Jak sestrojit IrDA kabel ?

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
PVou
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jak sestrojit IrDA kabel ?

Příspěvek od PVou »

Poradil by mi nekdo jak mam sestrojit kabel IrDA?

Mam zakladni desku MSI KT6 Delta FISR a na ni je integrovany infra port v podobe par PINu na desce. Potreboval bych je vyvest! Nebo je jine levnejsi reseni koupit si infra port do USB?Pujde pres USB pak komunikace s mobilem a Palmem?

Dik za kazdou radu
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak sestrojit IrDA kabel ?

Příspěvek od promecon »

PVou píše:Poradil by mi nekdo jak mam sestrojit kabel IrDA?

Mam zakladni desku MSI KT6 Delta FISR a na ni je integrovany infra port v podobe par PINu na desce. Potreboval bych je vyvest! Nebo je jine levnejsi reseni koupit si infra port do USB?Pujde pres USB pak komunikace s mobilem a Palmem?

Dik za kazdou radu
sestrojit nevim, asi by to slo, ale musel by si aj tak IR prijmac/vysielac kupit, bo to dost tazko zbastlis :-D
a pak jenom napajkovat kable, ale radsej kup uz hotove, myslim ze okolo 200-300Sk to stoji
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

http://pavouk.org/hw/irda.html

//Presunte to pls do patricne sekce, Jafido

//pavel.minarik: presunuto ze siti
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

jen tak teoreticky, dá se mít infra s dosahem třeba 5m? abych mohl dálkáčem vypínat pc z postele :-D
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

Dik za kazdou radu
No zkousel jsem to kdysi delat, ale nakonec jsem radeji koupil za 500Kc IrDA modul. Je to mozna lepsi reseni..
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

rejca píše:

Dik za kazdou radu
No zkousel jsem to kdysi delat, ale nakonec jsem radeji koupil za 500Kc IrDA modul. Je to mozna lepsi reseni..
akoze lepsi, no pokial sa moc v elektrotechnice neorientujes, tak to je lepsi reseni, ale pre dakoho, kdo je home bastler, to neni lepsi :wink:
Hurda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hurda »

Scorp píše:jen tak teoreticky, dá se mít infra s dosahem třeba 5m? abych mohl dálkáčem vypínat pc z postele :-D
No IrDa přijíma paprsek světla, akorat v jinym spektru, ktery mi uz nevnimame. Ale na dalkace se pouziva jiny cidlo - mám to zapojený do COMu - ovlada se to jakymkoliv dalkacem - ja pouzivam od MP3 prehravace.
http://www.cesko.host.sk/ -- cena min jak 100kc ale msuis si to zvbastlit sam (BTW na prenos dat s mobilama to nefacha)
n3oklan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n3oklan »

Hurda píše:
Scorp píše:jen tak teoreticky, dá se mít infra s dosahem třeba 5m? abych mohl dálkáčem vypínat pc z postele :-D
No IrDa přijíma paprsek světla, akorat v jinym spektru, ktery mi uz nevnimame. Ale na dalkace se pouziva jiny cidlo - mám to zapojený do COMu - ovlada se to jakymkoliv dalkacem - ja pouzivam od MP3 prehravace.
http://www.cesko.host.sk/ -- cena min jak 100kc ale msuis si to zvbastlit sam (BTW na prenos dat s mobilama to nefacha)
Bodejd by to fachalo, to je tzv. IgorPlug. Neni to klasickej IrDA... Wono by si to tam chtelo trochu procist... IgorPlug+Girder=>squely ovladani PC jakymkoli dalkovym ovladacem ;) Pouzivam to uz nejakej ten rok a je to dokonaly....
DFI AD77 Infinity, AMD Athlon XP 2000+, 512MB RAM (DDR 400)... a zbytek radsi NO COMMENT ;) [GeForce 3 Ti200 64MB, 40GB HDD Seagate Barracuda IV + 20GB HDD Seagate Barracuda III, TV tuner (PV-951), DVD-RAM LG4163B, SB 512PCI]. Vse momentalne v rozpracovane homemade case Red"n"Silver... Enjoy & keep smiling
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

a šlo by to přes bluetooth? ty bluetooth do USB jsou v pohodě a vypínat mobilem by to snad taky šlo ne? :?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“