Nedokážu si to vysvětlit, protože se to stalo z ničeho nic ...
Náhlé zvýšení všech teplot
Moderátor: morke
- Thellwin
- Administrátor

Náhlé zvýšení všech teplot
Všimnul jsem si, že se mi najednou zvýšily všechny teploty ... CPU z 33 na 39 v klidu, chipset z 31 na 37!! v klidu ... disk 33 na 35 (to bude spíš tim, že mám v case teď trochu větší horko). Zvýšením venkovních teplot to nebude, protože teplota v pokoji je pořád zhruba stejná.
Goldnoob team proud member!
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Náhlé zvýšení všech teplot
Vyluxuj case hlavně nasávací otvory.....Thellwin píše:Všimnul jsem si, že se mi najednou zvýšily všechny teploty ... CPU z 33 na 39 v klidu, chipset z 31 na 37!! v klidu ... disk 33 na 35 (to bude spíš tim, že mám v case teď trochu větší horko). Zvýšením venkovních teplot to nebude, protože teplota v pokoji je pořád zhruba stejná.
- Thellwin
- Administrátor

- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

Tak nic ... vyluxoval jsem, ale pořád stejný ... někde je něco špatně, protože mám na CPU 36 st. už v BIOSu ... 
Tady je link na screen Speedfanu, nevim jestli to s tim má něco společnýho, ale jsou ty voltáže normální ?
http://ombik.wz.cz/SpedFan.JPG
Tady je link na screen Speedfanu, nevim jestli to s tim má něco společnýho, ale jsou ty voltáže normální ?
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Default u Bartona 2500 je 1,65V!!!Thellwin píše:Tak nic ... vyluxoval jsem, ale pořád stejný ... někde je něco špatně, protože mám na CPU 36 st. už v BIOSu ...
Ale ty teploty jsou good co se ti na nich nezdá?
- Thellwin
- Administrátor

Já vím, že Barton má 1,65 ... těch 1,7 jsem tam dal já, pro jistotu ... myslel jsem jestli jsou v pořádku ty zakoroužkovaný voltáže, když u -12V je -16,97V a u -5V je -8,78V ...
Teploty by byly good, kdybych tam před tim neměl tři tejdny CPU 33 st. v klidu 41 max a čipset 31 st. v klidu 34 max ...
Teploty by byly good, kdybych tam před tim neměl tři tejdny CPU 33 st. v klidu 41 max a čipset 31 st. v klidu 34 max ...
- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Skim
- Začátečník

-
Ale ne jarem to nebude, mám úplně stejný problém, teploty na CPU v klidu mi stouply z cca 32 stupňů (při 22-ti stupních v místnosti) na 36 stupňů a při zátěži ze 47-49 na 52 až 55, (chipset se "oteplil ještě více - z 34 st. na 38 st. v klidu) také jsem myslel, že to je prachem v PC, ale poté, co se po vyluxování celé základní desky, větráku na cpu a zdroje teploty prakticky nezměnily (pokles o cca 0.5 stupně) si myslím, že na vině může být buď nekvalitní teplovodivá pasta, "rozkalibrování" teplotního snímače či nějaký skrytý program na pozadí. Proti prvnímu vysvětlení stojí fakt, že větrák na CPU se mi zdá i subjektivně "teplejší než dříve - > odvádí od cpu více tepla a ten by měl být zákonitě, studenější, nakonec to může být i tím, že Prescotty se stárnutím stávají nenasystnější a nenasytnější, co se příkonu týče (což je ale z logiky věci pravděpodobně hloupost). Nejrozumější se mi zdají varianty špatné kalibrace teplotního čidla a prach v místech pc, kam zkrátka lidské oko nedohlédne.
S pozdravem Skim
S pozdravem Skim
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vždy je potřeba měřit okolní teplotu, bez toho se dál nehnete... Nebo to vztahovat na běžné podmínky(což obsahuje jistou chybu) třeba 20 nebo 25 °C. Ono když okolí stoupne o 3°C procák může vylítnout třeba o pět. Kdo ví jak funguje ta elektronika (a jiné) funguje by to snad mohl potvrdit, ne?
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
- Thellwin
- Administrátor

- Intelman
- Začátečník

- Maxtor
- Začátečník

-