zmatky v mirande...

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Maxtor
Začátečník
Začátečník

zmatky v mirande...

Příspěvek od Maxtor »

Nainstaluju mirandu.. ale uzivatele se mi nezobrazi ve skupinach.. tak jak je mam v hierarchii na serveru.. skupiny jsou prazdny.. useri jsou vsichni venku... nechapu
+ zvlada miranda ukladat na ICQ server nove usery...? uz se mi totiz jednou stalo, ze jsem si nekoho v mirande pridal a po reinstallu woken a vseho, po opetovnym prihlaseni mirandy, jsem zjistil, ze useri ktery jsem ulozil v mirande na serveru ICQ nejsou.. :( byli tam jen ti, ktery jsem kdysi pridaval prez ICQ...
+ ted si nejak tridim kontakty, takze mam nainstalovany ICQ i Mirandu.. spustim ICQ nekoho ze seznamu smazu.. potom spustim Mirandu a ten user i kdyz v userlistu na serveru ICQ uz neni, je v mirande porad dal.. a vidim i jeho status.. :(
Vypada to, jako by si Miranda udrzovala svuj vlastni seznam nekde v sobe a na ICQ databazi nemela write pristup.. co s tim?
+ da se nejak v mirande zrusit user..? at proste muzu svuj ucet znova vytvorit? snad by si to potom nacisto nacetlo ty userlisty a ti useri, kteri v databazi nejsou uz by miranda proste nenasla..
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? miranda aj mne spravila bordel v kontaktoch, imho asi pouziva iny styl ukladania userov, ak ich vobec uklada na icq servery, nevim :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

userlist i skupiny jsou v mirandě nezávislý na serveru, nicméně pokud chceš, userlisty jdou synchronizovat (o skupinách nic nevím)

synchronizace contact listu se serverem: Options -> Network -> ICQ contacts
ignorelist: kremrole a dezoláti
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

To ze jdou userlisty synchronizovat to samozrejme vim, ale funguje to tak, ze pokud si v ICQ nejakej kontakt smazu a pak v mirande synchronizuju kontakty, user, kteryho jsem smazal nezmizi..
synchronizace funguje tak, ze umi usery jen pridavat...
Ted se mi treba stalo, ze prez moji mirandu se nalogoval kamos... kdyz odesel, prepsal jsem si udaje v ICQ nastaveni na sve.. ale jeho kontakty z userlistu nezmizely.. :)
Neni nahodou nejakej plugin, kterej by tyhle kraviny resil..?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jj, taky se mi stalo že se jeden týpek náhodou dostal do mý mirandy a přidal mi do contact listu svoje kontakty, myslel jsem že ho přerazím :twisted: na tohle je nejlepší si vytvořit více profilů.

koukni kdyžtak na mirandí stránky, jestli nějakej plugin existuje, tak ho tam najdeš :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Skupiny se na ICQ servery neukládají, nebo v takovém formátu, že je nedokáže nic jiného než originální ICQ přečíst (nevím, s orig. ICQ jsem doti dlouho nepřišel do kontaktu)
=odzkoušeno na SIMu a Mirandě
Francie ... sladká Francie
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“