Kvalitni chladic na socketA? Jaky vybrat na OC ?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakej chladič?

Příspěvek od AlesShi »

QUERCUS píše:vodníka...
Chci zustat u vzduchu, zatim, je to vyzva! Chladit komponenty vzduchem, aby to bylo efektivni a tichy. Zkloubit to dohromady. To neni jako na vsechno dat vodu a konec. U vzduchu resit ruzny usmernovani tepla ve skrini, vetsi vetraky, pasivy ...
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

2jindra.q já sem ho taky jinde nenašel ale hlavní je že se dá koupit aspoň někde ne pcplus přece neni špatnej obchod

2alesShi no nevim jestli se to tam vejde ale mělo by kdyžtak upiluješ nějaký žebra u toho pasivu na chipsetu
jakou pastu si dal na ten spire že ti tak klesla teplota?
jindra.q
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jindra.q »

jo poslal sem dotaz na na pcplus a napsali mi ze nevi jestli se to na mou desku vejde /epox 8kra2i / takze zase nic a nikdo mi asi neporadi jestli ten pentagram dam na mou desku. takze si nakonec koupim ten spire4-je tichej?
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

kua řikám že se tam vejde! NF7-S má ty kondíky taky hoodně blízko a má je hoodně vysoký a vešlo se to tam! takže na Epox se to určitě vejde
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

renger píše:2jindra.q já sem ho taky jinde nenašel ale hlavní je že se dá koupit aspoň někde ne pcplus přece neni špatnej obchod

2alesShi no nevim jestli se to tam vejde ale mělo by kdyžtak upiluješ nějaký žebra u toho pasivu na chipsetu
jakou pastu si dal na ten spire že ti tak klesla teplota?
Pastu kterou sem dostal k silencru(AC silicon)
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Me by take zajimalo jak je na tom Aero Lite 7... ma ho hodne lidi ale nikde jsem neslysel ucinnost/hluk.

A ten pentagram chladi jak v porovnani se Primecoolerem?
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

MAN píše:Me by take zajimalo jak je na tom Aero Lite 7... ma ho hodne lidi ale nikde jsem neslysel ucinnost/hluk.
Chladič
Teploty

taky jsem si ho chtěl koupit, ale asi bych to nevydržel poslouchat, tak mam AC CS 2 ..

Ten Pentagram s hlučností 27dB v normal modu suxx.. Do takovejhle "kopií" Zalmanu bych nešel..

co se týče těch turbín tak maximálně ten Gigabyte, ten uznávám..

AlesShi píše: Chci zustat u vzduchu, zatim, je to vyzva! Chladit komponenty vzduchem, aby to bylo efektivni a tichy. Zkloubit to dohromady. To neni jako na vsechno dat vodu a konec. U vzduchu resit ruzny usmernovani tepla ve skrini, vetsi vetraky, pasivy ...
pěkná blbost.. rok budeš takhle vymakávat proudění vzduchu, pak zjistíš, že tě to vyšlo dráž než dobrej vodník a když budeš chtít upgradovat na A64, tak budeš muset kupovat novej chladič..

super je TT Silent Boost, ten je podle mě i cenově na tom nejlíp.. pak jsou super ty TT Cool / Silent Towery, ale cena už je jinde..
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

AlesShi píše: Chci zustat u vzduchu, zatim, je to vyzva! Chladit komponenty vzduchem, aby to bylo efektivni a tichy. Zkloubit to dohromady. To neni jako na vsechno dat vodu a konec. U vzduchu resit ruzny usmernovani tepla ve skrini, vetsi vetraky, pasivy ...
pěkná blbost.. rok budeš takhle vymakávat proudění vzduchu, pak zjistíš, že tě to vyšlo dráž než dobrej vodník a když budeš chtít upgradovat na A64, tak budeš muset kupovat novej chladič..

Rok :D ? To mi vydrzi tak maximalne pres prazdniny, socketA neni nesmrtelnej. Na A64 bude voda :wink:
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

AlesShi píše: Rok :D ? To mi vydrzi tak maximalne pres prazdniny, socketA neni nesmrtelnej. Na A64 bude voda :wink:
Tak si tu vodu rovnou radší natrénuj na A. A64 topí míň - to spíš uchladí vzduch.
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

Pajax píše:
AlesShi píše: Rok :D ? To mi vydrzi tak maximalne pres prazdniny, socketA neni nesmrtelnej. Na A64 bude voda :wink:
Tak si tu vodu rovnou radší natrénuj na A. A64 topí míň - to spíš uchladí vzduch.
asi tak.. imho pak stačí za 100,- vyměnit sponu..
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Co tenhle Tower ? Pude v budoucnu i na A64. Vite o nem neco? Jak dobre chladi?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28291
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

AlesShi píše:Co tenhle Tower ? Pude v budoucnu i na A64. Vite o nem neco? Jak dobre chladi?
nejsme vševědové -> http://www.modding-factory.net/tests.php?test=29
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

lmarky píše: Ten Pentagram s hlučností 27dB v normal modu suxx.. Do takovejhle "kopií" Zalmanu bych nešel..
no já těmčíslum nevěřim radši si chladič nejdřív poslechnu a potom ho kupuju a tenhle byl dost tichej i v normalmodu
a kopije zalmana je to celkem povedená rozhodně povedenější než primecooler
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

renger píše:
lmarky píše: Ten Pentagram s hlučností 27dB v normal modu suxx.. Do takovejhle "kopií" Zalmanu bych nešel..
no já těmčíslum nevěřim radši si chladič nejdřív poslechnu a potom ho kupuju a tenhle byl dost tichej i v normalmodu
a kopije zalmana je to celkem povedená rozhodně povedenější než primecooler
a tys ten primecooler testoval? ;) slovo "tichej" je dost relativní..
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

prostě pro mě je dost tichej a dost výkonej kámoš má ten primecooler a ten muj je lepší zkoušeli jsme to na stejnom pc a je i tižší bavim se ale o HCI
HCIII a vejš jsou dobrý proti těm nic nemám
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Me se nejak nelibi ta kruhova konstrukce. Nepripada mi dobry ze to rozfukuje horkej vzduch vsude kolem. Urcite chadej asi hodne dobre, ale urcite zase ten vetrak nasava jiz vyloucene teplo (napriklad z casti ktera smeruju dolu az k mechanikam)

2 renger : Ty pentagramy propagujes dobre :wink: , ale polaka si do kompu nedam
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

AlesShi píše:Me se nejak nelibi ta kruhova konstrukce. Nepripada mi dobry ze to rozfukuje horkej vzduch vsude kolem. Urcite chadej asi hodne dobre, ale urcite zase ten vetrak nasava jiz vyloucene teplo (napriklad z casti ktera smeruju dolu az k mechanikam)
to každej chladič..
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

lmarky píše:
AlesShi píše:Me se nejak nelibi ta kruhova konstrukce. Nepripada mi dobry ze to rozfukuje horkej vzduch vsude kolem. Urcite chadej asi hodne dobre, ale urcite zase ten vetrak nasava jiz vyloucene teplo (napriklad z casti ktera smeruju dolu az k mechanikam)
to každej chladič..
Nene. Treba u toho Spiru, nebo vlastne by to slo u vsech klasickejch pasivu, sem udelal "windtunel", kterej v pravo od pasivu odvadi teplo ke stropu skrine, tam ho odasava 8ka pres zdroj. Vlevo jeste dodelam nakou krytku, aby se vzduch nevracel a odala ho zdroj nebo vetrak vedle.

Ale treba u toho Toweru to musi bejt uplne hracka, krmit heatpipes jiz neohratym od procaku neohratim vzduchem.
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Tower v medi ?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28293

nebo hlinik?

Co bude lepsi? Neni to zbytecny zatezovat tolik desku medi, kdyz hlina vodi taky dobre? A bude v tom nakej znatelnej rozdil?
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

AlesShi píše:Tower v medi ?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28293

nebo hlinik?

Co bude lepsi? Neni to zbytecny zatezovat tolik desku medi, kdyz hlina vodi taky dobre? A bude v tom nakej znatelnej rozdil?
to je otázka Obrázek jasně, že hliník ti to taky uchladí, ale měď prostě líp.. imho bych možná spíš šel do tohohle ale nevim jak chladí ten TT..
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“