Problém s paměťmi na GeForce 2 mx 400

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s paměťmi na GeForce 2 mx 400

Příspěvek od Athilles »

Když jsem si pročítal tohle forum, došel jsem k nemilému zjištění. Nainstaloval sem si program RivaTuner, že si trochu pohraju s takty u grafiky GF2MX400 32MB a když se tak dívám na ty frekvence tak se jako divím proč takt gpu je 200MHz, to je v poradku, ale frakvence pamětí je pouze 80MHz a to se mi zdá velice divné!! Normálně mají ostatní těch 150 az 200MHz (čísla jsou přibližná). Když jsem grafiku testoval v 3DMark 2003 tak mi vyšlo pouhých 655 bodů, btw: gamesky ktere by mi měli jet dobře mi jedou hrozně.

Sestava:
cpu: Celeron 300AMHz
mb: ALi M1621 ALADDiN-Pro 2
ram: 192 MB
gpu: GF2MX400 32MB
drivery: FW 71.84

Mimochodem různé benchmarky co testujou celý počítač mi píšou chybu, že je AGP disabled a že jede na pouhych agp 1× a můžou jet až 2×, to asi bude taky dost divne. Hledal jsem pro tohle nějaké nastavení v ovladačích nebo v biosu, ale bohužel jsem nic nenašel :sad:
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Skus jiny drivery, nebo VGA bios.
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

No driveru sem zkousel spousty jak jenom o neco forceware, tak i hodne stare detonatory a nic. Jak to myslis s tim vga biosem?
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Vetsina hardwaru ma svuj vlastni BIOS, to se tyka i grafiky.
Pokud je ten tvuj v grafice vadnej tak to haze spatny takty.
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

hmm a máš nějake zkušenosti s flashovanim biosu pro gf2, nebo nevíš, neřešilo se už to tady někde? Teď už je dost pozdě, takže už nemam silu :oops: ani chuť to někde hledat a dneska už to stejně dělat nebudu, ale pokud by jsi měl link na download noveho biosu, plus nějaké rady jak na něj, byl bych za ně vděčný :)
Many
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Many »

Co to je za blbost v 3D Marko 03 je 600bodů na takové VGA imno mnoho !!!!! Vždyt na GeForce II Ti 64MB mám 325!!! Takže bud to byl 01 nebo si si to vymyslel ! :wink:
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

mno me se to zda taky divny...
pac kdyz ja jsme testoval GF2MX400 od manli tak mi to v 3D03 hodili 85B :oops:
to rufer: s to trochu prehnal, ne? a jeste s takovou sesavou
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

j mate pravdu sem se opravdu spletl :oops: bolo to v 01, fakt se omlouvam :oops:

Ted se mi konecne podarilo sehnat agp drivery na desku, takze uz konecne nejedu v pci modu, ale v agp 2×. Presto kdyz sem ted zase vyskousel 3DMark 2001 (ted uz si dam pozor :)) tak mam porad nejakych 670 bodu a to se mi zda porad nejak malo, vim, ze je to nic moc grafika a o sestave uz ani nemluve, ale presto bych cekal vic. No mozna to prave bude tou frekveci tech pameti, ostatni maji i tech 200MHz (doufam ze zase nemelu blbosti) a ja mam pouhych 80MHz a i po taktovani bych to videl maximalne na tech 90-100MHz. Myslite ze to je normalni tak nizka frakvence, anebo je tam opradu neco spatne a pokud ano myslite, ze by pomohl ten update vga biosu??
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

rufer píše:j mate pravdu sem se opravdu spletl :oops: bolo to v 01, fakt se omlouvam :oops:

Ted se mi konecne podarilo sehnat agp drivery na desku, takze uz konecne nejedu v pci modu, ale v agp 2×. Presto kdyz sem ted zase vyskousel 3DMark 2001 (ted uz si dam pozor :)) tak mam porad nejakych 670 bodu a to se mi zda porad nejak malo, vim, ze je to nic moc grafika a o sestave uz ani nemluve, ale presto bych cekal vic. No mozna to prave bude tou frekveci tech pameti, ostatni maji i tech 200MHz (doufam ze zase nemelu blbosti) a ja mam pouhych 80MHz a i po taktovani bych to videl maximalne na tech 90-100MHz. Myslite ze to je normalni tak nizka frakvence, anebo je tam opradu neco spatne a pokud ano myslite, ze by pomohl ten update vga biosu??
ten riva tuner to muze blbe ukazovat.. zkus jinej programek, treba powerst.....mrkni tady na pctuningu.
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/so ... hapID=5292
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

jj mel su uplnou pravdu RivaTuner to blbe ukazoval, kdyz sem si otevrel oc moznosti v detonatorech, tak tam uz to bylo spravne 170MHz, takze diky moc :D
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

jj neni zac...
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

no sem rad ze uz jede v poho, ale preci jenom bych cely ten compik uz vymenil za neco lepsiho :), preci jenom ho uz mam hooodne dlouho :oops:
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

rufer píše:no sem rad ze uz jede v poho, ale preci jenom bych cely ten compik uz vymenil za neco lepsiho :), preci jenom ho uz mam hooodne dlouho :oops:
mozna by to chtelo... musis trosicku posetrit
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Neni i tech 170MHz je celkem malo ne? Ja mam v detonatorech u GF2MX 333MHz.
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

neni spis tech 700 bodu v 01 blbost , nechci nic rikat , ale je mi to cely divny nic proti :roll:
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

K!ll3r píše:neni spis tech 700 bodu v 01 blbost , nechci nic rikat , ale je mi to cely divny nic proti :roll:
myslis ze je to malo???
mno ja jsme mel v 3Dmarku03 s GF2MX40032MB 80b....
s toui sestavou co mam dole..
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

no ja si taky porad myslim ze je to malo, ale zatim sem sam uz zadny dalsi problem nenasel co by mohl tak razantne snizovat vykon te grafiky. No kdyby jste meli nekso nejaky napad tak sem s nim ... :)
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

rufer píše:no ja si taky porad myslim ze je to malo, ale zatim sem sam uz zadny dalsi problem nenasel co by mohl tak razantne snizovat vykon te grafiky. No kdyby jste meli nekso nejaky napad tak sem s nim ... :)
jestli si porad myslis ze ti to dava malo... tak to vyzkousej v nejakym jinym PC...PODOBNYm :-D
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

hehe no to bude trochu problem, z lidi co znam sem asi ten nejvetsi veteran, ale to je jedno, koupe noveho compiku se doufam blizi, takze budu doufat a modlit se :D
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

K!ll3r píše:neni spis tech 700 bodu v 01 blbost , nechci nic rikat , ale je mi to cely divny nic proti :roll:
ja sem dal s geforce 2 mx400 v Dmarku 2001-3390bodu.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“