Ahojte,
mám takový problém:
Celkem dlouho a úspěšně jsem používal 2x SATA Seagate 120 GB 8MB cahce v Raid módu 0 stripe. Pak se mi jednou, když jsem počítač probudil ze spořiče obrazovky (vypíná pouze monitory), zobrazila na panelu start v XP taková ta blbá žlutá comicsová bublina, že nemůže na ono diskové pole zapsat jakýsi soubor (už nevím jaký ale). Tak jsem se podíval na virtuální disk, projel jsem adresářovou strukturu, vše fungovalo (napohled) jak má. Tak jsem si řekl, že udělám restart, což jsem taky udělal - a od té doby mi to hlási ještě před zaváděním operačního systému chybu diskového pole - mám zákl. desku ASUS P4C800-E Deluxe a používal jsem RAID přes integrovaný HW FastTrack IDE Controller.
Tak jsem (naštvaný) zkoušel ledacos, zdálo se mi ale, že disky běží a "chrochtají" tak jak jsem byl zvyklý. Zkusil jsem je dneska přepojit z konektorů SATA RAID 1 a 2 do normálních konektorů SATA 1 a 2, abych zjistil, jestli je BIOS najde a našel. Našel je i Windows, který iniciativně chtěl disky převést, což jsem mu pochopitelně zatrhl. Spustil jsem diskovou utilitu Drive Self-test od Seagate v podrobném módu - dělal to neuvěřitelně dlouho a nakonec vypadlo, že všechny disky jsou bez chyby.
Tak teď nevím - může být chyba na základovce nebo někde jinde?
Zálohu dat mám, ale před 14 dny!! Ach jo.
HELP!! Raid0 přestal fungovat, disky asi OK
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- MaRy
- Nováček

HELP!! Raid0 přestal fungovat, disky asi OK
P4 2,6Ghz FSB 800MHz HT, P4C800-E Deluxe, 512 MB RAM, 3 x 120 GB Seagate Barracuda 8MB cache + nějaké vedlejší disky, DVD-RAM LG-4081B + noname CD-ROM, Matrox Millenium P650 DualHead DVI, zvuk. M-Audio MobilePre USB, M-Audio Delta 44, repro M-Audio BX8, WinXP Pro, Cakewalk SONAR 3 Producer Edition
- djha53k
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Spatna zprava
Promin, ale mam pro Tebe spatnou zpravu. To same se mi stalo pred 2ma dny. Duvod problemu: umrel ti jizni mustek ICH5.
Potvrzeno od dodavatele HW.
Pokud mas desku v zaruce tak uz zacni rozebirat PC.
Pokud uz nemas, tak uprimnou soustrast.
DJHa53k
Potvrzeno od dodavatele HW.
Pokud mas desku v zaruce tak uz zacni rozebirat PC.
Pokud uz nemas, tak uprimnou soustrast.
DJHa53k
- MaRy
- Nováček

Jo, díky! Mám takový pocit, že to opravdu bude v desce... Dnes jsem totiž procházel systémový protokol ve správě počítače ve WinXP a našel jsem tak docela dost zajímavých informací, týkajících se integrovaného řadiče RAIDu. Zdá se, že skutečně umřel... jsem zvědav, co bude s daty, ještě jsem neformátoval... Deska by měla být v záruce (jenom najít záručák).
Dotaz č. 2 vycházející z nové zkušenosti:
Je lepší používat softwarový řadič WinXP Pro?
Tak zatím - M.
Dotaz č. 2 vycházející z nové zkušenosti:
Je lepší používat softwarový řadič WinXP Pro?
Tak zatím - M.
P4 2,6Ghz FSB 800MHz HT, P4C800-E Deluxe, 512 MB RAM, 3 x 120 GB Seagate Barracuda 8MB cache + nějaké vedlejší disky, DVD-RAM LG-4081B + noname CD-ROM, Matrox Millenium P650 DualHead DVI, zvuk. M-Audio MobilePre USB, M-Audio Delta 44, repro M-Audio BX8, WinXP Pro, Cakewalk SONAR 3 Producer Edition
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nemas pravdu je to klasicky pripad rozpadnuteho RAID pola u lacnejsich radicov je to bezna vec
pole sa prepise so nebude problem problem su data
btw. toto iste riesim aj ja stalo sa mi to pred troma dnami (zeby nahoda???)
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=32233
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=31988
pole sa prepise so nebude problem problem su data
btw. toto iste riesim aj ja stalo sa mi to pred troma dnami (zeby nahoda???)
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=32233
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=31988
- djha53k
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- fofrosDEATH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Klasicky případ rozpadnutého RAIDu jsem řešil už několikrát, ani jednou jsem však nepřišel o data, stačí Cd s WinXP nabootvat , spustit Konzolu pro zotavení a v ní nechat opravit konzistenci disku, zatím 100% úspěšnost, ale pak to chtělo udělat rychle zálohu a disky znovu naformátovat 
Mám doma hodně počítačů a výpis by se mi tu nevlezl:)))