!!!! TUHNE PC, ALE ZATIM NIC NEPOMOHLO !!!!

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Zamčeno
Krkavec
Nováček
Nováček

!!!! TUHNE PC, ALE ZATIM NIC NEPOMOHLO !!!!

Příspěvek od Krkavec »

Zdravim,

sestava: ASUS A8V DX/1394-K8T800PRO; AMD Athlon 64 3000+ Winchester; Sapphire Radeon 9600Pro-128MBDDR-DVI-TVout; 2x256MB DDR433 CL2.5 KINGMAX; Saegate 160GB Barracuda UATA; Western
digital 80GB; DVDRW NEC-3520A; Case Mironet Midi ATX 5412 350W....

pocitac mam asi ctyri tydny a spise se zda, ze kazdym dnem zacina vice sabotovat

ZBEZNY NACRT PROBLEMU - ZE ZACATKU CHODIL I INTERNET V POHODE A MOHL JSEM PRIPOJOVAT V KLIDU PRILOHY, DNES UZ NEMUZU PRIPOJIT ZADNOU PRILOHU, PROTOZE SE ZASEKNE OBRAZ A JE TO V HAJI, OKAMZITE PO SNAZE PRIPOJIT SE KE SKYPE, TEZ VYTUHNE OBRAZOVKA, ALE ANIZ BYCH BYL NA INTERNETU,
TAK SE STEJNE PO NEJAKE CHVILCE ZACNE PC ZPOMALOVAT A TRHAT OBRAZ, AZ DOJDE OPET K VYTUHNUTI OBRAZU A ENDE

1/pri rozbehu je ze zacatku nechutne hlucnej vetracek na Grafice - A TO DOST !!!!, pak se uklidni, ale i tak me toci ze! koukal jsem, ze uz to tu bylo projednavano a doporuceno, ze se ma grafika vymenit, nebot to neni normalni .... ale mam tady jeste starou PCI S3 Trio32/64 a ta byla
taky pouzivana na zjisteni, zda problem neni grafikou

2/po nainstalovani WinXP sp2 mi tuhnul PC, to jsem si myslel, ze diky temto strankam vyresim tak, , ze v BIOSu prehodim AGP 8x na 4x a vypnu fastwrites - ALE ANI TO NEPOMAHA

3/ kdyz pouzivam Radeon 9600Pro, tak obrazovka vypadne, HDD prestanou fachat, jen vetracky se vsechny tocej, jak na grafice, tak na procesoru, tak na zdroji; mam na karte jeste DVI, tak jsem
to pripojil pres to, pocitac po pri prihlasovani do Skype vytuhnul, ale monitor se nevypnul, jen zustala vytuhla obrazovka; kdyz pripojim S3 Trio32/64, tak mi vytuhne obraz tez, ale zustane byt videna obrazovka, jako kdyz jsem pripojen pres DVI u Radeonu

!!!!!!!!!!!!!CO JSEM VSECHNO ZKOUSEL!!!!!!!!!!!!!

1/zkousel jsem nekolikrat preinstalovat WinXP na zformatovany HDD a NIC !!!!

2/zkousel jsem zmenit grafiku AGP za PCI, prehodil jsem nastaveni v BIOSu-na uprednostnovani grafiky PCI, tez jak jsem psal - menil jsem v BIOSu AGP 8x i 4x - vypnul jsem fastwrites a nic takze zmena Grafiky na to vliv nemela

3/dneska rano jsem na naformatovane C u Westernu nainstaloval Win98se, ale tady byl proces zatuhnuti obrazovka jeste rychlejsi, nez v XP, tady mi to vytuhlo trebu jiz pri najeti na stranku www.centrum.cz a bylo po !!!!! takze systemem by to taky nemelo byt (aspon si to myslim)

4/testoval jsem pameti v programu MEMTEST, ale zadna chyba nebyla objevena; zkousel jsem nechavat jen jednu 256RAM, ale i tak to tuhlo - jinak mam RAMky v Dual Chanel modu

5/zkousel jsem nekolikrat preinstalovavat Skype, zkousel jsem se i treba znovu zaregistrovat jinym jmenem, ale pokazde to vytuhne

fakt me nic uz nenapada :(

Co bych mel kde prepnout, zapnout, vypnout, upnout, navrtat a nebo provrtat ?!!!?

