Problém s DVD/RW TEAC DV-W58G

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
caikef
Nováček
Nováček

Problém s DVD/RW TEAC DV-W58G

Příspěvek od caikef »

Mám jeden dosti veliký problém. V počítači AMD Duron 1,1 GHz, 256 MB RAM, 40 GB HDD Ultra ATA 100 a DVD+-RW TEAC-DV58G s firmwarem H4S3 mám nainstalovány WinXP Service Pack 2 a software Nero 6.6. (nevím jaká číslo dál).
Do nedávna mi vše běželo v pořádku až po instalaci Service Packu 2 do XP začlo během vypalování docházet k problémům - ubývání bufferu a problikávání LED diody na mechanice mezi červenou a oranžovou.
Dále došlo k tomu, že i když mechanika pozná medium jako 4x, spustí vypalování 4x, tak dojde k vypálení nosiče tak za půl hodiny (4.7 GB) a to právě díky bufferu. Ten samý problém se vyskytuje i u CD-R/RW, kde je doba vypalování také zhruba dvojnásobná oproti mechanikou určené rychlosti. Kde je problém???
Data tahám s odílu disku,kde neni nic jiného než připravená data na pálení, disk a mechanika jsou na jiném IDE kanálu, provedl jsem defragmentaci a scandisk, a ani S.M.A.R.T. nehlásí u disku problém. Prosím poraďte.
Za radu Předem Děkuji
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

skousel jsi ji odinstalovat?, nebezi ti neco na pozadi?? to preblikavani je normalni pokud sviti oranzova znamena to ze mechanika zvysuje rychlost zapisu :?
caikef
Nováček
Nováček

Reakce

Příspěvek od caikef »

Na pozadí neběží nic, ani antivir a při vypalování jediný běžící software je Nero
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

A v jakem prenosovem modu ti ta mechanika bezi? Nebezi misto v UDMA modu v rezimu PIO?
caikef
Nováček
Nováček

Příspěvek od caikef »

To nevím, to se kouknu až dorazím domů.

Ale není možné, že by to mohla způsobit instalace SP2 pro WinXP??
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

kolega ma asi stejny problem s LG-4120B, mechanika jede v DMA, Nero6 přeinstalováno:
Ty ja mam nejak po.rany to vypalovani. Kdyz to vypaluju v Nero Express, tak me lita ta cara na to vyrovnani zasobniku sem a tam. Trva to jednou tak dlouho a kdyz to skonci a ja dam dalsi, tak ten program zatuhne a neodpovida. Ted jsem to Nero 6 preinstaloval a dela to zase. Nemuze byt pom...na ta vypalovacka?
takže prosím také o radu
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Milhaus65
Nováček
Nováček

SP2

Příspěvek od Milhaus65 »

Řeším podobný problém, vyskoušel jsem pododpojovat vše co viselo na kompu, HD, výpalku BTooth zařízení, USB věcí apod. Začalo mi to dělat po aktualizaci XP. SP2 už tam byl cca 1měsíc. Přeinstaloval jsem XP zrovna se SP2 a nepomohlo. Mě to ještě dělá , že se mi system nepravidelně zastavuje po cca 15-30 minutách na 3 sec. Zastaví se myš, přestane hrát hudba, při psaní to přestane reagovat potom to dobíhá,bez chyb a hlášek, v ničem to nevadí, jenom pálení a stahování videa do kamery.
Rozhodl jsem se že XP znovu přeinstaluji bez SP2 jen SP1 a záplaty a uvidím co je menší problem.
Máme v práci 2 notebooky s XP a stejným problémem, jenom se na nich nepálí, tak to nikomu nevadí.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Doporučuji všem nainstalovat čistý OS + SP2. Znám hodně lidí, kteří mají po instalaci SP2 problémy a nejenom při pálení a všem pomohla nová čistá inst. a pak ještě zkontrolujte zapnutou DMA.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“