GF6600 Asus vs. Leadtek
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- K!ll3r
- Středně pokročilý

takze nevim co rict opravdu se velmi spatne zastavas leadteku v teto kategorii ma opravdu horsi karty , vis treba, ze leadtek stahl celou serii 6600gt extreme u PCIE?vis ze leadtek stahl vsechny 6600gt od leadteku pro AGP a cca 2 mesice nebyli ve velkem dostupne ? vis, ze jedna z revizi 6600 mela spatny bios, ktery zpusoboval prepeti v pametech? opravdu je ASUS v teto kategorii znacne lepsi ! a to je bez debat, ale je to proste fakt , jelikoz jsem prodal cca 100 leadteku 6600 a z toho se mi zatim vratilo cca 16kusu , no nevim nevim 
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nechci se hádat,samozřejmě si vážím tvých příspěvků a vím že to mu rozumíš ,serie se nemusí povést to je pravda,bios taky ne,ale proč už na čtyřech webech když píšeš
Je to třeba jako serie tuším 9950 čipu FX5700 od Asusu těch jsem prodal pět a všechny se vrátily.A 16 ze 100 je dost to je pravda ale nevidis kdo to montuje,jak to montuje a co s tím dělal zvlášť když mluvíš o tom přetaktování.Vím že zrovna na tomto foru mě někdo upozornil jak můžu říci jako prodejce zákazníkovi že jde karta dobře přetaktovat,když tím porušuje záruku a vidím že nejsem sám,protože tohle byl tvuj prvni argument (kvůli lepšímu OC) a to jsi taky prodejce .
1.Myslím si pokud nejde o taktování tak mu obě karty splní to co požaduje uplně stejně (já mám důvěru v Leadteka).
2.Pokud mu jde trochu o hlučnost tak je lepší Leadtek
3.Pokud bude chtít doopravdy taktovat tak si koupí Silencera a je jedno na co ho dá
4.Nikdo neví kolik zvládne čip a kolik paměti(nechlazené ani pasivy) to je už loterie takže ani s tím Asusem nemá vyhráno.
Takže jediný prokazatelně jasný argument je jen to tiché chlazení u Leadteka.
tato karta vyhrála první místo a myslím že i zrovna tady a všichni ji chtěli a čekali a nebrali jiné třeba Club3D které se objevily jako první a u kterých pak bouchaly kondenzátory?vis ze leadtek stahl vsechny 6600gt od leadteku pro AGP a cca 2 mesice nebyli ve velkem dostupne ?
Je to třeba jako serie tuším 9950 čipu FX5700 od Asusu těch jsem prodal pět a všechny se vrátily.A 16 ze 100 je dost to je pravda ale nevidis kdo to montuje,jak to montuje a co s tím dělal zvlášť když mluvíš o tom přetaktování.Vím že zrovna na tomto foru mě někdo upozornil jak můžu říci jako prodejce zákazníkovi že jde karta dobře přetaktovat,když tím porušuje záruku a vidím že nejsem sám,protože tohle byl tvuj prvni argument (kvůli lepšímu OC) a to jsi taky prodejce .
1.Myslím si pokud nejde o taktování tak mu obě karty splní to co požaduje uplně stejně (já mám důvěru v Leadteka).
3.Pokud bude chtít doopravdy taktovat tak si koupí Silencera a je jedno na co ho dá
4.Nikdo neví kolik zvládne čip a kolik paměti(nechlazené ani pasivy) to je už loterie takže ani s tím Asusem nemá vyhráno.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
- K!ll3r
- Středně pokročilý

jen pro upozorneni na PCT a podobne servery jsem tuto kartu dodaval jajajapv píše:Nechci se hádat,samozřejmě si vážím tvých příspěvků a vím že to mu rozumíš ,serie se nemusí povést to je pravda,bios taky ne,ale proč už na čtyřech webech když píšeštato karta vyhrála první místo a myslím že i zrovna tady a všichni ji chtěli a čekali a nebrali jiné třeba Club3D které se objevily jako první a u kterých pak bouchaly kondenzátory?vis ze leadtek stahl vsechny 6600gt od leadteku pro AGP a cca 2 mesice nebyli ve velkem dostupne ?
jsme na foru jak si vsimas , zde kazdy pouziva OC , je to jeden z nej artefaktu takze bod po bodu
1.taktovani ASUS neni co rict
2.hlucnost leadtek
3.chlazeni ASUS , samo silencer rulez ale kdy tady bude revize 6 vi buh
4.nikdo to nevi , je to o stesti, ale z 99 procent ASUS
jako nevim co proti asusu mas? hele ja prodal tech leadteku nejvic , jako vyrobce ho uznavam a mam ho rad, ale tahle serie se mu opravdu nepovedla a pokud se ti vrati za 3 mesice prodeje teto karty cca 16 ks za 100 tak to je OPRAVDU moc a reklamovatelnosti a zarukou bych se neohanel
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě proti Asusu nic nemám,kdyby jo tak od něj nemám skoro pul sestavy viz.popis.Ale u grafických karet mám větší důvěru mám prostě k firmě Leadtek s tím nikdo nic nenadělá.
A prostě u mě je o tyto karty větší zájem a na tom něco bude.
A když kuž jsme u toho taktování,jestli mu fakt pujde o přetakt tak si myslím že udělá tohle
A prostě u mě je o tyto karty větší zájem a na tom něco bude.
A když kuž jsme u toho taktování,jestli mu fakt pujde o přetakt tak si myslím že udělá tohle
takže zas tak hrozný to s ním určitě nebude.reseni je flashnout bios ze Sparkle - odkaz napr. zde:
http://www.mvktech.net/index.php?option ... ecatid=966
jeste je dobre povolit v nem pomoci nibitoru monitoring teploty. jinak s timto biosem mi slo jadro nastavit v ovladacich az na 516 (drive jen 445). na zjisteni stabilnich freq se momentalne pracuje
EDIT: tak 516/700 - 3Dmark03 6950, o 500 vice nez pred flashem. to se celkem da
nebo:Tak jsem to udělal stejně... a jede to Ještě jsem trochu omezil otáčky chladiče (teplota stejná jak na začátku, tak při snížení, tak při přetaktování a snížení; normal 49-51, zátěž 55-65 max 70).
Jinak se mi ji takto podařilo nataktovat z 300/550 na 520/688. Slo to i na 535/688, ale to se potom už ukazovaly v 3D marku 03(bodu okolo 6800-6950) artefakty.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
- K!ll3r
- Středně pokročilý

ano uspesny overclock , avsak je treba vziti v potaz, ze 90 procent asusu jde na 550/700
u asusu u teto karty je to standart , zatimco u leadteku u teto karty je to vyjimka a navic nutny flash , tohle napis treba meridiusovi ten ti o tom rekne sve , kartu pak vyhodil z okna , protoze nesla reklamovat
prijde mi, ze se zbytecne hadame , ja nejsem zastance te a te strany , ale v u teto karty je asus opravdu lepsi at si rikas co chces , bohuzel je to tak
dale bych to neresil , nebo muzem dat rec po SZ a je to 
prijde mi, ze se zbytecne hadame , ja nejsem zastance te a te strany , ale v u teto karty je asus opravdu lepsi at si rikas co chces , bohuzel je to tak
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hádat se nebudem na to tady nejsme,oba mame rozum.Sice kazdy mame jiny nazor ale proto tady toto forum je abychom si tyto názory vyměnovali.
Tvé zkušenosti naznačují že víš o čem mluvíš a budeš mít asi pravdu,sice nevím jak si zjistil těch devadesát procent,to všechny karty zkoušíš?
A jen jsem tak mrkl na tu sestavu zakladatele dotazu a myslim si ze mu přetakt asi moc na této sestavě nepomůže.
Tvé zkušenosti naznačují že víš o čem mluvíš a budeš mít asi pravdu,sice nevím jak si zjistil těch devadesát procent,to všechny karty zkoušíš?
A jen jsem tak mrkl na tu sestavu zakladatele dotazu a myslim si ze mu přetakt asi moc na této sestavě nepomůže.
- K!ll3r
- Středně pokročilý

uff to koukam koukam ten celer je vrazda paneboze ... , ja osobne testuji par karet ci posilam par karet na testy do PCT a spol , ale mam sirokou klientelu a dost lidi se mi sveruje , napriklad na icq cca 720 lidi , mam v tom proste celkovy dlouhodoby prehledjajapv píše:Hádat se nebudem na to tady nejsme,oba mame rozum.Sice kazdy mame jiny nazor ale proto tady toto forum je abychom si tyto názory vyměnovali.
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo to vidím že přehled máš,ani si nedovedu představit to icq s těma 720 lidma to musi byt mazec,zatim se měj a diky za pokec.
Takže se přidávám pro Asus ale je to jen vyjímka
.
Takže se přidávám pro Asus ale je to jen vyjímka
- rejca
- Začátečník

