Lze zlepsit příjem Wifi na notebooku ...

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Bobo_N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Lze zlepsit příjem Wifi na notebooku ...

Příspěvek od Bobo_N »

Lze zlepsit příjem Wifi na notebooku s integrovanou wifi karkou bez konektoru na externí anténu ? Máte nějaké praktické zkušenosti ?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

nelze, leda flash novýho firmware wifiny (nicméně to jsem na NB ještě neviděl, možná je to součástí novýho BIOSu)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
pepa.02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa.02 »

Vykuchat a připájet lepší :oops:
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

pepa.02 píše:Vykuchat a připájet lepší :oops:
... trochu pochybné řešení.

Pochybuji že s tím něco uděláš. Záleží na konkrétním notebooku, kde a jak má síťovku připojenou -> flashnout firmware jak psal pavel.minarik. Já jsem po tom nepátral, ale dost o tom pochybuji. Každomádně pokud se to povede tak dej vědět. Mnohem jednoduší řešení je nějakou pic-micku (pcmcia) kartu. Když koupíš nějaké Orinoko nebo Avayu tak neprohloupíš a dá se k nim připojit externí anténka.

Doufám, že neporuším nějaké pravidlo o reklamách když ti doporučím kouknout na http://www.wifiobchod.cz, kde jich mají spoustu. Dobré je, že tam jsou i komentáře od zákazníků.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
shadow Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shadow Walker »

Ja mam acer 1711 a je v tom integrovana wifi. Prvni vec co jsem udelal kdyz se me dostal do ruky tak bylo to ze sem to vykuchal a misto dratu co sly k interni antene sem si napejel svuj konektor a normalne tam pripojuji tedka externi antenu. Ale muzu rict ze ty sitovky co se montuji do notalu sou slabe. V miste kde na gigabyte sitovku chytim plno siti tak ta v notalu ani netukne. Doporucuji ti koupit si nejakou sitovku orinoco a ta by uz mela mit vyvedeny konektor na externi antenu :wink:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

kamarád má acera tm 140x sérii a taky kupoval pcmcia kartu s konektorem na externí anténu. Na cca 200m se ke mě připojí jen s přímou viditelností. ségra má pro změnu 4502lci a na netování doma to stačí. skrz asi 4 zdi má ještě 2 čárky (anténa je na rohu baráku a ona je v místnosti na opačném rohu).

kuchta nouta? neni škoda záruky?

2Bobo_N kam se připojuješ? v práci? ve škole?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
shadow Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

2KARF: No pravda cukalo mi trosku v ruce ale tu wifi sem fakt potreboval. Pro me je slastnej pocit jit na ryby vzit si 24dbi sito a surfovat na netu :lol: No a kdyz to sikovne udelas tak o zaruku neprijdes. 8)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

shadow Walker píše:2KARF: No pravda cukalo mi trosku v ruce ale tu wifi sem fakt potreboval. Pro me je slastnej pocit jit na ryby vzit si 24dbi sito a surfovat na netu :lol: No a kdyz to sikovne udelas tak o zaruku neprijdes. 8)
no o záruku přijdeš, to se neboj
proto bych si radši zaplatil pcmcia wifinu co má externí konektor, pájet novej notebook je docela kamikadze akce :oops:
shadow Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kdyz to sikovne rozdelas tak o zaruku neprijdes :roll:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

shadow Walker píše:Kdyz to sikovne rozdelas tak o zaruku neprijdes :roll:
v rozdělání bych ten hlavní problém neviděl, co to pájení :D :oops:
shadow Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No kdyz to sikovne napajis 8) Nee tady to byo stineni na pajeni a hlavni na sroubek takze fklidu no problemo 8-)
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

shadow Walker píše:No kdyz to sikovne napajis 8) Nee tady to byo stineni na pajeni a hlavni na sroubek takze fklidu no problemo 8-)
Na této stránce se přemnožily smajlíci ale není to taková sranda protože jsou to profici a mají oči. Na tu úpravu pravděpodobně příjdou a ty o záruku následně příjdeš určitě a pak to bude :-D :D :) :? :o :x :sad: .
Takže ostatním zájemcům bych přeci jenom doporučil investovat, proti ceně notebooku, směšnou částku za pcmcia kartu ... a dál to neřešit.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“