ASUS W-500g + vsesmerova antena

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
mbaz
Začátečník
Začátečník

ASUS W-500g + vsesmerova antena

Příspěvek od mbaz »

1. Kolko decibelovu vsesmerovu antenu mam pouzit pri ASUSe w-500g ak chcem k nemu pripajat klientov asi do vzdialenosti 1km??...

2. S akou vzdialenostou mozem prepojit dve tieto AP pro pouziti vsesm. anten?

Samozrejme vsetko rychlos g

3. Aky je vyzarovaci limit na Slovesku?

:wink:
Mac mini 2012 Late, monitor DELL 24
pepa.02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa.02 »

většinou se používaj 7dbi všesmerky, ale hlavně záleží jakou anténu bude mít klijent. Pokud chceš aby ti to jelo 54mbit obousměrně a budeš chtí dodržet výkon budeš potřeboval 2 směrovky proti sobje. Ale pokud to je v zarušeným prostředí tak ti nepomůže nic jen 5ghz.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Používam na cca 1300m 25db síto PWM 25 z obchodu www.i4.cz. Mam kolem -70db signál. Na druhé straně je asi 12db sektor.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
mbaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mbaz »

karf píše:Používam na cca 1300m 25db síto PWM 25 z obchodu www.i4.cz. Mam kolem -70db signál. Na druhé straně je asi 12db sektor.
A šlape Ti to v plnej rychlosti, alebo mas nejake problemy?

Ja som uvažoval o 12db všesmerovke a klientske smerovky podla vzdialenosti....100m-1000m..
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

mbaz píše:
karf píše:Používam na cca 1300m 25db síto PWM 25 z obchodu www.i4.cz. Mam kolem -70db signál. Na druhé straně je asi 12db sektor.
A šlape Ti to v plnej rychlosti, alebo mas nejake problemy?

Ja som uvažoval o 12db všesmerovke a klientske smerovky podla vzdialenosti....100m-1000m..
Lidi,kde se dá taková 12 dB všesmerovka koupit???nebo nedá se postavit doma???diky
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

doma ji radši nestav. koukni na nějaký e-obchody. já kupoval na www.i4.cz protože jsem tam měl slevu.

2mbaz: rychlost přenosu jsem neměřil. Jsem připojen na ap i s dalšíma asi 7 userama. Nebo co tě zajímá? Sílu signálu v % a podobné featurky bohužel moje ap neumí - jen db :-)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
mbaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mbaz »

karf píše:doma ji radši nestav. koukni na nějaký e-obchody. já kupoval na www.i4.cz protože jsem tam měl slevu.

2mbaz: rychlost přenosu jsem neměřil. Jsem připojen na ap i s dalšíma asi 7 userama. Nebo co tě zajímá? Sílu signálu v % a podobné featurky bohužel moje ap neumí - jen db :-)
No ja by som rad este vedel pri akej najvacsej strate dokaze pracovat g-ckova rychlost? tych -70db co mas je nadoraz alebo mas este nejake rezervy....Na b je myslim mozne okolo -85db straty....

...este dotaz...ak na AP klesne rychlos na 6, 9, 12, 18, 24, 36, alebo 48 Mbps koli nejakemu pomalemu klientovi, pracuje AP pri vsetkych klientoch s rovnakou rychlostou?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

víc jak -70db (nebo míň) z toho už asi nedostanu. leda by na druhé straně bylo taky síto. Rychlost přenosu jako takovou ti ale nevyzkouším. Někdy v noci ti můžu jedině zkusit ztrátovost třeba z 500pingů nebo tak něco.
Pokud ti na klientu klesne rychlost - ve win ti nepíše plnejch 54mbps tak to znamená, že na apčku je připojeno víc lidí a těch 54 se dělí mezi aktuálním počtem uživatelů.

jinak odpověď na tvojí otázku - jakou anténu použít. koukni po nějakém sektrou 8-12db. Když bude mít každej klient přímou viditelnost a třeba pw19 19db síto, tak bys měl být v poho.
mbaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mbaz »

karf píše:víc jak -70db (nebo míň) z toho už asi nedostanu. leda by na druhé straně bylo taky síto. Rychlost přenosu jako takovou ti ale nevyzkouším. Někdy v noci ti můžu jedině zkusit ztrátovost třeba z 500pingů nebo tak něco.
Pokud ti na klientu klesne rychlost - ve win ti nepíše plnejch 54mbps tak to znamená, že na apčku je připojeno víc lidí a těch 54 se dělí mezi aktuálním počtem uživatelů.

jinak odpověď na tvojí otázku - jakou anténu použít. koukni po nějakém sektrou 8-12db. Když bude mít každej klient přímou viditelnost a třeba pw19 19db síto, tak bys měl být v poho.
Rozmyslam o 12db vsesmerovke....

Este nerozumiem jednej veci:

ak mam vsesmerovku 12db a smerovku 18db, tak vykon oboch sa zratava, alebo vsesmerovka vysiela pre smerovku "menej kvalitnejsie" data ako prijma od smerovky?? :?
mbaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mbaz »

Staci na pripojenie na AP 12db vsesmer 15db smerovka na g-ckovu rychlost? Je to vonku a bez rusenia, vzdialenost 100m.... :sad:
Ikk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Vysílací výkon !?!?!?

Příspěvek od Ikk »

Nic proti pánové ale víte něco o max. vysílacím výkonu v pásmu 2,4GHz??? Ten je 20db (100mW) a docela by mě zajímalo jak na clientovi těch 20db ukočíruješ :twisted:

Jinak k té otázce, záleží na anténách na straně AP i na straně clienta a taky na zarušení okolí :( Co mám zkušenosti tak na 1000m provést 54Mbit síť dost obtížné a spíše je to jen teorie než praxe :(

Jinak na nákup doporučuji se podívat taky na http://www.vseprowifi.cz
Síť není jen internet...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“