60HZ ve starych hrach WinXP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
LUmpy
Nováček
Nováček

60HZ ve starych hrach WinXP

Příspěvek od LUmpy »

Prosim potřeboval bych poradit, sice sem tu podobné téma hledal ale nenašel nic co by pomohlo..Takže prostě když spustim jednu starou hru tak má stabilní rozlišení 60HZ, zkoušel sem programy jako ReForce, RefreshFIxMK2 ale nic nepomohlo :( , sice v tech programech nastavim treba 85 ale nic se nedeje...
P4 2.4Ghz, 512MB DDR, GeForce2GTW 64MB
Windows XP SP1
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

podle mě to u straých her nejde jinak, prostě si nastaví režim a hotovo
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

potlačení obnov. frekvence v nastavení ovladačů jsi zkoušel...u mě to zabralo
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
LUmpy
Nováček
Nováček

Příspěvek od LUmpy »

No zkoušel dal sem pevně frekvence ručne do registrů, což sice šlapalo ale jen ve widlych a novych her atd. jinak je to stejny stará hra na nic nereaguje . Chjo kdyby ty nový aspoň ze něco stáli. . .
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

kdyz to zamces powerstripem napevno pro vsechna rozliseni, tak to taky nejede?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ICE píše:kdyz to zamces powerstripem napevno pro vsechna rozliseni, tak to taky nejede?
podle mě to nepude, protože ta stará hra ty ovladače nepoužívá a prostě přistupuje ke kartě v režimu VGA compatibile, můžeš napsat několik příkladů, které takto zlobí?
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Mě to nefunguje u Call of Duty :evil:
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Luks píše:Mě to nefunguje u Call of Duty :evil:
Tak tam bude asi chyba mezi židlí a klávesnicí. :sad: COD maká s potlačením frekvencí OK. :oops: :wink:
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

No mě ne.V ovladačích jsem to zkoušel X krát.Asi to dělaj ovladače....mám 71.80 a jsem línej tam dávat jiný :oops:
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Luks píše:No mě ne.V ovladačích jsem to zkoušel X krát.Asi to dělaj ovladače....mám 71.80 a jsem línej tam dávat jiný :oops:
Coolbits :P Stačí číst sekci ovladače. :devil:
LUmpy
Nováček
Nováček

Příspěvek od LUmpy »

Mno tak jedna se o hru Albion asi z 199x roku, powerstrip a podobny blbiny s tim nic nenadelaj..ale me tak neco napadlo pokud vim v win98 byl rezim pro obrazovku optimalni tzn nastavil frekvenci tak vysokou jakou byl monitor schopnej zvládnout na daným rozlišení, ale nevím jestli to funguje u těch starých her, stejne se mi kvuli tomu nechce dělat bordel v systémech :|
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Shit píše:
Luks píše:No mě ne.V ovladačích jsem to zkoušel X krát.Asi to dělaj ovladače....mám 71.80 a jsem línej tam dávat jiný :oops:
Coolbits :P Stačí číst sekci ovladače. :devil:
Nejse zas taková lama....ty mám :sly:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no pane, Albion je přece gameska určená pro DOS a ne Windows?
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

Luks píše:
Shit píše:Coolbits :P Stačí číst sekci ovladače. :devil:
Nejse zas taková lama....ty mám :sly:
zkus ReForce... CoD je OpenGL a starsi drivery s tim mely problemy, ikdyz sem presvedcenej, ze 71.80 musej umet i vnutit frekvenci i oGL... jen jestli mas spravny rozliseni ;) treba kdyz se montaku pokusis vnutit moc velkou obnovovacku, kterou nezvlada, tak myslim ze mu wokna hodej 60Hz, ne?
ASUS F3T
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Nainstaloval jsem 76.10 a už to funguje :)
cert
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

60Hz pri COD: United Offense a GTA San Andreas+Vice City

Příspěvek od cert »

COD United Offensive a GTA Vice+San Andreas mi idu stale iba na 60Hz.
Monitor zvlada vyssie frekvencia v pohode, Catalysty mam najnovsie.
IN DUST WE TRUST
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 60Hz pri COD: United Offense a GTA San Andreas+Vice City

Příspěvek od Antonín Chromý »

cert píše:COD United Offensive a GTA Vice+San Andreas mi idu stale iba na 60Hz.
Monitor zvlada vyssie frekvencia v pohode, Catalysty mam najnovsie.
U ati to bohužel není tak jednoduché jako u nvidie. Alespoň já nepřišel na nic lepšího než řešení třetí strany.

Buď rezidentní, ale 100% funkční a spolehlivý Refreshlock nebo jednorázovou Refreshforce, která má ale občasné problémy s kompatabilitou (některé hry nelze spustit).

http://www.pagehosting.co.uk/rl/
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

pavel.minarik píše:podle mě to nepude, protože ta stará hra ty ovladače nepoužívá a prostě přistupuje ke kartě v režimu VGA compatibile, můžeš napsat několik příkladů, které takto zlobí?
Naprosty souhlas.. Albion je dosova vec, coz znamena, ze ovladace z oken vubec nepouziva.. tady zadny CoolBits (coz mimochodem delaji vsechny jmenovane programky) nepomuze.. Nebo mi snad nekdo chce tvrdit, ze umel v dosu nastavit freqenci monitoru..?
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“