převod dat z Paradox 4.0 do MS SQL
- MIR
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
převod dat z Paradox 4.0 do MS SQL
potřebuju vytvořit převodník databáze z Paradoxu 4.0 do SQL, to by nebyl až ta velkej problém, ale potřeboval bych pomoct se skriptem, který z rodného čísla ve zdrojové databázi vysekne lomítko a do sql importuje jen rodné číslo bez lomítka... je mi jedno, jestli to bude ve VB nebo v Java script
MIR - Acer TM2304
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
v Delphi no problemo, ale to Ti asi moc nepomuze co?
ale teď teda jak na to přímo pomocí jazyka SQL:
funkce LEFT(pozice, pocet znaku) lze použít na získání prvních 6ti znaků RČ
některé implementace jazkyka SQL umí REPLACE(retezec, co, cim), takze by mělo být možné nahradit / prázdným řetezcem
funkce RIGHT lze použít na získání posledních znaků, funkcí LENGTH lze vypočítat délku řetězce (snížením o 1 respektive 7 seš doma)
ale teď teda jak na to přímo pomocí jazyka SQL:
funkce LEFT(pozice, pocet znaku) lze použít na získání prvních 6ti znaků RČ
některé implementace jazkyka SQL umí REPLACE(retezec, co, cim), takze by mělo být možné nahradit / prázdným řetezcem
funkce RIGHT lze použít na získání posledních znaků, funkcí LENGTH lze vypočítat délku řetězce (snížením o 1 respektive 7 seš doma)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- MIR
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- MIR
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
jsem se jen uklep do tý zprávy, do zdrojáku jsem to psal samozřejmě dle tvého téměř dokonalého návodu
)
ještě jsem narazil na jeden háček.. čeština.. místo diakritiky mám v sql databázi jen takovej ten klasickej rozsypanej čaj a ať nastavuju češtinu kde chci, pořád je to stejný
((( víš čím to???
ještě jsem narazil na jeden háček.. čeština.. místo diakritiky mám v sql databázi jen takovej ten klasickej rozsypanej čaj a ať nastavuju češtinu kde chci, pořád je to stejný
MIR - Acer TM2304
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
čeština v paradoxu je zlá, hodně blbě se to převádí, nezbývá než experimentovat, mohlo by například pomoc si napsat něco co z plné databáze udělá SQL příkazy, které se pak jako jeden skript pustí nad práznou databází a data vloží (takto většinou postupuju já)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- MIR
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: