Slabý čerpadlo=tichý čerpadlo?
Moderátor: morke
- Godric
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Slabý čerpadlo=tichý čerpadlo?
Tak nevim, delam vodnika hlavne kvuli tichymu chlazeni a koupil sem eheim compact 300, nekdo rikal salby jak caj, celkem verim, ale me de o ticho. Kdyz to ale pustim a vrazim do case a i treba necham volne plavat jenom na hadicce tak to porad je slyset, ne nejak masivne, ale rusi to. Neni to divny? Docela mi to vadi, tak premyslim, co s tim delat. ZAjimalo by me, jestli by mi v nejakym obchode cerpadlo predvedli za chodu...
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | 
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog

E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja teda do vodnika moc nevidim, ale myslim ze i silny cerpadlo (velkej prutok, velkej vytlak) muze byt tichy. A kdyz jeste bude prutokovy, tak ho obalis odhlucnovacim materialem a das kolem nej karton. Udelat z nej takovou krabici, ze ktery koukaj hadice. Urcite ho pak neuslysis!
K tomu tvymu Eheimu, urcite vys ze to je dobra firma. Neni ten tvuj compact 300 ponornej? Kamos ho myslim ma a je prej tichy, ale musis davat bacha aby se nedotykal steny nadoby, kdyz to rezonuje je to skoro jak "woofer"
K tomu tvymu Eheimu, urcite vys ze to je dobra firma. Neni ten tvuj compact 300 ponornej? Kamos ho myslim ma a je prej tichy, ale musis davat bacha aby se nedotykal steny nadoby, kdyz to rezonuje je to skoro jak "woofer"
- lMarky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj, Compact 300 je ponornej.. silný čerpadlo rozhodně může bejt tichý.. teď budu mít Compact 600 předělanýho na průtokovej, tak dám vědět, jak je hlasitej.. v obchodě ti čerpadlo nepředvedou, leda, že by ho měli přímo v nějakym akváriu.. na sucho ti ho určitě nepředvedou a ani bys imho nepoznal jestli je hlučný, protože se vzduchem bude hlučný vždycky..
- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já mám 800l NOVU a 300l MICRU. Musím říci, že rozdíl v hluku je značný. Mikru jsem neslyšel. Nova vrní. I když se dokonale odvzdušní tak při ní nejde spát.
//dokonale tichá je jen bez vrtulky
//dokonale tichá je jen bez vrtulky
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
- Godric
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Právě nevím, uvidím jak ten eheim chladí. Zrovna teď jsem si ho zapnul v obyváku a při běžným hluku není určtě slyšet, to je bezesporu. Ale pokud je úplný ticho, tak to jde poznat. Ne jako větrák, takový hluboký dunění, tichý, ale jde to poznat, i když jsem na druhým konci pokoje. Je to ale mimo case, takže je možný, že ten case zas ještě něco utlumí a nakonec to bude OK. Je taky možný, že víc hluku bude dělat i HDD takže to ještě znova promyslím. Jinak, ano, takhle je to visící jen na hadičce, pokud se dotkne stěny, tak to dělá už dost bordel. Nechám se překvapit, do příštího týdne bych měl mít smontováno, tak se nechám překvapit.
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | 

- lMarky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- risomas
- Nováček

-
Ja mam prerobenu Micru 400 na prietokovu a ked sa nicoho nedotyka (je zavesena iba na hadickach alebo polozena na moliane )neni vobec pocut. Ked sa dotyka nejakeho kovu tak to jemne bzuci ale stale je to omnoho tichsie ako disk. Inak chcelo by to aby robili nejake super tiche disky. Je to najvacsi zdroj hluku aky mam v compe. Teraz mam 5400ot Maxtor zabaleny v molitane ale chcelo by to nieco este tichsie. Uz som skusal rozne ale 7200 ot su vzdy hlucnejsie. Uz jedine nejaky 2.5" notebookovy ale neviem ako ho zapojit. Mam comp stale zapnuty takze pri nom spim a hluk je pre mna velmi podstaty.
Inak mam iba 3x12cm vetrak na 5V. 2x na radiatore a 1x v zdroji.
Inak mam iba 3x12cm vetrak na 5V. 2x na radiatore a 1x v zdroji.