2. S akou vzdialenostou mozem prepojit dve tieto AP pro pouziti vsesm. anten?
Samozrejme vsetko rychlos g
3. Aky je vyzarovaci limit na Slovesku?
Moderátor: Don

A šlape Ti to v plnej rychlosti, alebo mas nejake problemy?karf píše:Používam na cca 1300m 25db síto PWM 25 z obchodu www.i4.cz. Mam kolem -70db signál. Na druhé straně je asi 12db sektor.

Lidi,kde se dá taková 12 dB všesmerovka koupit???nebo nedá se postavit doma???dikymbaz píše:A šlape Ti to v plnej rychlosti, alebo mas nejake problemy?karf píše:Používam na cca 1300m 25db síto PWM 25 z obchodu www.i4.cz. Mam kolem -70db signál. Na druhé straně je asi 12db sektor.
Ja som uvažoval o 12db všesmerovke a klientske smerovky podla vzdialenosti....100m-1000m..

No ja by som rad este vedel pri akej najvacsej strate dokaze pracovat g-ckova rychlost? tych -70db co mas je nadoraz alebo mas este nejake rezervy....Na b je myslim mozne okolo -85db straty....karf píše:doma ji radši nestav. koukni na nějaký e-obchody. já kupoval na www.i4.cz protože jsem tam měl slevu.
2mbaz: rychlost přenosu jsem neměřil. Jsem připojen na ap i s dalšíma asi 7 userama. Nebo co tě zajímá? Sílu signálu v % a podobné featurky bohužel moje ap neumí - jen db

Rozmyslam o 12db vsesmerovke....karf píše:víc jak -70db (nebo míň) z toho už asi nedostanu. leda by na druhé straně bylo taky síto. Rychlost přenosu jako takovou ti ale nevyzkouším. Někdy v noci ti můžu jedině zkusit ztrátovost třeba z 500pingů nebo tak něco.
Pokud ti na klientu klesne rychlost - ve win ti nepíše plnejch 54mbps tak to znamená, že na apčku je připojeno víc lidí a těch 54 se dělí mezi aktuálním počtem uživatelů.
jinak odpověď na tvojí otázku - jakou anténu použít. koukni po nějakém sektrou 8-12db. Když bude mít každej klient přímou viditelnost a třeba pw19 19db síto, tak bys měl být v poho.

Nic proti pánové ale víte něco o max. vysílacím výkonu v pásmu 2,4GHz??? Ten je 20db (100mW) a docela by mě zajímalo jak na clientovi těch 20db ukočíruješkarf píše:Používam na cca 1300m 25db síto PWM 25 z obchodu www.i4.cz. Mam kolem -70db signál. Na druhé straně je asi 12db sektor.