Ostatní pc nás na síti nevidí.Připojujem se ale přes WIFI
Moderátor: Don
- Nvidia fanda
- Začátečník

-
Ostatní pc nás na síti nevidí.Připojujem se ale přes WIFI
Ahojda lidi.
Máme problém s bratrem.
Máme router běžící na linuxu který je ppropojen s modem chello.
A teď:
do rouetru je zapojeno několik pc ty se vidí na síti a mohou na internet.
Bohužel dokudď jsme oužíval sítovku lan 10/100 bylo vše v pohodě pa jsem si udělal svoji podsíť a přesedlaly jsme s bratrem na wifi.
Tedď ale my nikhoho nevidíme na sítia nikdo nevidí ani nás,ale na internet se dostanem.
Asi takto:máme modem chello-ten je propojen do routeru na linuxu který má povoleno několik ip adres,tzv. př. zadám ip adresu 192.168.1.50
dále zadám masku podsítě:255.255.255.0
po té bránu: 192.168.1.3
a po té DNS: 62.22.62.22.2
a náhradní DNS: 192.168.1.3
Tím-tedy trošku jinýma čísly jsem se připojoval an router který mě pustil dos ítě a na internet a viděly jsem se všichni na síti.
Teď aleten kabel od routeru vede do našeho WIFI routeru/ap od Belkinu kde mame nastevano pod internet tyto vyse uvedene parametry+ze je to static.pripojeni a do site LAN mame sve parametry tedy:
tedy:
ip adresa routeru např:192.168.5.1
pak starting pool adres: 192.168.5.2
ending pool adres.192.168.5.100
tot vse co je pdo lan
Pak mám vlastní nazev SSI-nazev site,no a mám nastaveno sifrovani WEP 128bit atd.Tím mám vytvořenoou podsíť.
Sifrovani to delat nemoholo a i kdyby ano tak jsem ho zkousel odpojit.Zkousle jsem vypinat firewall a nic.Proste je nevidim nevim kde je chba,predtim mam takovy dojem ze pokud tam byly minule windows xpnaintsalovane tak an tyto parametry jsem videl vsechny i na siťi.
Vsude mam ipnastevny bez chyby a ve windows jsem jeste zkousel nastavit sit jako: tento pc se pripojuje primo nebo prostrednictvim rozbocovace a ostatni pc se pripojuji na internet prirmo nebo prostrednictvim rozbocovace a nic.Zkousel jsem si dat i stejnou skupinu-kdysi to pomohlo kdz byl problem u klasic.sitovky.A nic.
Uz nevim....
kde mam chybu?
Máme problém s bratrem.
Máme router běžící na linuxu který je ppropojen s modem chello.
A teď:
do rouetru je zapojeno několik pc ty se vidí na síti a mohou na internet.
Bohužel dokudď jsme oužíval sítovku lan 10/100 bylo vše v pohodě pa jsem si udělal svoji podsíť a přesedlaly jsme s bratrem na wifi.
Tedď ale my nikhoho nevidíme na sítia nikdo nevidí ani nás,ale na internet se dostanem.
Asi takto:máme modem chello-ten je propojen do routeru na linuxu který má povoleno několik ip adres,tzv. př. zadám ip adresu 192.168.1.50
dále zadám masku podsítě:255.255.255.0
po té bránu: 192.168.1.3
a po té DNS: 62.22.62.22.2
a náhradní DNS: 192.168.1.3
Tím-tedy trošku jinýma čísly jsem se připojoval an router který mě pustil dos ítě a na internet a viděly jsem se všichni na síti.
Teď aleten kabel od routeru vede do našeho WIFI routeru/ap od Belkinu kde mame nastevano pod internet tyto vyse uvedene parametry+ze je to static.pripojeni a do site LAN mame sve parametry tedy:
tedy:
ip adresa routeru např:192.168.5.1
pak starting pool adres: 192.168.5.2
ending pool adres.192.168.5.100
tot vse co je pdo lan
Pak mám vlastní nazev SSI-nazev site,no a mám nastaveno sifrovani WEP 128bit atd.Tím mám vytvořenoou podsíť.
Sifrovani to delat nemoholo a i kdyby ano tak jsem ho zkousel odpojit.Zkousle jsem vypinat firewall a nic.Proste je nevidim nevim kde je chba,predtim mam takovy dojem ze pokud tam byly minule windows xpnaintsalovane tak an tyto parametry jsem videl vsechny i na siťi.
Vsude mam ipnastevny bez chyby a ve windows jsem jeste zkousel nastavit sit jako: tento pc se pripojuje primo nebo prostrednictvim rozbocovace a ostatni pc se pripojuji na internet prirmo nebo prostrednictvim rozbocovace a nic.Zkousel jsem si dat i stejnou skupinu-kdysi to pomohlo kdz byl problem u klasic.sitovky.A nic.
Uz nevim....
kde mam chybu?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nvidia fanda
- Začátečník

