Mam tuto dosku, ale nefunguje. V pohotovostnom rezime ledka svieti, pri zapnuty doska nastartuje vsetky komponenty, ramky, northbridge, grafika - vsetko sa zohrieva.... Ale doska nenabehne... resp. monitor sa nezapne. Pritom doska nevydava ziadne pipanie a podobne...
Dosku som kupil s tym, ze bezi nestabilne, pretoze su vydute kondiky... Ale mne nebezi vobec. VA metrom som premeral jednotlive vetvy, vsade bolo dostatocne napatie 3.3v, 5.25v a 12.25v.... Takze nerad by som kupil 10 kondikov, vymenil ich za vydute a zistil ze som si nepomohol. Pretoze vydute kondiky stratia kapacitu, ale to ci sa doska zapne, alebo nie by nemali ovplyvnit...
BTW: RAM: 128+64+64.... CPU:667 celer..... g2mx400.... 350w zdroj
Napada vas nieco, cim by to mohlo byt sposobene? Je to dobra doska a nerad by som ju mal iba vystavenu v policke...
Abit BX133-RAID
Moderátor: Eddward
- Spirit
- Středně pokročilý
-
- radonko
- Začátečník
-
- Spirit
- Středně pokročilý
-
- T182
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Odpoveď jasná kondíky. Výmena by to s najväčšou pravdepodobnosťou vyriešila, len by som tú kúpu kondíkov nevidel tak optimisticky, sú tam 1500mikro na 6,3V a tie sa kúpiť nedajú. Treba zistiť ktoré kondíky sú navzájom pospájané, ich výslednú kapacitu a poskladať tú kapacitu z klasických 1000 a 2200.
- Spirit
- Středně pokročilý
-
- T182
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý
-
Uvedene napetie na kondiku znamena maximalne pripustne napetie, aby kondik splnal svoju funkciu. Ak by bolo napetie vacsie ako je povolene, medzi platnami by preskocila iskra a kondik by sa vybil...a toto by sa opakovalo, takze kondik by neplnil svoju funkciu...
Co sa tyka kapacity je jedno aka je. Cim vacsia, tym lepsie. Nema to ziaden vplyv na rychlost vyrovnavania napetia. Aspon nie pokial je kapacita 2x vacsia.... Inak plati ze cim mensia kapacita (napr. 10nF) tym kratsie vlny sa vyrovnaju.... A cim vacsia kapacita, tym dlhsie vlny... Preto sa zvyknu pouzivat 2 kondiky, jeden s velkou a jeden s malou kapacitou...
Co sa tyka kapacity je jedno aka je. Cim vacsia, tym lepsie. Nema to ziaden vplyv na rychlost vyrovnavania napetia. Aspon nie pokial je kapacita 2x vacsia.... Inak plati ze cim mensia kapacita (napr. 10nF) tym kratsie vlny sa vyrovnaju.... A cim vacsia kapacita, tym dlhsie vlny... Preto sa zvyknu pouzivat 2 kondiky, jeden s velkou a jeden s malou kapacitou...