , za prve PCIE jsou pri stejne cene vykonejsi , 6600gt stoji min v PCIE nez v AGP a to plati o vsech kartickah , navic do PCI-E mas X800 ci X800xl :roll:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

K!ll3r píše:pri nove sestave , je dnes opravdu blbost jit do AGP , nevidim duvod , smysl ...
souhlas, za pár šupů je A64-939, nForce4 a PEG grafika, nemá cenu do novýho PC dávat nic jinýho... PEG verze GF6600 nebo GF6600GT jsou naprosto jasnej kauf, do výkonnějšího PC klidně nějakej X800 a je to vyřešený, na AGP proboha do novýho PC zapomeňte, je to už mrtvá technologie :roll: nemá to žádnou budoucnost
ignorelist: kremrole a dezoláti
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

K!ll3r píše:
romco píše: Asi by som povedal toľko PCIE za takú cenu ako AGP nie sú také výkonné.
tak to co si napsal je opravdova blbost , za prve PCIE jsou pri stejne cene vykonejsi , 6600gt stoji min v PCIE nez v AGP a to plati o vsech kartickah , navic do PCI-E mas X800 ci X800xl :roll:
Nebudem sa hádať, sorry. ceny sú porovnateľné som bol v starom cenníku, sorry.
Ale otázočka máš s tým HW skúsenosti, že vieš poradiť ?
Odtestoval si na vlastnej koži NFORCE a PCIE ? PCIX ......?
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

jelikoz vlastnim PC kram , muzu odpoved ze ano a to nekolik druhu desek , grafik a podobne :wink:
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

K!ll3r píše:jelikoz vlastnim PC kram , muzu odpoved ze ano a to nekolik druhu desek , grafik a podobne :wink:
Testoval si aj dané zostavy, benchmarky a tak ?
Máš nejaké výsledky, bolo by zaujímavé porovnať v cenovej zostave takej a takej aký je výsledok pri PCIX a pri AGP :-)
Akou adekvátnou zostavou by si nahradil hore spomínanú, alebo prípadne moju : MSI K8T NEO2 FIR + ATI Radeon 9800pro ?
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

romco píše:
K!ll3r píše:jelikoz vlastnim PC kram , muzu odpoved ze ano a to nekolik druhu desek , grafik a podobne :wink:
Testoval si aj dané zostavy, benchmarky a tak ?
Máš nejaké výsledky, bolo by zaujímavé porovnať v cenovej zostave takej a takej aký je výsledok pri PCIX a pri AGP :-)
Akou adekvátnou zostavou by si nahradil hore spomínanú, alebo príapdne moju : MSI K8T NEO2 FIR + ATI Radeon 9800pro ?
porovnani neni vubec zajimave , protoze to ma stejny vykon , uvedom si, ze treba chip pro 6600 je stejny jak pro PCIE tak pro AGP , ma to stejny vykon , nijak se to nelisi , akorat PCIE je levneji a treba u pripadu PCIE ma lepsi OC , pokavad vezmu tvoji kombinaci , tak urcite desku DFI , ktera je asi nejlepsi pro s939 na trhu a k tomu , nejakou 6600gt trebas gainward , leadtek , to bys mel o trochu vetsi vykon +- 10 - 15% , pokavad bys chtel vetsi vykon , tak X800xl za cca 9K , ktera nabizi velmi vysoky vykon , defakto ma vykon +- 6800gt , tak o 5 procent pomalejsi , zatimco X800xl stoji 9k , tak 6800gt tak 11-12k .... , je to asi nejlepsi volba, ktera je , ci sehnat X800 od saphiru prvni revizi u ktere sli pameti pretaktovat z 700mhz na 1155mhz :) a stoji krasnych 7K :wink:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

vypalovacky TEAC ani omylem...
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

ICE píše:vypalovacky TEAC ani omylem...
Díky K!ll3r, keď som to kupoval pred 3 mesiacmi, tak cenovo, výkonom a pretaktovaním mi to lepšie vyšlo s AGP,ale to už je teraz naozaj história :-)
ICE a prečo nie TEAC ?
S nimi mám len dobré skúsenosti, i keď mi ich prešlo iba možno 20 rukami.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

protoze posledni co udelal teac dobry byla 40x :P

koupil bych NEC 3520A, coz je uple super palka, nebo pokud potrebujes DVD RAM, tak nejaky to LG... ja bych sel do necu...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

vypalovačku buď NEC, Pioneer nebo ASUS... de facto to má podobnou elektroniku a střeva.

LG neznám, nevěřím :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“