-
Hmmm.....
Díky za info,ale já zas těm sítím zas moc nerozumím.Je zajímavé že by to ale fungovat mělo a před tím na windows fungovalo,ale nainstaloval jsem okna načisto,když trošku blbly a vše jsem udělal jako vždy a vše funguje jen na sitich se nevidíme.Prosím tě nemohl bys mě dát nějakou radu,nebo já se klidně podívám do manuálu-je i an netu ale i když tam povolím AP tak nevím nevím,navíc to má zas jinou adresu,tak nevím jak bych to pak měl udělat. 
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pokud seš za routerem, tak Ti windosácký sdílení neproleze
musíš nastavit tu wifi krabičku co máš jako APčko s DHCP relay na adresu DHCP ve sve LAN siti (tam je to AP pripojeno), zřejmě to bude adresa, kterou ostatní počítače používají jako bránu
no a wifiny už budou dostávat z DHCP adresu stejně jako počítače v LAN
nevím, co Ti víc poradit, prostě udělej tohle a bude to chodit
musíš nastavit tu wifi krabičku co máš jako APčko s DHCP relay na adresu DHCP ve sve LAN siti (tam je to AP pripojeno), zřejmě to bude adresa, kterou ostatní počítače používají jako bránu
no a wifiny už budou dostávat z DHCP adresu stejně jako počítače v LAN
nevím, co Ti víc poradit, prostě udělej tohle a bude to chodit
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Nvidia fanda
- Začátečník

-
Ja to mam jako router wifi a jsem za tim routerem ktery je spojen s modeme od chella a s ostatníma pc kabelem.
pokuď tě chápu musím zapnout ap-ale když dostanu nebo budu adresu ap co s tíím?
jsem lama-sice jsem se o sítě zajímal trochu a router wifi jsem si nastavoval ale to je tak vše.
Jinak tedy to DHCP je zaply na routeru ale adresy tam nejsou jen:
ip pool starting třeba192.168.5.2
a ip pool ending třeba192.168.5.100
Nu a pak nic.To je ale snad že se tam můžou přihlásti pc mající nastevenou ip adresu v rozmezí 5.2-5.100 ,nebo ne?
Už jsem z toho kokot.-promiň za ta slova
pokuď tě chápu musím zapnout ap-ale když dostanu nebo budu adresu ap co s tíím?
jsem lama-sice jsem se o sítě zajímal trochu a router wifi jsem si nastavoval ale to je tak vše.
Jinak tedy to DHCP je zaply na routeru ale adresy tam nejsou jen:
ip pool starting třeba192.168.5.2
a ip pool ending třeba192.168.5.100
Nu a pak nic.To je ale snad že se tam můžou přihlásti pc mající nastevenou ip adresu v rozmezí 5.2-5.100 ,nebo ne?
Už jsem z toho kokot.-promiň za ta slova
- Nvidia fanda
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak napšítu Ti příklad jak na to co nejlíp - popíšu svou sít:
router SMC Barricade IP 192.168.2.1
DHCP rozsah 192.168.2..100-200
počítače na LAN:
server - 192.168.2.2
notebook - získává IP z DHCP
počítač - získává IP u DHCP
APčko:
IP adresa 192.168.2.10
DHCP releay na 192.168.2.1
Klienti WIFI
notebooky - adresy z DHCP
všimni si faktu, že wifi klienti nedosávají IP od APčka, ale od 192.168.2.1
a APčko nic neroutuje - Windows sdílení funguje
router SMC Barricade IP 192.168.2.1
DHCP rozsah 192.168.2..100-200
počítače na LAN:
server - 192.168.2.2
notebook - získává IP z DHCP
počítač - získává IP u DHCP
APčko:
IP adresa 192.168.2.10
DHCP releay na 192.168.2.1
Klienti WIFI
notebooky - adresy z DHCP
všimni si faktu, že wifi klienti nedosávají IP od APčka, ale od 192.168.2.1
a APčko nic neroutuje - Windows sdílení funguje
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Nvidia fanda
- Začátečník