diky za odpoved, protoze opravdu nevim, co by to mohlo vyresit, ikdyz mam pristi tyden slibenou novou grafickou kartu, ale neverim, ze to vyresi

DIKY MOC ZA VSECHNY ODPOVEDI

zdravi Krkavec

//edit Jája- přesunuto z ostatní HW
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Hm, tak bych to tipnul na desku, Asus na AMD není zrovna ta nejlepší kombinace, zkusil bych jinou desku a potom tedy tuhle reklamoval

//edit: možná by byla lepší sekce PC sestavy
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

No ja nevim i pres ujistovani ze VIA uz jsou dost kvalitni jim neverim. Vypada to na nekompaktibilitu HW. Nic vic ti asi neporadim. Jinou desku Pro Winchester asi nemuzes vyzkouset?? ze??
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Krkavec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krkavec »

presne tak, deska je podle mne ta jedina moznost, jak to jeste vyzkouset !!!! uvidim, jestli to pujde nejak okecat - nenavrhonul by mi nekdo pri tehle me sestave nejakou desku, ktera by se mu pozdavala vhodnejsi - ja vim ze tady toho je na PCTuningu dost, ale proc mi neodpvedet ze :)

díky
Benet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benet »

Zdarec. Mam podobno sestavu jak ty ( ale mam grafiki NVIDIA) mam desku MSI K8N Neo2-54G.. A su naprosto (zatim) spokojenej ani jeden zatuh za dva měsíce..
Krkavec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krkavec »

je i tez mozny, ze bych nekde mel neco blbe nastaveny v BIOSu ci blbe propojeny nejaky konektory na desce ???? ale to se mi zda celkem jako kravinka, bez pardonu, kdyz mi system naprosto v poho treba jeden den bezi 5 hodin v jednom kuse (samozrejme pokud nechci posilat prilohy z mailu a nebo nezapnu pripojovani na skype :o) a pak druhej den do 15 minut dvakrat vytuhne joj

skoro bych rekl, ze tady uz prestava vsechna sranda
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

No hele jestli si chceš mermomocí nechat tu ATi 9600 Pro, tak kup desku s chipsetem nForce3

Ale jestli seš ochoten se zbavit tý grafiky, kup desku s chipsetem nForce4 (např. DFI LANParty UT) a grafiku do PCI-E, např. GF 6600 nebo ATi X700Pro popř. ATi X600Pro
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Krkavec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krkavec »

Mermomoci si Radeon 9600Pro samozrejme nechat nemusim, ale nevim, jestli mi ji v pohode vymenej !!! na druhou stranu ja nehledam extra grafickej vykon, mam pocitac pro domaci nahravaci studio - proto jsem koupil levnou grafiku - pokusim se o nejakou zajimavou vymenu, jinak mi tady nechtic proletne PC ze ctvrteho patra oknem :twisted:
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Něco podobnýho už jsem viděl. Pořád to běhalo pomalejš a vytuhával systém, až asi po dvou měsících systém nenaběhl vůbec. Bylo to diskem. Po výměně vše bylo OK.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ja bych tipoval tez disk a ne desku... pokud se to postupne zhorsuje tak urcite... pokud je to porad stejny tak ne
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Krkavec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krkavec »

mel jsem system nainstalovanej jak na WD (to uz pouzivam pres rok), tak na Baracude a dopadlo to stejne, ohledne vytuhavani :(
Krkavec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krkavec »

Po dlouho dlouhe dobe odpoved. Jsem zapomnel to sem doplnit blb. Tak internet mi tuhnul diky nainstalovane sitovce D-Link DFE 530TX, ktera se hadala se sitovkou Marvell Yukon, ktera je soucasti zakladni desky. (ale tez jsem zjistil, ze pomale vytuhavani a nakonec kolabovani zpusobil program JetAudio, kdyz jsem neprehraval MP3, tak bylo vse v poho, jakmile jsem ovsem spustil hudbu, doslo casem ke kolabsu, tak jsem tento program odinstaloval a bylo po zamrzavani). Tod vse, mejte se, zdar .....
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

vyreseno :lock:
....ze by to byl MELOUN
Zamčeno

Zpět na „Počítačové sestavy“