Nejprotivnější věc na dnešním herním průmyslu...

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Co je nejvíc protivná věc na dnešním herním průmyslu ?

Neustále odkládání vydání her.
12
9%
Nedostatek originality a lepšího scénáře.
39
29%
Nedodělky plné chyb a vůbec nevyladěné hry.
20
15%
Úžasné, reklamou nahypované herní vlastnosti, které ve finále jaksi chybí.
11
8%
Nedostatek smysluplného a pořádného obsahu pro "dospěláky".
5
4%
Bezuzdné dojení otřelých témat a značek (StarWars..)
4
3%
Mizerné pracovní podmínky herních vývojářů.
1
1%
Vzrůstající procento her hlavního proudu (mainstreamu).
12
9%
Fakt, že za většinu těchto protivných aspektů může megakolos EA :).
18
13%
Krátká herní doba.
14
10%

Celkem hlasů: 136
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nejprotivnější věc na dnešním herním průmyslu...

Příspěvek od shadow »

Dovolil jsem si tímto obšlehnout poll z mého oblíbeného serveru http://www.actiontrip.com , protože mě opravdu zaujal a myslím, že zaujme i řadu z vás... a navíc, ne každý umí anglicky, že jo...

Takže hlasujte a přidejte i nějakou rozumnou (!) kritiku :wink:

a hlasujte i na actiontripu :)

Jo, málem bych zapomněl ? Otázka zní: Co je nejvíc protivná věc na herním průmyslu ?

Jen připomínám, že jde o můj volný překlad, korekce vítám (např. whinning fanboys.. //edit: tady jde možná o nějaký idiom, kterému nerozumím.... ječiví fanoušci to asi nebudou, kdyžtak časem odstraním ...)

//edit: odstraněno, překlad je asi správně, ale je to kravina.. asi specifikum americké scény :)

Pokud vás napadne nějaká další protivná věc na dnešním herním businessu (snad kromě vysokých cen her vzhledem ke zdejší nižší kupní síle), kterou byste chtěli do hlasování, sem s ní. Mě už teď nic rozumného nenapadá. Aspoň to nebude totální obšleh a bude to "etičtější", když něco bude také z naší hlavy :)

Zda je tento thread smysluplným a zda se nezvrhne v diskusi smeťákového typu, se teprve ukáže :comp: kdyžtak bude rychlý lock .. ale aspoň pomalu, ale jistě poznáme, jaké nové koncepty tato herní sekce zde na fóru PCT zvládne a jaké si může dovolit :)

Já hlasuju pro narůstající mainstream.... i když rozhodování to není opravdu lehké..
Naposledy upravil(a) shadow dne pon 21. bře 2005, 23:09, celkem upraveno 5 x.
show must go on..
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Mě osobně v současny době vadí asi jen dve veci:
- neustálé odkládání her
- zkracující se herní doba.

Nemam rád nařky a pláč, že hry uz nejsou to co bývaly, protoze tomu neverim :-) Za prvý nic neni to, co to bejvalo a za druhy - hry jsou čim dal lepší. :-)

Nedostatek originality ?? Hmm, to ne. To by se dalo říct i o muzice a podle me to nesedí, neco se vzdy najde a i neoriginalní nemusí znamenat nezábavné.

Já jsem se situací v herním světě spokojenej, jen mi vadí, když na nejakou "pecku" čekám x měsíců (let) a pak ji sfouknu za 8 hodin, to mi vadí ...

Jinak podobny thready tu určite můžou bejt - pokud se to nezvrhne :-)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

no dakedy hra dokazala hraca viac vtiahnut, imho take final fantasy IX pri tom som snad ani nespal
dnes uz take pomaly mizne, ani HL2 ma nejak velmi nechytil
alebo to je tym ze ma hry prestavaju bavit :)

takze 2moznost
Nedostatek originality a lepšího scénáře.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ten nedostatek originality a krátká herní doba je děs.
Rád vzpomínám na Daikatanu, byla sie vyhipovaná ale originální a šílěně težká dohrál jsem jí bez návodu a chatů na střední pbtížnost po 2 měsících.
Každej kdo jí nedohrál tak jí okamžitě pomlouval ale přitom kdo jí dohrál tak ví že ty hádanky a nápady se z ní kopírujou do teď. :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

nevim jak vám ale mě na současných hrách vadí cena!!!! jako 1300-1500,- u některých her je přezpříliš zřebas velice kvalitní a zábavný Flatout stojí v CZ 299,- a stejně kvalitní a nudnější NFSU2 stojí 1399,-!!! :(
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Krátká herní doba je děs hlavně u akčních her, pravda... /přidáno do hlasování

kde jsou ty doby snad 50ti hodinového původního Unrealu...
show must go on..
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

vadí mi cena. Vždy když jsem si koupil originálku, byl v momentě instalace a testování větší stres než radost a zábava. Stres jestli hra pojede v pořádku (ne vždy jela), stres, jak se bude cukat .
fakt mi to bránilo si tu hru na začátku užívat. Díky bohu za hratelná dema a ty, kdo je nedelaj, bych pověsil za přirození do průvanu.
Tedka cekam na Silent Hunter III a jestli nebude demo, kupovat to nebudu, i když kecám, stejně to zas koupím, ale opět si užiju půlhodinku stresu , jestli vše bude ok.

