ASrock K7S8XE
Moderátor: Eddward
- jeti
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ASrock K7S8XE
zdravim, neviem, co sa deje, ale z dosky sa mi coraz razantnejsie ozyva piskanie na vyssich frekvenciach, ked pocitac nieco roby. tak premyslam, mam zacat zhanat novu dosku?
skoro som zabudol: K7S8XE v1.0
skoro som zabudol: K7S8XE v1.0
- martin_CZ
- Začátečník

- Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

No mě tohle dělaly všechny desky, které jsem měl.
ASUS P4PE, ASUS A7V600-X a teď i ta moje MSI K8N NEO2 PT.
Stačí pustit 3Dmark nebo nějakou gamesu a i přes plechy chiefteca to docela slyším. Nebo stačí i Prime, cokoliv do vytíží CPU. Zkoušel jsem ty desky i v kombinaci s různými zdroji....a pořád to dělá.
Problém je v tom, že někdo to slyší a někdo ne
Já jsem si na to zvykl. A osobně neznám desku, která by to více či méně nedělala. Mám lehce posunuté vnímání zvuku
Stačí pustit 3Dmark nebo nějakou gamesu a i přes plechy chiefteca to docela slyším. Nebo stačí i Prime, cokoliv do vytíží CPU. Zkoušel jsem ty desky i v kombinaci s různými zdroji....a pořád to dělá.
Problém je v tom, že někdo to slyší a někdo ne
Já jsem si na to zvykl. A osobně neznám desku, která by to více či méně nedělala. Mám lehce posunuté vnímání zvuku
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Jo pravda mě Epox taky občas pískne ale je to nezávisle na tom co na tom PC běží, dělalo to i s jiným CPU i zdrojem včetně jiné VGA a RAM takže deska.....Butch píše:No mě tohle dělaly všechny desky, které jsem měl.
Problém je v tom, že někdo to slyší a někdo ne![]()
Někdo říká že kondíky ale fakt je ten že ne každej to slyší ale je to tak minutu třeba a někdy 2 dny nic a jindy zas každé 2 hodiny. Radím, zvykni si.
- cabman
- Středně pokročilý

Zvykni si protože s tím nic neuděláš. Píská nějaká vysokofrekvenční část aa to může být cívečka nebo i kondenzátor (respektive asi jeho plášť) 
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Návštěvník
-
- Delorean
- Začátečník

-
Měl jsem dřív Epox 8RDA3+, ta nepískala vůbec. Ale ta mi klekla a po dobu reklamace jsem měl půjčenou Epox 8RDA3I PRO - ta pískala docela dost, konkrétně to dělaly tlumivky měniče pro napájení jádro. Mám tichej komp, tak mi to vadilo. Po reklamaci jsem dostal Epox 8RDA3+ PRO a ta píská jen minimálně, sice víc než původní RDA3+ (kompletně změnili zapojení měniče), ale jakmile zavřu case, tak to už slyšet není.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty