Mám problém se zmiňovanou kartou. Něco jsem potřeboval nastavit v detonatorech a narazil jsem na položku Nastavení odstraňování závad a co nevidim:
Toho s tím napájením si nevšímejte, to už jsem vyřešíl (problém ovladačů). Ale zarazilo mě to Stress test transition. V překladu něco jako přeměna zatěžovacího testu ???
Víte někdo co to je ???
No a problém číslo 2 ...
Takto vypadá moje teplotní nastavení:
Možná to bude jenom nakopnutejma ovladačema. Ještě zkusim odinstalovat a znovu nainstalovat a uvidíme ...
Už mě ta karta začíná pěkně štvát !!! Samej problém Ach jo ...
//edit: Jo ještě jedna věc, jakmile přistoupím do nastavení detonátorů, tak se mi okamžitě začne tvářit monitor jako Výchozí monitor ... Předtím normálně známý typ (Eizo F67) ...
S tímhle sem se setkal..teda aspon já když sem zkoumal event log a copak sem nenašel error: "Silent Running: Stress test transition: L2 -> L1" a následovalo"Ovladač nv4_disp pro zařízení display \Device\Video0 se dostal do nekonečné smyčky. Tato situace obvykle nastává v případě problému se zařízením nebo v případě, kdy ovladač zařízení naprogramuje hardware chybně. Obraťte se na dodavatele hardwaru a vyžádejte si poslední verzi ovladače."
ale jinak nevím co to je??vůbec ale nějak se to neprojevilo takže nevím...asi nic podstatnýho
No teď už to běží pár dní a v event logu, zatím nic nového ... Hledal jsem různě po netu, abych zjistil co to ten silent running vlastně je, ale nikde jsem nenašel vysvětlení. Čekal jsem, že o tom něco bude na webu nvidie, ale nic .
The reason for this error is whenever you overclock you Nvidia GFX card and the test fails to do a desired clockspeed in the driver overclocker or rivatuner, it puts this error in the event log, so basically , there is nothing to worry about, now if you don't overclock and have this error, don't worry about it unless you get problems too.
Nejsem sice moc angličtin , ale volně přeloženo:
Důvod této chyby je v přetaktování vaší GK. Při pokusu přejít na vámi zadanou vyšší frekvenci pomocí driverů nebo jiné externí aplikace se vygeneruje chyba v připadě, že zadané frekvence karta nezvládá. Tato chyba není nikterak nebezpečná. Tato chyba je nepodstatná i v případě, že karta není přetaktovaná.
Tak ještě dodatečně, kdyby to někoho zajímalo. Tohle jsem se dočetl na sh v článku o 6600 ...
Ovladače ForceWare pro grafické karty nVidie mají jednu nepříjemnou vlastnost, která se nazývá interní test frekvencí. Znamená to, že při přetaktování, ať už přes CoolBits přímo v ovladačích nebo přes libovolnou jinou utilitu, je testováno, zda-li karta tyto frekvence zvládne. Protože to ale bývá často nesměrodatné, hodí se tuto ochranu vypnout. K tomu je nutné nainstalovat program RivaTuner, jenž jsem zároveň použil k samotnému přetaktování.
Na screenshotu vidíte jedinou věc, kterou musíte pro odstranění testu frekvencí udělat. V záložce Power User a položce RivaTuner 2.0 RC 15.4 \ NVIDIA \ Overclocking zadáte pro DisableInternalClockTest hodnotu 1. Pak jde již vše bez problémů.
Zadisabloval jsem to a v logu už se nic neobjevuje ...