- rejca
- Začátečník

- K!ll3r
- Středně pokročilý

- Meridius
- Středně pokročilý

-
OT: mno ono to není tak úplně pravda...za úplatu mi to nakonec přeprogramovali v aac-czech, takže v dohledné době reklamace proběhne.K!ll3r píše:.........tohle napis treba meridiusovi ten ti o tom rekne sve , kartu pak vyhodil z okna , protoze nesla reklamovat![]()
Jinak k věci: jednoznačně Asus. Tady není co řešit.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- dech
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
TAKŽE?
chystal jsem se koupit Leadtek Winfast A6600 TD 128MB, ale pak jsem tady zpozoroval šum ohledně Asusu.
chci to taktovat
na chlazeni nesejde,pokud se da vyresit nejakou alternativou(dodatečné chlazení-pasivní,nebo co já vím co tam můžu dát..?)
a míru reklamovatelnosti neberu v úvahu
chci do toho dat max. 4100,-
co byste teda doporučili? asus nebo leadtek?
jo a eště něco: na CC se objevil nový asus: http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... CE17A.html
není to trochu blbost?(cena) v čem je zakopaný pes?
právě nevím co,buď:
Asus N6600GE/TD 128MB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30912
Asus N6600/TD 128MB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30759
Leadtek Winfast A6600 TD 128MB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30552
co s tím??? dikkes
chci to taktovat
na chlazeni nesejde,pokud se da vyresit nejakou alternativou(dodatečné chlazení-pasivní,nebo co já vím co tam můžu dát..?)
a míru reklamovatelnosti neberu v úvahu
chci do toho dat max. 4100,-
co byste teda doporučili? asus nebo leadtek?
jo a eště něco: na CC se objevil nový asus: http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... CE17A.html
není to trochu blbost?(cena) v čem je zakopaný pes?
právě nevím co,buď:
Asus N6600GE/TD 128MB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30912
Asus N6600/TD 128MB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30759
Leadtek Winfast A6600 TD 128MB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30552
co s tím??? dikkes
Naposledy upravil(a) dech dne čtv 24. bře 2005, 16:05, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
- jab
- Začátečník

-
- dech
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no tak počkej!, přece tohle není nějaká rozumná odpověď!!!jab píše:zakopany pes je v tom ze ten 6600GE nemaji skladem, a nemuzou ani rict kdy jej budou mit a jestli vubec.
proboha esi jim to dojde zítra nebo za tři týdny, to ještě vydřím,ne??!když to budu mít v kompu nějakou tu zimu.
TECHNICKY,TAKTOVATELNE,cokoliv co by mohlo GE verzi omezit od non GE a leadteka - to co potřebuju vědet,
uf,dikes
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
- Max Casper
- Začátečník

Přečti si diskuzi na CZC. Píše se tam, že bude možná změna ve frekvencích. Takže bych počkal až jim to skutečně dojde a doplněj popis.dech píše:no tak počkej!, přece tohle není nějaká rozumná odpověď!!!jab píše:zakopany pes je v tom ze ten 6600GE nemaji skladem, a nemuzou ani rict kdy jej budou mit a jestli vubec.
proboha esi jim to dojde zítra nebo za tři týdny, to ještě vydřím,ne??!když to budu mít v kompu nějakou tu zimu.
TECHNICKY,TAKTOVATELNE,cokoliv co by mohlo GE verzi omezit od non GE a leadteka - to co potřebuju vědet,
uf,dikes
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- dech
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo ták,
takže mám to chápat tak, že když sami neví jaké ta karta ty parametry bude mít tak si je tam sami vymslí a časem je doplní o opravdové jo??
tak to je teda debilita maximalni!
, ale stejne, ikdyby mela jine takty(treba bude podtaktovana), slo by to teoreticky taktovat jako non GE? no je to o spekulacích,já vím,ale zkušenosti jsou zkušenosti-které já nemám(poue teoretické z fóra) a tak je tu doplňuju abych vybral tu nejlepší koupi.
takže mám to chápat tak, že když sami neví jaké ta karta ty parametry bude mít tak si je tam sami vymslí a časem je doplní o opravdové jo??
tak to je teda debilita maximalni!
, ale stejne, ikdyby mela jine takty(treba bude podtaktovana), slo by to teoreticky taktovat jako non GE? no je to o spekulacích,já vím,ale zkušenosti jsou zkušenosti-které já nemám(poue teoretické z fóra) a tak je tu doplňuju abych vybral tu nejlepší koupi.
- Max Casper
- Začátečník

Až jim dojde, tak klidně úplně předělaj popis a třeba zvednou cenu.
Nebylo by to poprvé.
Nebylo by to poprvé.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- dech
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
k veci
ok ,a k veci teda nebude nic jo?
myslim tim jak to je s tim asusem vs. leadtekem
tak,ok,uz vas tu s tim nebudu trapit
myslim tim jak to je s tim asusem vs. leadtekem
tak,ok,uz vas tu s tim nebudu trapit
- Lees
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
....někdy se musím smát,když čtu ty vaše kýče!"Která jde lépe přetaktovat?" Budu mít Asusku 580/1200 a kolega Leadteka 560/1150.Rozdíl ve hrách je skoro nulový!
Takže nevidím důvod,proč se rozhodovat ke koupi té čí oné karty kvuli kvalitnimu OC.
Spolehlivost to je to co by mě zajímalo na prvním místě.V tomto má ASUS navrh oproti Leadteku.Tím to musím poděkovat kolegovi,který moje domněnky potvrdil!Obětoval bych kvuli tomu pár decibelů a samozřejmě to vaše OC!
FPS,FPS.....
Takže nevidím důvod,proč se rozhodovat ke koupi té čí oné karty kvuli kvalitnimu OC.
Spolehlivost to je to co by mě zajímalo na prvním místě.V tomto má ASUS navrh oproti Leadteku.Tím to musím poděkovat kolegovi,který moje domněnky potvrdil!Obětoval bych kvuli tomu pár decibelů a samozřejmě to vaše OC!
FPS,FPS.....
486 DX, 16MB RAM...