DFI AD77/infinity

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
odpocivejVklidu
Nováček
Nováček

DFI AD77/infinity

Příspěvek od odpocivejVklidu »

vlastnim desku ad77 kterou sem si objednal omylem místo ad77 infinity a zajímalo by me jestli tato deska ma obvody na regulaci napeti procesoru jako ma infinity, jako ze by nebyly povoleny v biosu jako je to treba u cache na duronu 1800 ktery lze odemknout na athlon xp nebo treba jako je zamknuty prislusny pocet pipelines na grafickych kartach pro lowend, jde mi o to pokud udelam z procesoru sempron mobilni a povolim mu instrukce na zmenu voltaze a multiplieru za chodu programem cpumsr nebo jestli by to slo biosem z infinity zprovoznit, desky jsou skoro totozne az na nekterou vybavu, vi o tom nekdo neco neco, nejake zkusenosti? diky
odpocivejVklidu
Nováček
Nováček

uz sem to teda zkusil sam flashnout na infinity, zmenil voltaz a nic, muj sempron ma superlock, nemuze procesor odmitat zmenu napeti?
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

To je zajimave. Ja mel AD77 s KT400 - starsi revize desky a tam bylo mozno menit napeti i multiplikator (samozrejme na otevrenem CPU), ale pak vyhorela a ja z reklamace dostal novou revizi s KT400a a ta po rade firemnich vylepseni neumi menit ani napeti ani multiplikator :(.
Mel jsem strach zkusit flashnout infinity bios. Jak jsi dopadnul ty? funguje system stabilne? Kdyz to napeti nejde zvednout jde aspon snizit?
odpocivejVklidu
Nováček
Nováček

flash bez problemu akorat >> flash using original flash routines, tj awdflash /F .... jinak vse v poradku na zmenu napeti nereaguje vubec, zvlastni to ze tobe to se starsi revizi slo. system normalne nabehl vse fungovalo ale jak sem zjistil ze se napeti nemeni flashnul sem zpet orig bios takze sem to tam dlouho nemel ani sem s tim biosem nic neparil, jestli mas odemknuty procesor doporucil bych ti to zkusit nemyslim si ze bys neco riskoval... co se tyce toho ze novejsi ad77 neumi menit multiplier a napeti napada me ze je to kvuli infinity aby mezi deskama byl nejakej rozdil kdyz infinity uvadeli, urcite napis co si vyexperimentoval, ja zjistim jak odemknout superlock sempron a ozvu se taky, jak sem dopad
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

Odemceny CPU (TB 2000+ rev.A) mam, jenze ja jsem chtel hlavne snizit napeti. Komp je ted v kanclu a jen jsem chtel aby to min topilo. Urcite by to slo zadratkovat a nebyl by problem. Ale to se mi zda nesystemove a prilis pracne. Flashovat tam bios starsich revizi teto desky (s KT400) me prijde zase prilis riskantni (je to preci jenom jiny chipset - 400 vs 400a).
Nejvic me stve asi manual. Je tam obrazek biosu, kde lze napeti menit :(
odpocivejVklidu
Nováček
Nováček

no tak hele uz sem odemkl procesor nasobic menit z win je parada, zmenu voltaz program ukazuje jako supported ale nefunguje, tim muzu vy loucit ze dfi ad77 kt400a napetovy obvody ma... co ti muzu doporucit pouzivas instrukce spgnt a hal na zpomaleni procesoru? cpu msr toto umi jeste znasoit tim ze pokud stpgnt pouzivas zmenis delicku frekvence v klidu z 8 na 512 a tim dostanes opravdu mnohem nizsi takt >> spotrebu, tepelne vyzarovani. ale bacha byavaji problemy se zvukovkou a s ide, ja mam vyladeny northbridge a south bridge + zapnuty pci parking (vce na pct) a tyto problemy nemam, good luck boy
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

Jo tohle "software" chlazeni nastavene mam, jenze povetsinou na tom kompu pouzidvam dos nebo pseudo Win aplikace pod win2000 -> 100% zatizeny CPU.
Jinak jsem presvedcen o tom, ze deska napeti menit umi, protoze jinak by mohla podporovat pouze TB (a jejich klony - treba tvuj applebread (nebo jak se to pise) duron) a ne uz treba starsi morgan durony nebo thunderbird athlony (maji vyssi voltage). Vetsina desktop desek neumi menit voltaz pomoci CPUMSR.

Nevite nekdo jak je riskantni naflashovat bios z revize desky s KT400 na desku s KT400a ???
odpocivejVklidu
Nováček
Nováček

nemyslim ze by tenhle flash byl nejak hodne riskantni, riskantni bylo kdyz sem flashoval k7s5a na k7s5a2 tj. zmena z AMI na AWARD, zpet uz to neslo... to o cem mluvis je jen mala zmena, ja mam kt400 upravenou na kt400a prave biosem, navic skoro vse je na desce stejne, ide, pci, agp, pameti, vse fungovala, bios je totozny snad na tri polozky z cehoz nefunguje zmena voltaze ram(kterou ma ad77 na desce pomoci jumperu) a jedno nastaveni pameti navic + voltage, multiplier features
odpocivejVklidu
Nováček
Nováček

jo a mam sempron, applebread mi ta deska nevzala
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“