Přehrávání mp3 při vypalování

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
WiKi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Přehrávání mp3 při vypalování

Příspěvek od WiKi »

Koupil sem si novou DVD/RW mechaniku LiteOn SOHW 1673S, mám problém a potřeboval bych vědět čím to je. Když při vypalování čehokoli v Neru 6.6.0.6 spustím mp3 přehrávač tak mi podteče buffer, vypalování i PC totálně zatuhne a medium je straceno. Myslíte že to může být HW konfigurací? Mám AthlonaXP 1800+, WinXP. Dík.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Možná pálit menší rychlostí. Ono jde o to, že když páliš data z image na hdd a MP3 přehráváš taky z hdd, tak má disk pěknou lítačku, kor, jestli jsou data na jedný plotně.
Ještě zkotroluj zapnuté DMA.
Bathory
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

To jsou windy, co bys nechtel. MP3 chce zanedbatelny datovy tok - 16-32kB/s, ale hlavicky musi pobihat, coz je pomale.
Dalsi otazka - jakou rychlosti palis a proc proboha mas vyplou ochranu proti podteceni (buffer-underrun, burnproof, kazdy tomu rika jinak)?
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

myslis ze i se zaplym justlinkem (apod.) se neda chytit buffer-underrun? ver mi ze da! :twisted:

MP3, resp. jejich prehravac trochu vytezuje CPU (coz by s aXP vadit nemelo), disk si tu a tam pravda musi pro kus mp3 odskocit, ale to by taky nemelo delat problemy... pokud nemas nejakou ultra-plecku...

Co mas za HDD? Mas zapnuty DMA? V jakym prenosovym rezimu bezi HDD/vypalovacka? (Zjistis ve spravci zarizeni v sekci "radice IDE ATA/ATAPI" na primarnim/sekundarnim kanalu)

Btw... pouzivas doufam 80ti zilovy IDE kabliky ze jo? :wink:
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“