kdyby cena byla rozumnější, míra stresu by se určitě mnohem snížila, takhle je to dost peněz

a nenávidím ty, co otravujou kupující ochranama. Rikam otevřeně at jdou do prdele a to bez pardonu....v soucasnosti je koupe originalky opruz a sadomasochismus...viz např. HL2.....ultrasuxx
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Hlasoval jsem pro neustálé odkládání her...
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

//2 digital doom a níže i slezman(CZE).. jaká je poptávka, taková může být i nabídka a její šponování, jinak tady je taky problém, že u NFSU2 se cena odvíjí od anglického releasu, zatímco pokud se dělá český master, tak pak může být i cena menší, a to i díky tomu, že nehrozí jeho export třeba do dalších zemí EU - česky se holt mluví jenom u nás..

Cena Flat-Outu je tak nízká, protože jako hra prakticky nikoho nezajímá, měla děsný marketing a proto skončila na propadlišti trhu..

Jinak je fakt, že když jsem instaloval originálku Arx Fatalis a lisované cédo mělo špatnej sektor, a málem jsem to nenainstaloval (až spolehlivá lite-onka to - s obtížemi - přečetla), tak jsem myslel, že mě jebne..

Ona ta cena není na západě zase takový problém, není ani třeba v Praze, kde jsou obecně větší platy, než jinde u nás, ale jinak... no... obrázek si myslím udělá každý sám a netřeba to dál komentovat..

Tuto diskusi jsem chtěl pojmout spíše globálně a nepoukazovat na česká specifika, která jsou stejně všem známá a máloco s nimi uděláme...
show must go on..
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

hmm.. s tim, ze posledni dobou nekdo nevysedava u compu az do rana a neni do toho vtahlej jako kdysi.. to je vekem.. alespon teda podle me..
Jsou hry, ktery me do deje vtahnou i dneska, ale musej bejt komplikovanejsi a proste jiny.. jako mladsi byl clovek min narocny... v poslednich letech me absolutne pohltil napr. Gothic....

Jinak co me stve nejvic je prave nedostatek tehle qalitnich titulu.. jeste stesti, ze se toho alespon ti Illusioni porad drzej.. jakoze na Mafii.. Hiddeny.. kdysi Flashpoint.. si nenecham sahnout.. :twisted:
Posledni dobou vychazej samy kraviny.. a kdyz jsou ty hry alespon trochu zajimavy, tak jsou zase kratky a maji odflaknutou dejovou linii..
Jo jo.. dneska je to vsechno o prachach.. nehledaji se namety pro tvorbu her.. ale hledaji se programatori, kteri pro ty velky spolecnosti budou ty zabehnuty namety tvorit... :( :( :(

A mimochodem... to EA na tom vzhlem k jejich medialnimu tlaku dost velkej podil.. a navic ti se na ten mainstream vrhli prvni.. Treba o tom, ze novejsi NFS jsou good game me nikdo nepresvedci.. pro me byl posledni pravej NFS Porsche Unleashed.. :(

Jinak odklady her moc neresim.. chyby se opravej patchema, takze to me taky moc nestve.. a "Bezuzdné dojení otřelých témat a značek (StarWars..)"... obcas se neco z toho povede, takze budiz.. :wink:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Hlasoval jsem pro EA a tim neprimo pro vetsinu z tech voleb :twisted:
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

neoriginalita, dnešní hry mě znechutily natolik, že spočítám na prstech jedný ruky všechno co mě za minulej rok zaujalo
ignorelist: kremrole a dezoláti
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

zombux píše:neoriginalita, dnešní hry mě znechutily natolik, že spočítám na prstech jedný ruky všechno co mě za minulej rok zaujalo
vlastně taky, i když pár titulů by se našlo......ale tvuj duvod je mozna pricinou toho, ze tedka hraju flashpointa a už dlouho mi hra nedala tolik zábavy :) a vsimame si detailu, kterych jsme si predtim nevsimli...nejsem staromilec, ale kdyz hra zaujme po 4 letech, musi mit neco do sebe. O to líp, že je česká (i s bugy, ale což...)
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

no z meho pohledu bych spis rek ze vychazi (aspon pro me) mene atraktivnich titulu a kdyz uz jsou atraktivni tak vetsinou dohrany za vecer :/
za posledni rok me zaujalo , doopravdy zaujalo a zalibilo spis jen toto
hl2
flat out (prijemne prekvapeni , ale dohrany za vecir)
RBR
nfsu2(spis sklamani, ale zas zabava na par veceru)
lotr battle .... (velmi prijemne prekvapeni )

a to tak vse, z meho pohledu za vse muze sony a fakt ze ma koupeny prava na f1cky na pritich parsetlet :x
0118 999 881 999 119 7253
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Slezman(CZE) píše:
zombux píše:neoriginalita, dnešní hry mě znechutily natolik, že spočítám na prstech jedný ruky všechno co mě za minulej rok zaujalo
vlastně taky, i když pár titulů by se našlo......ale tvuj duvod je mozna pricinou toho, ze tedka hraju flashpointa a už dlouho mi hra nedala tolik zábavy :) a vsimame si detailu, kterych jsme si predtim nevsimli...nejsem staromilec, ale kdyz hra zaujme po 4 letech, musi mit neco do sebe. O to líp, že je česká (i s bugy, ale což...)
jj, a co teprv starej Doom nebo Steel Panthers: WOW, má to grafiku z doby 10 let zpátky, a přece to má nezničitelnou hratelnost :-D dnešní hry jsou fajn první dvě hodiny, pak to je nuda a prvoplánová zábava :sad: nápaditý hry se snad dneska ani nevyplácí dělat. SUXXXXXX
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

kratka herni doba a neoriginalita

jak uz tu vetsina psala.... nejakej starsi hry jsou mnohokrat lepsi nez nove.... znovuhratelnost.... nove hry muzou mit treba super grafiku, ale pokud ma stara hra porad to kouzlo a originalitu tak ani super grafika novejch her nepomuze...
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

ManchesterUnited píše:kratka herni doba a neoriginalita

jak uz tu vetsina psala.... nejakej starsi hry jsou mnohokrat lepsi nez nove.... znovuhratelnost.... nove hry muzou mit treba super grafiku, ale pokud ma stara hra porad to kouzlo a originalitu tak ani super grafika novejch her nepomuze...
Sentova mantra: :D
Sentenced píše:
Nemam rád nařky a pláč, že hry uz nejsou to co bývaly, protoze tomu neverim :-) Za prvý nic neni to, co to bejvalo a za druhy - hry jsou čim dal lepší. :-)
Je řada protivných aspektů, na druhou stranu rozvoj enginů poskytuje i dříve nebývalé možnosti, a to přispívá k větším možnostem hratelnosti, především ke prolínání žánrů, což hodnotím celkem pozitivně, pokud je to uděláno s citem.
show must go on..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

shadow píše:Sentova mantra: :D
Sentenced píše:
Je řada protivných aspektů, na druhou stranu rozvoj enginů poskytuje i dříve nebývalé možnosti, a to přispívá k větším možnostem hratelnosti, především ke prolínání žánrů, což hodnotím celkem pozitivně, pokud je to uděláno s citem.
hm to sice jo, ale stejně, navrch huj, vespod fuj ;-) nedovedu si vysvětlit proč spousta lidí hraje radši starý hry... že by neměli na nový? pochybuju... protože jsou nepřekonaný v hratelnosti - do starýho železa bych klidně hodil i Counter-Strike, a přitom to je i po letech naprosto bezkonkurenční teamovka. dál se hraje Starcraft, Quake, UT.

máš pravdu, nový enginy jsou super, ale chce to i máknout na trvanlivosti hry. třeba Half-life2 se mi hodně líbil, ale podruhý už to hrát nemá smysl
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

zombux píše: ale stejně, navrch huj, vespod fuj ;-)
To je težky, podobny vety slyšim od spousty kamošu a je v tom jediny - vy (my) - vsichni starneme a nadšení opadá.

To, že treba tebe nebaví novy hry - to neznamená ze jsou špatny. A že nejsou originalní ?? A proč by mely proboha... Co je dneska originalni??

V honu za originalností (stejne tak jako za grafikou a efektama) občas tvurci zapominaj na to nejdulezitejsi - na hratelnost. Pořád ale tvrdim, ze kvalitní tituly jsou a neni jich malo - NAOPAK.

Nevzpomínam si, ze by např. v dobach mojeho vrcholnyho pařanství (nekdy kolem roku 95) vychazelo tolik kvalitních titulů za rok jako ted.

Lidi jsou proste jenom rozmazleny a zmlsany, nic víc v tom neni.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

me vadi hlavne kratka hraci doba, no stejne nejvic mi vadi ceny her dat za jednu hru 1500 kc je pro me mooc :o
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“