-
t.......akže už tomu trošku chápu.
ve windows si navolím že chci dotávat ip od dhcp a nenstavím si ip.
Což je škoda,já si je vždy rád nastavil.A myslým si že je to lepší mít přístu pod nějakou ip-všechny to neveme než když se takto může kdokoliv připojit a ono mu to adresy automaticky dá.
pak na routeru zapnu ap bod a nastavim mu dhcp-což jsem tam neviděl,jen ip adresu a masku podsítě
takže tam dám tu ip adresu co máme na síti jako bránu-tzv.tam dám to co mám na routeru nastvené čím se připojuje na ten router.
Jinak všechno ostatní co mám nastaveno v Lan a Internet ,tedy propojení do routeru s ip adresou a dns a pak podsit kde mam vlastne pouze adresu wifi routeru a masku mohu nechat jak je,ne?
Doufám že jsem to alespoň trochu pochopil.je zajímavé že to před tím šlo,tak jak jsem říkal.
A pokuď tomu chápu dobře tak ty ip poll startinga ending adresy nejsou jaé mohu použít já IP adresy ale jaké adresy od-do mě routeru může přidělit?
Tím pádem mám rozsah: 5.2-5.100
tím pádem na dhcp ap nastavím dom.bránu a je to.
problém je jen že dhcp u Ap jsem neviděl.tam je jen povolit a pak Ap bod a pak
Specify IP adress: 192.168.2.254 -tam mohu nastavit co chci?já nevím dhcp to není,tak nevím kde je
Subnet mask: 255.255.255.0 -to nechám klasika
ve windows si navolím že chci dotávat ip od dhcp a nenstavím si ip.
Což je škoda,já si je vždy rád nastavil.A myslým si že je to lepší mít přístu pod nějakou ip-všechny to neveme než když se takto může kdokoliv připojit a ono mu to adresy automaticky dá.
pak na routeru zapnu ap bod a nastavim mu dhcp-což jsem tam neviděl,jen ip adresu a masku podsítě
takže tam dám tu ip adresu co máme na síti jako bránu-tzv.tam dám to co mám na routeru nastvené čím se připojuje na ten router.
Jinak všechno ostatní co mám nastaveno v Lan a Internet ,tedy propojení do routeru s ip adresou a dns a pak podsit kde mam vlastne pouze adresu wifi routeru a masku mohu nechat jak je,ne?
Doufám že jsem to alespoň trochu pochopil.je zajímavé že to před tím šlo,tak jak jsem říkal.
A pokuď tomu chápu dobře tak ty ip poll startinga ending adresy nejsou jaé mohu použít já IP adresy ale jaké adresy od-do mě routeru může přidělit?
Tím pádem mám rozsah: 5.2-5.100
tím pádem na dhcp ap nastavím dom.bránu a je to.
problém je jen že dhcp u Ap jsem neviděl.tam je jen povolit a pak Ap bod a pak
Specify IP adress: 192.168.2.254 -tam mohu nastavit co chci?já nevím dhcp to není,tak nevím kde je
Subnet mask: 255.255.255.0 -to nechám klasika
- Nvidia fanda
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nvidia fanda
- Začátečník

-
Díky za rady Pavle.zkoušel jsem kde co,ale mohu říct jsem kokot+to nejde nevím proč.
Heleď pavle, teď jedu na automat,tzv.ve windows mám sítovce přiřazeno vše automaticky a pomocí DHCP.A funguje to.Můžu na net ale na síti se furt nevidíme.
takže zapl jsem AP-příst.bod navolil IP adresu ve stylu 192.168.5.10 na zkoušku,všude jse to měl s tou 5tkou.Router wifi měl 192.168..5.1
No a masku 255.255.255.0 a to DHCp adresy u AP tam nebyly takže jsem nastavil automat na síťovce ve windows a šel internet ale na síti jsem furt neviděl nikoho ani oni mě,dále jse se navíc nemohl dostat na nastevní na webu-toho WIFI routeru/ap,zatímco dokuď bylo vyplé AP tak ano.te´d je zase vyplý ale nevím co s tím.
Zkoušel jsem ve windows i zadat manuální adresu ale nic.evíš čím by to mohlo,být?
kdybys měl náladu mrknout do manálu tak online v pdf je:
http://www.belkin.com/support/download/ ... 7231-4.pdf
nebo:
http://www.belkin.com/support/download/ ... ng=1&mode=
Díky.
Heleď pavle, teď jedu na automat,tzv.ve windows mám sítovce přiřazeno vše automaticky a pomocí DHCP.A funguje to.Můžu na net ale na síti se furt nevidíme.
takže zapl jsem AP-příst.bod navolil IP adresu ve stylu 192.168.5.10 na zkoušku,všude jse to měl s tou 5tkou.Router wifi měl 192.168..5.1
No a masku 255.255.255.0 a to DHCp adresy u AP tam nebyly takže jsem nastavil automat na síťovce ve windows a šel internet ale na síti jsem furt neviděl nikoho ani oni mě,dále jse se navíc nemohl dostat na nastevní na webu-toho WIFI routeru/ap,zatímco dokuď bylo vyplé AP tak ano.te´d je zase vyplý ale nevím co s tím.
Zkoušel jsem ve windows i zadat manuální adresu ale nic.evíš čím by to mohlo,být?
kdybys měl náladu mrknout do manálu tak online v pdf je:
http://www.belkin.com/support/download/ ... 7231-4.pdf
nebo:
http://www.belkin.com/support/download/ ... ng=1&mode=
Díky.
- Nvidia fanda
- Začátečník

-
Nechal bych tuto diskuzi mrtvou,ale po té dlouhé době co jsem to zkoušel tak furt se navzájem nevidíme s lidmy mající LAN.
Už nevím co s tím vidím jen sebe.zkoušel jsem i rady od pavla
viz výše.
Ale jak říkám to co radil byl možná skvělý tip ale buď to fakt neumím ani pořádně donastavit a nebo nevím.Ale když dám AP bod tak tam žádné DHCP nevidím tak nevím.
prosím o jakoukoly dobrou radu.Díky
Už nevím co s tím vidím jen sebe.zkoušel jsem i rady od pavla
viz výše.
Ale jak říkám to co radil byl možná skvělý tip ale buď to fakt neumím ani pořádně donastavit a nebo nevím.Ale když dám AP bod tak tam žádné DHCP nevidím tak nevím.
prosím o jakoukoly dobrou radu.Díky