Problém s DVD/RW/R9 LG GSA-4120B - vyřešeno
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Biuz
- Nováček

-
Problém s DVD/RW/R9 LG GSA-4120B - vyřešeno
Mám výše uvedenou vypalovačku a mám problém s vypalováním při rychlosti vyšší než 4x. Při vypalováni konkrétně 8x, rychleji jsem zatím nepálil, se při 76% znovu načte vyrovnávací paměť, zpravidla to dělá u všech mechanik při přechodu na vyšší rychlost, vypalování totálně vytuhne. Mechanika stále bliká, Nero dopočítá čas a začne přetahovat, jen procenta u zásobníků, stavu vypalování a bufferu na vypalovačce se zastaví. Nero pak jde ukončit přes Spávce úloh, ale vypalovačka stale bliká a ani nereaguje na tlačítko eject. Nezbívá než restart, ať už softwarový nebo tvrdý. Tento jev jsem zpozoroval už dřiv, ale tehdy to mělo vždy příčinu, kupříkladu: někdo odemne začal něco ztahovat přes lokalní síť (nebo jakákoliv nárazová práce HDD), ale jinak to vždy dovypalovalo, ale teď to vždy v 76% vytuhne. Pravdou je, že jsem v poslední době na počítači provedl změny v podobě flashe Biosu základní desky i firmwaru na vypalovačce samotné na poslední dostupnou verzi (A115). Zatím se mi to stalo vždy při vypalování Image o maximální velikosti 4,4-4,5 GB, ale tento dotaz píšu hlavně protože se mi už nechce kazit další media zatím celkem 8ks tak pokud máte zkušenosti prosím poraďte zda třeba pomůže přeinstalovat Winwows (používám XP a nad touto možností chci uvažovat až jako poslední) nebo něco jiného. Mám CPU konf. MB MSI KT3 Ultra-ARU, AMD Ath. XP 1700+, HDD 80GB rozdělen na 16GB a zbytek a virtuální paměť dokonce přiřazenou na obě jednotky. Jinak okrajově ještě Geforce4MX440, Pioneer DVD-ROM 106, LG... , Ram 1x 256/266 a 1*256/400. Děkuji.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Biuz
- Nováček

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele: